Ahojte, čo je účinné na kliešte pre yorka? Momentálne ma pipetu Fyprist combi je pravda, že keď sa kliešť prisaje po určitom čase odpadne, ale niečo účinnejšie? My bežné z jednej prechádzky donesieme 10-15 kliešťov u nás su strašne premnožené a kopec takých čo iba lezú. Je niečo také žeby im " smrdel" ( obojok nie je naučený nosiť)
Fypryst patri dnes uz medzi menej ucinne.
Tableta Nexgard Bravecto Simparica
Pipety napr Advantix ci Vectra.
Ak davate pipety, nekupte vtedy psa. Oslabite ucinoo.
Mám maltezáčku, dávam jej tabletku Bravecto..minulý rok ani jedného kliešťa nemala, teraz tak isto zatiaľ.
Suseda nedáva nič, vkuse má jej York kliešťov, máme ich tu veľa, ja som spokojná s tabletkou, máme celé leto pokoj.
Bravecto veľmi účinné, maltezák
Baby a koľko stojí to bravecto pre yorka a ako dlho účinkuje?
@summer23456 do 30€ a máš pokoj od jari do jesene. Tiež sme skúšali všetko možné a nakoniec len bravecto
@romanka06 no n sa zatiaľ osvedčili piperu,ale uvidím na rok. Takze to má účinok cca 6 mesiacov?.
My tiež bravecto dávame 👍
My pouzivame bravecto, mame na pol roka pokoj. Ale toho roku som mu nestihla dat, boli sme na prechadzke a doniesol si 3 kliestov. Kazdy den sme jedneho nasli a vytiahli. A dostal babeziu.
Pes bol hotovy, ja hotova ze neprezije… ale klop klop, podchytili sme to vcas.
za mňa je najlepší Frontline
My mame maltezaka. A mal uz tabletky simparica aj bravecto, pipety. Ja som chcela nieco take, kde mu klieste nebudu lozit po srsti a nebude ich nosit domov kvoli detom. Pipeta absolutne nula bodov u nas. Spreje a obojky kvoli detom nie. A tabletka je dobra pre psa, ale klieste po nom lozili. Na bielej srsti to vidno hned. Ona ich zabija, az ked sa prisaju. Zo zufalstva som popri tabletke kupila ten privesok na obojok, co elektronicky odpudzuje klieste a zazrak sa konal. Ani jedneho som na nom nenasla, aj tabletka vyprchala a klieste nikde. Ked sme ho zlozili pri kupani a nasledne zabudli nasadit, prisiel domov s dvoma naraz. Cize musi ho mat stale a mame 10 mesiacov pokoj. Uz ani s nicim nekombinujeme.
@sgilvadia ja používam pre čivavu obojok a kliešte nema
@summer23456 áno, v apríli dám a máme pokoj
@sgilvadia tabletky proti kliestom. od veterinara. nasim nepomaha nič len tabletky.