Mame 5 mesačného kocúrika. Prišiel k nám 12tt plne vycvičený na zachodik. Avšak po čase začal curat na postele, do synovej a jednej dcéry. Skúšala som dať alobal tam kde sa vycural ale nezabralo to. Vycural sa na alobal. Do našej nikdy, spi s nami. Neviem si s tým rady. Pri veterinarovi sme boli. Dobral ATB a robí to stále. Dnes dokonca sa vycural pri záchode. Zachodik každý deň cistim a má tu istú podstielku odkedy prišiel k nám. Neviem čo s tým. Viete mi poradiť? Dakujem
Môže to by aj tým že si vás značkujú. Neprechádzate do kontaktu s inou mackou?
toto robia macky len pri velkom psychickom strese, napriklad ked doma byvaju deti, co ho stale natahuju a jemu je to moc...my sme presne takto museli dat kocurika prec, lebo proste neprestal (kastrovanie nepomohlo) a proste to bolo neunosne, teraz zije u zlatej dochodkyne a tam to nespravil ani raz... nase (vtedy tri) deti na neho boli moc... macky co mame teraz su salamistky (nastastie)
Nas kocur robil to iste. Ale v nasej manzelskej u maleho nikdy. Bol pritom zdravy. Az po kastrovani sa uzmiernil a je to uz bez problemov. Ja som vyhodila uz aj perinu co ocural, hrozny smrad to bol, to uz nevyperie clovek.. Ale fakt nic mu nebolo, len si znackoval
@anjelicek26 ano je pravda, ze to moze robit aj ked je psychicky vyruseny, mojmu muzovi sa raz vycural do cestovnej tasky ked dosiel po mesiaci zo sluzobky, takze bud sa stazoval, ze kde tolko bol, alebo sa stazoval, ze naco dosiel 😀 😀
@anjelicek26 áno. Deti ho uháňajú ale my sme mysleli, že sa mu to páči. A možno aj pes. Mame totižto aj PSA. Cez zima býva dnu. Žeby z neho mal stres? Od soboty je už vonku. Tak možno sa to teda zlepší.
@lucia147852 nie. Ale mame psíka vnútri cez zimu. Ale už išiel von. Tak snáď to pomôže. Uvidíme
@martabalalajka na základe čoho mu boli nasadené ATB? Bol teda kultiváciou potvrdený bakteriálny zápal močového mechúra? A po dobratí bol spravený kontrolný odber?
@lenka_xy mal chytene priedušky a aj mocak. Tak mi to bolo povedané. V tom obdobi aj slabo jedol. Teraz myslím že je to už ok. Odbery mu nebral
@martabalalajka buď značkuje, alebo je v strese
@sonulikus no s tým znackovanim. Teraz rozmýšľam že asi aj. Lebo stále sa vycural aj do Doninej klietky čo má vnútri.
@luccija len ten stres musím zistiť že čo ho stresuje. Ešte rozmýšľam že hrozne chce chodit vonku. Neviem prečo. Place pred dvermi. Nechcem ho však brat von lebo prechladol vonku. Neviem teraz či som spravila dobre že som mu ukazala že sa dá ísť aj vonku. Sám tam byt nemôže keďže mame psíka.
@martabalalajka ked bude teplejsie tak mu to umoznite. Ak place tak bych ho nechala trosku vynahanat, ale aby vam neusiel treba dat pozor.
@martabalalajka preto sa pýtam, lebo náš mal takisto zápal mechúra a veterinárka to kvôli zanedbanej diagnostike úplne pokašľala. Zápaly mechúra totižto často vyvolávajú multirezistenté kmene a je úplná hlúposť dávať ATB len tak naslepo. My sme brali dvoje a úplne zbytočne, tá baktéria bola rezistentná skoro na všetko.
Keď sme zmenili kliniku, dala som spraviť krvný obraz a biochémiu a moč sa odobral cystocentézou, teda priamo cez brušnú stenu. Následne sme dostali výsledky, kde bolo presne uvedené aká baktéria tam je a na aké antibiotiká je citlivá. Do týždňa bol zdravý.
Okrem toho by som žiadala aj mikroskopické vyšetrenie moču a sono, močenie mimo WC sa často spája aj s urolitiázou, v tom prípade je nutné nasadiť vet. diétu.
Ďalšou možnosťou je idiopatická cystitída, spustená stresom, v tom prípade môže pomôcť napríklad Feliway, alebo tiež sú špeciálne krmivá, ktoré riešia takéto urinárne ťažkosti a súčasne potláčajú stres napr. Hill's c/d urinary stress, tie máme my a som spokojná.
Pohlavne dospieva, naháňajú ho deti a pes, mal zánet močáku / u kocúrov často celoživotný problém/ - z čoho by mohol mať stres?
@ckocka bohuzial toto vsetko ako kombi to dost vysvetluje... my sme na dalsi pokus mali stastie na uplne neskutocne zviera, skoro hluchu bielu macku, ktora je totalny maznos, stale pri detoch, ani na meter od nich nejde, spi na striedacku pri jednom druhom, proste povaha robi strasne vela...
Nasa macka toto tiez zacala robit v takom veku, studovali sme fora a skusili a zabralo - prosim pekne niektore macky chcu zachody dva, jeden na cikanie, jeden na kakanie. Nasa nam ostala vsetko, dokupili sme zachod a odvtedy je uz 5 rokov pokoj. A fakt to striktne deli, jeden len na cikanie, druhy na kadenie :D
@cocolino234 fiha, narocne mačuchi 😀 To ab človek iba piesok kupoval 🙂
@missviolet už som uvažovala aj to, že 2 záchody. 1 na poschodie a druhý dole. Bývame v dome. Dnes sa chvalabohu nepocural. Psík je už 2 dni vonku. Možno sa upokojí. Uvidíme. Ďakujem krásne ☺️
@lenka_xy uf tak toto by som nepovedala že takto môže mat micka problémy. Keď to takto bude pokračovať tak budem musieť ho vziať znova. Uvidíme. Ďakujem za radu
@mondolina áno, kastrovat ho chceme. Tak už je to čím skôr ☺️ Dakujem
@ckocka neuvedomila som si to. Je to nasa prvá micka vnútri. Učíme sa. ☺️ Psík je už vonku a deťom som nakazala, aby išli naňho pomaly.
@anjelicek26 on je tiež veľký mojkacik ☺️ Myslím že povahu má dobrú. Aj sa zahra aj chce mat svoj kľud. Len deti ho stále chceli mojkat, bozkávať. Hocikedy ho zobudili zo spánku. Už majú nakazené aby to nerobili a aj už do školy išli tak snáď sa to upokojí. Dakukem za radu 😉
@martabalalajka naša nám tiež curala a potom som prišla na to že jej vadí záchod mala krytý s dvierkami, musela som odobrať celý vrch a nechať len vaničku a potom ešte keď sa pýtala von a som ju nepustila a pol ročného kocúra už treba dať kastrovat aby neznačkoval, čím skôr tým lepšie
@nika523 pozerám že má 5 mesiacov aj 5 mesačný sa už môže kastrovat ak má min. 2kg a zostúpené semenníky a ešte aj deti mu môžu vadiť že ho veľmi naťahujú alebo mu nedajú pokoj keď cura len im , nech mu dajú trošku vydýchnuť a možno už fakt dospieva a treba ho kastrovat je tu viac možností prečo čura
@nika523 ja ked som chcela kastrovat nasho Yogyho v 7mich mesiacoch, tak mi zverolekarka vyslovene povedala, ze ona kastruje od minim.10teho mesiaca, ked su plne vyvinute pohlavne organy, vraj ona pozna vela pripadov ked osetrovala chore mocove organy maciakov kastrovanych skor . Takze som si pockala do 10 teho mesiaca radsej..
@cocolino234 preto sa má hlavne kocúr kastrovat čím skôr aby ani nezačal znackovat lebo potom sa môže stať že už bude znackovat aj po kastrácii
@martabalalajka
okolo 8 mesiaca sa už môže vykastrovať, malo by to pomôcť.