Kocúr je stále hladný

nika122
6. jún 2023

Ahojte, mame cca ročného kocúra, ktorého máme na striedačku vonku aj vnútri. Je vykastrovany a odčervený. No posledné obdobie mám pocit, že je stále hladný. Jedlo dostáva dva krát denne ( 2 kapsičky a granule), no napriek k tomu stále mňauka a chodí okolo misky. V kuchyni nám vyskakuje na stôl a hľadá jedlo. Neviete čím to môže byť? Mám ho kŕmiť viac? Bojím sa aby z prílišneho kŕmenia veľmi nepribral. Ďakujem za vaše rady a názory.

sednaja
6. jún 2023

@nika122 Skús mu dať viac a uvidíš, či bude priberať. Keďže chodí na striedačku von, tak má aj viac pohybu a podnetov ako keď len leží na gauči. Možno je to naozaj len hlad. Ak by však priberal do šírky a stále bol hladný, potom by som to až riešila.

veselo_neveselo
6. jún 2023

Davkujes mu zradlo podla jeho vahy, a dostava junior? Mozno ma naozaj hlad. Alebo sa nudi, hrate sa s nim dost, vybeha sa dost?

colsami
6. jún 2023

Bud mu nestaci, alebo sa nudi a pyta viac... Kazdopadne ano, macky netreba prekrmovat, najvacsie zlo je obezita pre macku (najma srdce a pecen na to doplatia). Takze ak je v akuratnej kondicii tak pytat moze, ale nedostane 🙂 a po linke by som macku nenechala skakat, to by som hned zakazala (alebo zamedzila pristup do kuchyne), to uz je dost neprijemny zlozvyk.

nika122
autor
6. jún 2023

@veselo_neveselo dostáva dve 100g kapsičky a granule (junior)nejako špeciálne nedavkujem, má ich nasypane vo svojej miske. Ale granule mu nejako moc nechutia a stále chodí pýtať kapsičky. Takže je to vymyselnik 😀

nika122
autor
6. jún 2023

@colsami áno to mu vždy zakazujeme, no niekedy to nestihneme ustriehnuť

colsami
6. jún 2023

Preco dostava juniorky ked ma rok a navyse je kastrovany? To je pre kastrovaneho dospeleho kocura aj nevhodne krmivko, vela tukov a bielkovin, ktore vyuzije sice mlade rastuce zviera alebo aktivne, ale nie rocny kocur ktory uz nerastie a je uz aj kastrovany...
Dalsia chyba nchat nasypane a on si je hocikedy hocikolko. Aj to travenie ma mat rezim.
A granule nechce jest preto, lebo vie ze sa zlutujete a dostane kapsicku. Takze iba vymysla.
A vy mu to umoznujete 🙂
Kocur potrebuje riadny "management" a rezim krmenia a nie takto bez systemu.

liusa82
6. jún 2023

Mačky sú proste pažravé😀 ja som mala mačku a teraz kocúra a stále by len jedli.A to dostávali 2 až 3 krát denne plnú misku normálnej konzervy, plus stále k dispozícii svoje granule.A aj tak ked videli niekoho jesť už utekali pacinkovať že aj oni chcú🙂 pritom zdraví obdivaja.Nestačili by im metráky🙂

h2
6. jún 2023

Keď má nasypané granule a nežerie ich, tak len vymýšľa a dúfa, že keď na vás urobí "mačacie (psie 😄) oči", že mu dáte niečo lepšie. Daj jeho fotku, posúdime, či je tučný, chudý, či tak akurát.

0silvia0
6. jún 2023

@nika122 ja dám mačke raz denne kapsičku, raz týždenne kuracie mäso a granule majú nonstop. Keď otravujú a lezú mi s tým na nervy, nalejem im bezlaktózové mlieko. Keď vidia, že nepochodia a nič nebude, idú naháňať mole a motýle....

12katka21
6. jún 2023

Mam doma tiez takeho kocura. Akurat ze nieje vykastrovany. Rano vecer ma kapsu a granule a cez den ked chce dostane tiez. Ked sa len kukne do misky a neje, tak mu chyba spolocnost.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lija22
6. jún 2023

moj je sice uz dochodca ale tiez je von dnu ako sa mu zachce a furt by zral furt. Min 3 kapsicky +miska granul denne ako nic. Nieje tucny. je kastrat.
dakedy som sa riadila odporucaniami podla vahy ale bolo mu malo. Daj mu viac noaco

jaja20
6. jún 2023

Určite mu daj aj ďalšiu kapsičku a uvidíš, či ju zje celú. Možno mu je to naozaj málo. Ak nie,tak len vymýšľa. My máme 4 kastrovane mačky a kocúrov a vždy,keď si pýtajú,im dám žrať. Nie sú vôbec tučné,vonku to vybehajú.

breznica
6. jún 2023

Mám 2 kastrovane mačky a 1 kastrovaneho kocúra, sú z jedného vrhu a každý má úplne iný apetít, dokonca niekedy nejedia skoro vôbec, niekedy im nestacime sypať 😄 sú ale vonku,majú veľké teritórium, stromy,ploty.... v zime boli ako duchny🤣 teraz sú normálne. Daj mu keď si pýta viac,ale ako už bolo spomenuté, nenechaj mu celý deň granule v miske

aandrea9
6. jún 2023

@nika122 mačky papaju ad libidum a nie do prasknutia 🙂 naše domáce aj záhradné majú granule stále k dispozícii a nevyjedia granule na posedenie. A plus voda samozrejme. A kapsičky ci konzervy raz denne.

danica2711
7. jún 2023

náš Garfield by žral v jednom kuse, svoje, psove, naše jedlo... zožerie svoju misku a nám by vzápätí žral z taniera, keby sa dalo, žiadny hlad, ale rozožranosť, ide s tým na nervy už aj psovi

sim10
7. jún 2023

@nika122 koľko váži? Mala by si zohľadniť že behá aj po vonku takže má viac pohybu ako keby bol len dnu. Ale keby je naozaj hladný schrume aj granule. Závisí aj od toho aké sú kapsicky mu dávaš, mali by byť kvalitné.. alebo skús aj mäso to ho viac zasýti.

romanadam1626
20. jan 2024

@lija22
@nika122 hladný je.
Daj mu 3 -4 kapsičky denne.
A uvidiš, že bude spokojny🙂
2 sú malo pre dospelého kocura

romanadam1626
7. feb 2024

@lija22 súhlasím s Tebou
Hlavne bude kocúrik spokojnejší 🥰