Ahojte, mame cca ročného kocúra, ktorého máme na striedačku vonku aj vnútri. Je vykastrovany a odčervený. No posledné obdobie mám pocit, že je stále hladný. Jedlo dostáva dva krát denne ( 2 kapsičky a granule), no napriek k tomu stále mňauka a chodí okolo misky. V kuchyni nám vyskakuje na stôl a hľadá jedlo. Neviete čím to môže byť? Mám ho kŕmiť viac? Bojím sa aby z prílišneho kŕmenia veľmi nepribral. Ďakujem za vaše rady a názory.
Davkujes mu zradlo podla jeho vahy, a dostava junior? Mozno ma naozaj hlad. Alebo sa nudi, hrate sa s nim dost, vybeha sa dost?
Bud mu nestaci, alebo sa nudi a pyta viac... Kazdopadne ano, macky netreba prekrmovat, najvacsie zlo je obezita pre macku (najma srdce a pecen na to doplatia). Takze ak je v akuratnej kondicii tak pytat moze, ale nedostane 🙂 a po linke by som macku nenechala skakat, to by som hned zakazala (alebo zamedzila pristup do kuchyne), to uz je dost neprijemny zlozvyk.
@veselo_neveselo dostáva dve 100g kapsičky a granule (junior)nejako špeciálne nedavkujem, má ich nasypane vo svojej miske. Ale granule mu nejako moc nechutia a stále chodí pýtať kapsičky. Takže je to vymyselnik 😀
Preco dostava juniorky ked ma rok a navyse je kastrovany? To je pre kastrovaneho dospeleho kocura aj nevhodne krmivko, vela tukov a bielkovin, ktore vyuzije sice mlade rastuce zviera alebo aktivne, ale nie rocny kocur ktory uz nerastie a je uz aj kastrovany...
Dalsia chyba nchat nasypane a on si je hocikedy hocikolko. Aj to travenie ma mat rezim.
A granule nechce jest preto, lebo vie ze sa zlutujete a dostane kapsicku. Takze iba vymysla.
A vy mu to umoznujete 🙂
Kocur potrebuje riadny "management" a rezim krmenia a nie takto bez systemu.
Mačky sú proste pažravé😀 ja som mala mačku a teraz kocúra a stále by len jedli.A to dostávali 2 až 3 krát denne plnú misku normálnej konzervy, plus stále k dispozícii svoje granule.A aj tak ked videli niekoho jesť už utekali pacinkovať že aj oni chcú🙂 pritom zdraví obdivaja.Nestačili by im metráky🙂
Keď má nasypané granule a nežerie ich, tak len vymýšľa a dúfa, že keď na vás urobí "mačacie (psie 😄) oči", že mu dáte niečo lepšie. Daj jeho fotku, posúdime, či je tučný, chudý, či tak akurát.
Mam doma tiez takeho kocura. Akurat ze nieje vykastrovany. Rano vecer ma kapsu a granule a cez den ked chce dostane tiez. Ked sa len kukne do misky a neje, tak mu chyba spolocnost.
moj je sice uz dochodca ale tiez je von dnu ako sa mu zachce a furt by zral furt. Min 3 kapsicky +miska granul denne ako nic. Nieje tucny. je kastrat.
dakedy som sa riadila odporucaniami podla vahy ale bolo mu malo. Daj mu viac noaco
Určite mu daj aj ďalšiu kapsičku a uvidíš, či ju zje celú. Možno mu je to naozaj málo. Ak nie,tak len vymýšľa. My máme 4 kastrovane mačky a kocúrov a vždy,keď si pýtajú,im dám žrať. Nie sú vôbec tučné,vonku to vybehajú.
Mám 2 kastrovane mačky a 1 kastrovaneho kocúra, sú z jedného vrhu a každý má úplne iný apetít, dokonca niekedy nejedia skoro vôbec, niekedy im nestacime sypať 😄 sú ale vonku,majú veľké teritórium, stromy,ploty.... v zime boli ako duchny🤣 teraz sú normálne. Daj mu keď si pýta viac,ale ako už bolo spomenuté, nenechaj mu celý deň granule v miske
náš Garfield by žral v jednom kuse, svoje, psove, naše jedlo... zožerie svoju misku a nám by vzápätí žral z taniera, keby sa dalo, žiadny hlad, ale rozožranosť, ide s tým na nervy už aj psovi
@lija22 súhlasím s Tebou
Hlavne bude kocúrik spokojnejší 🥰
@nika122 Skús mu dať viac a uvidíš, či bude priberať. Keďže chodí na striedačku von, tak má aj viac pohybu a podnetov ako keď len leží na gauči. Možno je to naozaj len hlad. Ak by však priberal do šírky a stále bol hladný, potom by som to až riešila.