Kliešť u psa v uchu - môže mu to ublížiť?

16. máj 2021

Ahojte, môj psík ma kliešťa v uchu a nechce si ho nechať vytiahnuť, je velˇmi agersívny, preto musíme počkať do zajtra k veterinárovi, kde sa dostaneme kvôli práci až okolo jednej hodiny :( môže mu to nejako ublížiť? kliešte veľmi nemáva, toto je snáď jeho prvý a veľmi sa oňho bojím, že mu to do zajtra môže ublížiť. má ho už takého väčšieho, no nie veľmi, ale už nejaký čas zrejme áno.

hennyinnsbruck
16. máj 2021

Nie neublíži.. Ja keď som si nevšimla občas som našla mojim dobre nacucaneho veľkého tlsteho 🤢🤢🤢🤢

autor
16. máj 2021

@hennyinnsbruck dúfam aj ja, že to bude v poriadku. máme aj mačku a tej vyťahujem pomaly každý deň veľkých kliešťov a nestalo sa jej zatiaľ nič, nemá nejaké ťažkosti, že by boli kliešte infikované, tak dúfam že aj u psíka to bude v poriadku.

hennyinnsbruck
16. máj 2021

Ako stať sa môže všeličo to je jasne... Ale zas treba myslit pozitívne... 😉Bude dobre neboj👍

autor
16. máj 2021

@hennyinnsbruck dúfam aj ja 🙂 zajtra do tej cca jednej hodiny poobede nevieš na akú veľkosť sa to môže zväčšiť?
beriem to asi veľmi tragicky, u tej mačky jej koľkokrát tie kliešte samé odpadnú, u veľkých vlčiakov čo sme mávali to bolo to isté, niektorých som im vyberala už veľmi nacicaných a nikdy im nič nebolo a u tejto malej potvory mám strach z jej prvého kliešťa 🙂

pepek11
16. máj 2021

Kliešťa treba čo najskôr vybrať. Skúste to. Môže byť infekčnỷ.

autor
16. máj 2021

@pepek11 nedá sa, je veľmi agresívna len keď sa k uchu priblížim...

pepek11
16. máj 2021

Asi ju to bolí. U vás nie je pohotovosť na veterine? Nemáte ju otvorenú 24 hodín denne? Treba to riešiť čo najskôr. Náš psík mal tiež kliešťa v uchu, v chrupavkovitej časti. On je trpezlivý psík, nechal si ho nami vybrať. Po vybratí mu v tej chrupavke zostala malá dierka. Tiež ho to asi bolelo lebo nás na toho kliešťa upozornil.

autor
16. máj 2021

@pepek11 pohotovosť máme 70km od nás. náš psík trpezlivý bohužiaľ nie je a je dosť agresívny, nie preto že by ho to bolelo, ale nemá rád akékoľvek ,,manipulácie,, so sebou, jedine u veterinára. nevyzerá že by ho to bolelo, ak by ho to bolelo škrabal by si ucho, čo vôbec nerobí a myslím že by si ho tým škrabaním mohol aj vytrhnúť ale nič také nerobí. lepšie keby som si to všimla až zajtra, takto ma to zbytočne trápi a aj tak s tým teraz už nič nenarobím. tak budem len dúfať že to dobre dopadne zajtra.

stefit
16. máj 2021

@pepek11 prosim vas, ako ste mu to vybrali?

pepek11
16. máj 2021

Máme pinzetu na kliešte.

hennyinnsbruck
17. máj 2021

Fu to neviem O koľko narastie... O moc zase nie.. Nestresuj sa.

pepek11
17. máj 2021

Ako sa má psík? Je všetko v poriadku?

autor
17. máj 2021

@pepek11 áno 🙂 boli sme na obed u veterinára a vytiahol kliešťa, vydezinfikoval a dal mu aj takú tabletku proti kliešťom malo by to mať účinok 3 mesiace, vraj sa kliešť na psovi vtedy neudrží. rozbor kliešťa nerobil, tak neviem či bol infikovaný alebo nie, že to mám pozorovať. vraj tak každý piaty kliešť môže byť infikovaný.

pepek11
17. máj 2021

To je dobre 😉. Len na tie tabletky pozor. Je to hrozná chémia. Prečítajte si o nich na nete informácie... My kupujeme obojok proti kliešťom. Ten má účinok (podľa používania) až 8 mesiacov. Psíka po návrate z prechádzky vždy kontrolujeme. Neviem, v akej oblasti bývate, ale pozor na tzv. babeziózu. Prenáša ju špeciálny typ kliešťa. Preštudujte si o nej informácie na nete. Pozor, babezióza nie je to isté ako borelióza. A povedal Vám veterinár, že čím dlhšie je kliešť prisatý, tým je to pre psíka nebezpečnejšie?