Kniha nemeckého jazyka pre samoukov alebo začiatočníkov

denaalubos
21. feb 2013

Vie mi niekto poradit aku si mam kupit, kde v knihkupectve alebo od kial z netu. Nestoja malo,, tak ked investujem, nech to stoji za to. Budem povdacna za dobru radu z vlastnej skusenosti. A ako to slo vam s ucenim doma?

liz_lemon
21. feb 2013

ja mam na ucenie program Domaci ucitel nemciny, je to lepsie ako kniha, lebo aspon vies, ako sa co vyslovuje, takisto tam mozem vyslovovat slova, a program to vyhodnoti, ci je to spravne
ale mam ak knihu, tuto http://www.martinus.sk/?uItem=48480 ale aj tato je dobra http://www.martinus.sk/?uItem=16442
najviac ma bavi ten program, knihu vyuzivam skor na take vacsie vysvetlenie, ked mi nieco nie je jasne
tazko povedat, ci z tohto ucenia budem vediet v buducnosti po nemecky, mna to vsak bavi
kazdopadne som zistila, ze nemcina je v porovnani s anglictinou a spanielcinou dost zlozita

hrjanka
21. feb 2013

Ja mám doma Nemčinu pre samoukov od Bendovej a Kettnerovej, ale ako pozerám na nete, tak všade je vypredaná. Ale ak by si na ňu niekde narazila, tak ti ju odporúčam všetkými desiatimi - výborne sa z nej učí, v každej lekcii je kopa rôznorodých cvičení, takže si človek skutočne dobre precvičí aj slovíčka aj gramatiku. Mne veľmi pomohla 😉

denaalubos
autor
22. feb 2013

@hrjanka no hej pozerala som a vraj sa caka na dotlac... ☹

denaalubos
autor
22. feb 2013

@liz_lemon to je v prdely vsetko ci ste mi poradili tak je vypredane...

hanica11
22. feb 2013

Najlepšie je zaplatiť si učiteľa, resp. osobu, ktorá sa s tebou bude rozprávať a popri tom operatívne vysvetľovať gramatiku. Ale samozrejme záleží na tom, aký typ učenia uprednostňuješ..

denaalubos
autor
22. feb 2013

@hanica11 na to nemam cas pri malej. Potrebujem knihu poriadnu! Mam uz nejaku doma ale je stara...

zuzanapd
22. feb 2013

Deutsch fur medizine... dobrá aj pre opatrovateľky... aj gramatika, aj články, slovíčka, cvičenia... chcem ju predať...

miriell
28. okt 2016

Na ucenie som velmi nemala cas (zial, ani dnes ho nemam tolko, ako by som si zelala), ale asi najjednoduchsie sa mi nemcina ucila z "Nová nemčina pre samoukov" od Dvoreckeho. Pripadne, ked som uz nevladala, tak som sa ju ucila len s detmi pri rozpravkach - dookola u nas bezali oblubene rozpravky v nemcine na DVD, alebo som si s nimi pozerala obrazkove knizky v nemcine a aj ked uz nechcete, tak sa na Vas nieco nalepi. Pripadne si pustit nejaky nemecky kanal v televizii. Prezila som aj obdobie, ked som po byte ponalepovala nalepky s nemeckymi nazvami predmetov - ked k nam prisli znamy a rodina, tak sa smiali, ze aj oni sa intenzivne ucia nemecky 😀