Prosím poradíte mi akú klietku kúpiť sýrskemu škrečkovi? Jedinú, čo mi vyhodilo na nete, že je vyslovene vhodná pre neho je táto, pri ostatných bolo písané len všeobecne že pre škrečkov. Nemáme skúsenosti s chovom,bude to premiéra, tak nech mu kúpime dobre.
@rebeka7501 chcem aby bola aj vzhľadovo atraktívna klietka, keďže je to darček pre 6 ročného syna,tak nech má radosť. Pýtala som sa konkrétne kôli podstatne väčšej veľkosti toho sýrskeho oproti džungarskému,že či nevyžadujú väčšiu klietku, kolotoč a pod.
Staci im obycajna klietka nic extra nepotrebuju.Akurat nech ma koliesko na behanie.A ak chces skrecka pozor na to ze skrecok je nocne zviera cize bude sa santit a behat po klietke hlavne v noci cez den vela spi.A pokial chces aby si pobehal aj v byte su aj take gule kam das skrecka a on si moze pobehat aj mimo klietky
Syr skener škrečky sú veľké ako morské prasiatko...takže podľa toho vyberajte klietku.
Ja radím skôr praktickú, ako dizajnov o peknú
Sýrske...píše si to, čo chce
ten cirkus na obrázku je zbytočne načančaný a málo priestoru... kúp radšej obyčajnú klietku, ale väčšiu - a pozor, aby medzery neboli príliš veľké - a výbavu mu obmieňajte... domček, v ktorom sa zabýva, mu ponechajte stabilný, ale preliezky, kolotoče sa dajú z času na čas obmieňať, napr. toto https://www.rajkrmiv.sk/drevene-domceky/ tie drevené domčeky a preliezky 🙂
a presne ako bolo písané - škrečky cez deň viac menej spia, aktívne sú najmä v noci... a každý jeden je osobnosť, niektoré sú krotkejšie a "mojkacie", iný vás bude hrýzť ... odporúčam ale zaobstarať škrečka od chovateľa a nie z petcentra - tam ani netušíš vek toho škrečka a vzhľadom k tomu, že sa nežijú až tak dlho, tak je to dosť podstatné...
@andrejka2424 Kup malemu potkana, teda ak sa ti to nehnusí. Tie su schopne sa učiť a su inteligentne.
@andrejka2424 ten cirkus je zla klietka, malo miesta pre skrecka, mam doma dzungarskeho a ma klietku obycajnu pletivovu s vonkajsim tunelom.
Uz sme mali 2 skreckov: 1,skrecok. Dnu bolo koliesko na behanie ( na noc im ju vyberame) lebo ako o 22,00 zacal tak do 4,30 v tom koliesku behal, rzkoval po klietke, cisty gymnasta a ked neslapal v kolecku alebo na hrazde 🙂 tak sprintoval po klietke a tunely ( umrel casom na vek cac 2roky)
2.skrecok: ten je tazky pohodak, velmi nebeha, skor sa zasiva, do pilin
domcek mame len taky co sa dvihne a lahko sa upratuje, tento v noci tiez "zije" ale tak kludne, netreba mu vyberat hrkalky von a celkovo sa pri nom da spat
taktiez cistenie: cim vascia klietka tym menej starosti, tento sirkus mi pride strasny na umyvanie, roboty jak na kostole 🙂
@magmolatus keď potkana, tak jedine dvoch potkanov, chovanie potkanov jednotlivo sa neodporúča, potkan trpí alebo samci zostávajú agresívni... mali sme aj škrečky, aj morčatá, teraz máme králičicu a dvoch potkaníkov. Sú milí, kontaktní, učenliví, čistotní, vedia používať wc... Keď sme zobrali na ruky škrečka, ten len pozeral ako zdrhnúť, utekal z ruky preč, popritom ma ocikal a okadil, jednoducho nemal záujem o človeka.
@andrejka2424 ja takú predávam-ten cirkus,,mám ju v albume,inak je výborná a priestaranná
@andrejka2424 uplnre zsbytocne vela okolo toho spekulujes...proste si kupte takeho skrecka, aky sa vam viac paci, klietku obycajnu - rozmery prisposobte.
povahu fakt netreba riesit, nie je to typicke mojkacie socialne zviera.
klietku budes cistit ty, tak mysli na to, aby to bolo co najjednoduchsie.
@andrejka2424 rozdiel v povahe? Škrečok si žije sám pre seba, hryzie, behá, žerie, kaká, to nie je žiadna prítulná mačička 🙄
@nyusika ja sa zase rada poradím, na tomto fore sa oveľa väčšie hovadiny riešia si myslím 😉 Veď je to každého vec ,či diskusiu otvorí, alebo si ju nevšíma.
@andrejka2424
zbytocne ste vztahovacna, ja som poradila z vlastnej skusenosti - a myslim, ze dobre.
ked mate pocit, ze to viete lepsie, netreba sa vobec radit.
@0silvia0 vlastne neviem, chcem urobiť hlavne synovi radosť, je mi jasné, že starostlivosť, čistenie bude moje. Raz do mesiaca chodíme od soboty rána do nedele večera preč a nemám nikoho, kto by k nám chodil sa starať sa,kým sme preč. Tak som myslela, že ten škrečok by nemal problém,len ma mrzí, že nie je moc spoločenský.
@nyusika keby som si myslela,že všetko viem naj, tak sa nikoho nepýtam. Neberiem to osobne,len som vyjadrila tiež svoj názor.
@andrejka2424 takýto krátky čas ti vydrží akékoľvek zvieratko, keď má dostatok pitia a jedla. Ak chceš spoločenské zvieratko, tak tí potkani ak sa ti neprotivia sú lepší, alebo aspoň morča, ideálne dva kusy, aby si robili spoločnosť keď nie ste doma... morča aspoň komunikuje, teší sa, pribehne, ale na škrečka sa dá viac-menej len pozerať... sestra nechá morčatá aj 4 dni samé, ja som v pohode potkanov aj králika nechala 3 dni samých... a to naša králičica bude mať na jar 9 rokov 🙂
@andrejka2424 co sa tyka mojkania zavisi od jedinca, nas prvy bol pritulny len k dcere, zvysok rodiny hryzol, ten druhy je taky mojkaci... obaja dzungarski
@andrejka2424
Osobne som mal dzungarskych ked som bol decko, aj ked sa sem tam stalo ze im cosi v strave chybalo a v pilinach som nasiel len nozicku a podobne. 😀
Ta posledna klietka je pekna, predpokladam ze chces synkovi spravit cosi velkolepe aby sa mal na co pozerat. Aj ked je pravda ze vacsinu dna prespia.
Urcite by som do klietky co ma 40 cm nepchal syrskeho co dorasta do 15 cm.
Ale ako pise Silvia, skrecky su na pozeranie nie na hranie.
Co sa tyka povahy: Skrecok syrsky (zlaty) su agresivnejsie a samotarske a samozrejme vacsie ako dzungarske a roborovskeho.
Tu mas info k syrskemu
http://kika547.blog.cz/1012/skrecok-syrsky
http://www.mojimilacikovia.estranky.sk/clanky/s...
http://skrecky.weebly.com/scaronkre269ok-syacut...
Vseobecne
http://www.skrecok.sk/
A čo tak skúsiť niečo moderné? Samé umelé plastové krabice tu😅. Pre synovho škrečka sme brali dizajnovo krajšiu https://fera.sk/zolux-klietka-neo-nigha-h36.html hodiacu sa aj do moderného bytu/domu. Čo poviete? Máte niekto viacero takýchto typov na dizajnové klietky? V domácnosti vyzerá uplne super a vôbec nieje rušivá ako rôzne krikľavo zelené plastové klietky.
škrečok ako škrečok, len si dávať pozor, škrečkovia sú nočné tvory. K obrázku : ako vytiahnúť od zoomilov čo najviac peňazí. Osobne si myslím, že škrečkovi je jedno akú má klietku, len aby mal podmienky - potravu, vodu, pohyb, vetranie. (Pre osy : mám zvieratá doma, tak na nikoho nenarážam)