Koho vy povazujete za vyznamnu osobnost Slovenska?Umelci,vynalezcovia,politici,...Sme hrdi na svoju minulost a vieme o nej to co by sme mali? 😕
Tesim sa na vase prispevky 🙂 🙂
kedze mam rada obdobie sturovcou tak -ich a hlavne janko kral,z umelcov kukura 😀 ,samozrejme stefanik,vynalezca stefan banic,pan docent traubner a mnoho inych 🙂
Asi by som nevedela vybrat, ale nasla som takuto zaujimavu stranku o slovenskych osobnostiach: www.osobnosti.sk
tazke vybrat, ja nepojdem az do takej davnej minulosti, mne je napr luto Jula Satinskeho, aj vcera som si o nom citala, skvely humorista to bol, skoda ,ze uz nie je medzi nami, ja politikov velmi nemusim, a z hladiska vyvinu slov. jazyka su doleziti Bernolak, Stur
Dobra stranka, z mojich troch oblubenych Slovakov som tam dvoch nasla, treti chyba, takze ku Kempelenovi a Lenardovi doplnam Benovskeho.....
tak pre mňa nie je nik až tak výnimočný. Pretože ja si myslím, že najvýnimočnejší je Stvoriteľ, takže aj s ľudí je výnimočný každý kto dá život a pre ten život niečo robí. Ale ak mám zo známych osobností: Štúr, Janko Kráľ, Milan Lasica, Zdena Studenková.
A mnoho ľudí, ktorý zachraňujú životy ľudí, hoci ich mená ani nepoznáme. 🙂
urcite je takych dost napr. aj teraz umrel Milan Rúfus bol fakt dobry a naJula Satinskeho nezabudnem asi nikdy vzdy som ho mala rada
myslim ze mnoho z nas o minulosti moc nevie, len preto lebo v skolach sme sa ucili sice vela ale nie o tych nasich. Clovek pozna vseobecne dejiny a historiu sveta, ale mnohokrat nepozna ani historiu vlastneho mesta a rodakov 😝 dufam ze sa nikdo neurazi je to len moj nazor ako to vidim ja
myslim, ze viem toho malo 😖 😉
Petrahy-suhlasim.Preto som zalozila tuto stranku.Aj ja som sa o tieto veci zacala zaujimat az nedavno.
spomeniem este napr. -Pavol Dobsinsky
pre mna vyznamnou osobnostou bol Stur- vdaka nemu mame slovencinu , Stefanik- vyznamny general a po umeleckej stranke herečka Vilma Jamnicka.... 🙂
ja som mala velmi rada Jozka Kronera starsieho....a aj Julka Satinskeho
dubcek.... 😉
vidis a na dubceka som zabudla,to asi preto ze vseobecne sa na neho akosi zabuda ☹
Erika-suhlasim-bol velka osobnost a clovek s velkym "Č" 😔
ja mam pocit ze mi slovaci vobec zabudame na nase osbnosti, nebolo ich vela , ale na taky maly narod boli , vseobecne doleziti, a poznacili historiu.... 🙂
hviezdoslav... stefan banic, vynaliezol padak nie...
potom aj ked malo kto to vie andy warhol; pycha nasa...
veru-malokto vie,ze Andy Warhol bol Slovak.Vrak aj Paul Newman ma slovenske korene 😉
nie vrak,ale "vraj" som chcela napisat 😉
pre mna je osobnostou Milan Lasica a samozrejme moji rodicia
Alexander Dubček jednoznačne
Dubček
Štefánik
Murgaš
Andy Warhol
z umelcov Jožko Króner, Julko Satinský
Paul Newman mal mamu Slovenku
prof. MUDr. Vladimír Krčméry DrSc. Dr h.c. mult. 😉 😉 Jozef Króner starší 😉 😉 Vlado Muller 😉 😉 a všetci tí, ktorí dokázali v ťažkých chvíľach pomôcť, rozosmiať, pozdvihnúť kultúru, zdravotníctvo, bežný život...na vyššiu úroveň 😉 😉
Satinský 😉 Lasica tiež nie je zlý, ale spolu boli naj... A Lasica chudák teraz sám 😢 - tak to nie je celkom ono... Takže by som dala Satinský a Lasica asi 😉
jáj a ešte architekt Jurkovič... To je niekto svetového formátu naozaj 😉
Svaty Gorarzd 😉
tak Jurkovič a Gorazd, teda baby sa nezdáte, tie osobnosti moc ľudí teda nepozná 😉
Ja by som aj napisala, ale to by boli len pseudo-najvyznamnejsi... taki negativne.... a dnes mam dobru naladu tak si ju nechcem kazit 😀
Inak asi Masaryk a Štefánik rezonuje v usiach sveta najviac...
http://images.google.com/images?gbv=2&ndsp=18&h...
boli ste niekto v jeho muzeu? 😕 😕
Ja pripravujem na pondelok taky vychovno-vzdelavaci program pre decka-budu tam najma irske deti,ale tiez polske,slovenske...
No a mali sme vybrat tak 7-8 vyznamnych ludi so Strednej/vychodnej Europy
No ja Warhola nejako nemusim,ale myslim,ze si ho lahko zapamataju,lebo su to cca 8 rocne deti.
No a premyslam ze pridam:
Štefánika
a mozno Janosika 🙂
z ostatnych narodnosti:
Marie Curie Sklodowska(PL)
Jan Pavol 2(PL)
Kopernik(PL)
Gagarin(RUS)
Komensky(CZ)
som zvedava ci si decka nieco zapamataju 🙂
pre mna jednoznacne Milan Rufus. jeho Modlitbicky pre deti su uzasne
och veru, skoda, ze zomrel, nadherne dielo.
Cest pamatke basnika
norik nic v zlom ale Masaryk? A to je odkedy Slovak?
Ja by som momentalne hlasovala za Milanov - Rufusa a Stefanika 😀
mojho manzela 😝