Ahojte, chcela by som vediet ci mavate pustenu klimu v aute pocas leta sustavne resp kedy, na ako dlho ju pustate a na kolko stupnov ju nastavujete? samozrejme ak mate v aute drobcov 🙂 dakujem
My mame pustenu klimu na cca. 20-22 sutpnov, vzdy tak, aby nic nefukalo a aby nebol velky rozdiel medzi teplotou vonku a v aute. Ja sa riadim podla seba (ci je to pre mna OK), kedze nemam rada klimu (a ani chladno) a nastavujeme to tak, aby bolo prijemne teplo.
ja len pre seba pustam klimu len naozaj zrietka...v nasom aute sa daju nastavit stupne 4 strany zvlast..vodic,spolusediaci a lava a prava zadna strana ma tiez svoje ovladanie,takze si kazdy moze nastavit taky stupen,aky chce,aby nanho fukalo 🙂 pre deti tie zadne nastavujeme na 21 stupnov.
Pustam, najma pri dlhsich jazdach. Ale dodrziavam max. rozdiel teplot 6 stupnov a aby chladeny vzduch nefukal priamo na osoby v aute.
A ešte jedna dôležitá vec pri klíme - filter je dobré pred sezónou vymeniť celú klímu vyčistiť....
no u mňa v škôlke mali decká v lete permanentne podráždené a aj zapálené očká z klímy v aute.... 😨 teda nie u mňa v aute, ale u ich rodičov :D
ja mám už síce väčšieho drobca, ale klímu sme používali od jeho roka (dovtedy bolo auto bez klímy). keďže auto mi stojí vonku, je v lete často rozpálené strašne. snažila som sa vyraziť z domu skorej, aby som auto naštartovala, nechala trošku vychladiť a až potom sme sa tam naládovali. priamo pri jazde klímu používam, ale iba samospádom, takže žiadne veľké fúkanie dozadu na dieťa a rozdiel tých 5 stupňov oproti vonkajšku.
ahoj ja mam mechanicku klimu, takze si neviem nastavit pozadovanu teplotu ale zvyknem ju zapnut na chvilu a potom ked uz citim ze dost tak vyplnem
aj my mame mechanicku tiez si neviem navolit stupne, tak ako pisala jeanettka, takze tiez idem skor necham vychladit a potom vypnem, trocha pustam aj pocas jazdy ale aby silno nefukala 😀
u nas sa klima zapina stale 😀 moje deti nemaju radi horko cize ci chcem ci nechcem klima musi byt zapnuta inak mi to namladsie zlaticko v aute vystraja 😝 😀
u nas sa klima pusta len na chvilku na ochladenie auta a potom vypina. mne osobne dost vadi ked z takto vychladeneho auta vystupim a vonku ma tych 30stupnov ide zabit. ale jasne,je rozdiel ci mas na mysli klimu pri presune do 100km alebo ceste na dovolenku napr. do chorvatska,to by asi bola pustena castejsie 😵
My máme digitálnu (automatickú) a tu používame stále. Nastavíme na 22-23 stupnov, auto sa vychladí a potom prestane len udržiava nastavenú teplotu a je to super. Nevieme si to vynachválit a malému to nerobilo žiadne problémy.
ahoj, ja klimu pustam, len opatrne radsej ju zapinam vypinam podla potreby - myslim ze je to lepsie ako keby som mala otvorene okno ... v manzelovom aute je sektorova, takze tam ju vieme pustit len dopredu a do zadu uz nie. a dodrziavme 5-6 stupnovy rozdiel medzi teplotou vonku a v aute.