Ahojte, už tradične patrí mesiacu marec prívlastok mesiac knihy. Po minulé roky kníhkupectvo Martinus vymyslelo knižnú šifru, kde boli v obraze ukryté názvy kníh. Tentokrát je to knižná odysea a každý deň sa háda názov knihy pomocou pantomímy/kreslenia... Mohli by sme si tu pomáhať objaviť ukryté názvy kníh. Nemyslím prezradiť názov, ale aspoň nejaké indície, pomocou ktorých na to prídeme 🙂Akurát uvažujem nad dnešnou knihou, čo to môže byt? 🙂
Už mám aj druhu 🙂
ja mam druhu -mozog (myslenie, rozmýšlanie)
-blesk (rýchlosť)
- korytnačka (opak rýchlosti)
ale namam prvu nejaka rada? Rocky to nieje :( skoda 🙂
malo tam byt ze nemam prvu 🙂
Vdaka pomohlo 🙂
Ako som to tu napísala, tak som prišla na názov knihy 🙂 Ja som si myslela, že nakreslil dinosaura 😂 Som zvedavá, čo dajú zajtra
dnes to bolo celkom ľahké 🙂
prva - nieje to mačka ale... dva nazvy ( je to horor)
druha- niekto niekoho chytá v niecom (obilí)
tretia- opak od zabite + malý vták
stvrta-bolo nás 6-1
piata- 1981+3=
dufam ze pomoze
Baby ta prvá kniha nieje o čiernom zvierati?
Chýba mi iba tá mačka, už som skúsila všetko 🙄 Idem googliť, nič mi nenapadá 🙈
1.kniha...strážca domu..2 slová
ďakujem,na oplátku 😉
Tá dnešná tretia...pomôžte...nič ma nenapadá a určite ju poznám
Dievčatá diskusia je už tu https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/knizna-sifra-na-martinus-2017-alebo-knizna-sifra-3/ 😉
@belasy_motylik škoda len ze si tam hovoria správne odpovede 🙂
Dnešnej naozaj dobrá napovedá, pekne to ukázal 🙂 Akurát pozor, názov diela treba zadávať bez čiarky
autor- Haruki Murakami
pomohlo?
ahoj,ak máš knihu od Jo Nesbo Smäd tak na začiatku 10-tej kapitoly sa píše, že Harry Hole čítal knihu od tohto spisovateľa -jeho meno je tam-a že tú knihu nečítal. daj si do vyhľadaváča japonský spisovateľ, kniha o behaní od japonského spisovateľa. ale do súťaže zadaj názov knihy bez čiarky inak ti to nezoberie. teda aspoň u mňa to tak bolo
ahoj spisovateľ je kanheman a kniha je Myslenie rýchle a pomalé
Prvú knihu mam, s druhou si neviem rady 🙂