Klasický adventný kalendár pre deti

30. nov 2022

Dávate ešte niekto klasiku adventný kalendár čokoládový? Všetky kamošky dávajú deťom buď handmade alebo dávajú s BIO sladkosťami keď som im povedala že náš syn bude mať klasický tak mi povedali že to už dávno nie je in. Že uzeniem dieťaťu cukrovku z toho 🤔

hranolka22
30. nov 2022

Tak ak sa bavime o kalendari s cokoladou-tie mini stvorceky tak z toho dietatu cukrovku urcite neuzenies😉 teda ak zje ozaj jednu za den a nie cely kalendar naraz 😁

veronikaszabova
30. nov 2022

Kazdy rok chalanom kupujem Kinder adventny kalendar. Ale uz som im aj doma robila kalendar. Ako sa mi chce 🙂

mima172
30. nov 2022

Áno, má klasický adventný kalendár s malými mliečnymi čokoládkami. To vážne môže niečo ako adventný kalendár pre deti nebyť "in"? Buď som divná ja alebo "táto doba" 😏 A nie, dieťa nedostane cukrovku z kúska čokolády 🙂🙏

vulka
30. nov 2022

Ani keby zjedol dva celé kalendáre, tak cukrovku nedostane. Pri nej je príčina úplne inde. Nie v jedení cukru.

liloastitch
30. nov 2022

ja som práve zjedla pár čokolád z kalendára čo doniesla starká pre syna ( aj keď sme tento rok povedali, že bude Mikuláš bez sladkostí) a síce sú tie čokoládky malé, sladké sú nenormálne až mi ústa kriví. Ale cukrovku by si dieťa v normálnom stave snáď ani z týchto piatich lyžíc cukru v jednej čokoládke neuhnalo. A zase čo je in by som neriešila.

20erika07
30. nov 2022

Nevyznám sa sice do cukrovky ale v rodine mame cukrovkarku a cukor jej velmi stúpne po zjedeni tazkych a mastnych jedal, nie po sladkom . Ona dostala cukrovku zo stresu, ked prisla o zamestnanie a nevedela sa s tym zmierit.
A vobec by ma netrapil nazor kamosiek, ze obycko kalendar uz nie je in. Nepoznam dieta, ktore sa aj takemu nepotesi. Moji napr nemavali ziadny, a nebolo to in 😄

saxana000
30. nov 2022

My kupujeme ten keksikovy z kauflandu uz 3 roky.. labkova patrola frozen alebo mimoni

som_realistka
30. nov 2022

🙂 to by tie kalendáre musel jesť celý rok miesto normálnej stravy + iné hlúposti, a diabetes nie je len o cukre zo sladkostí, ak chce kalendár, kúp mu kalendár 🙂 a vôbec sa netráp, každý nech si rieši svoje dieťa

sunshine_007
30. nov 2022

Cukrovka moze byt aj z bio sladkosti, ked uz.. 😀

kate_cs
30. nov 2022

Ja nedávam sladkosti do kalendára, ale vôbec to neriešim s kamoškami, veď to je každého vec. Aj keby kalendár dieťa nemalo žiaden.
Základná informácia. Cukrovka nevzniká jedením sladkého, ale narušenou funkciu inzulínu.

sovica
30. nov 2022

Áno, kupujem stále klasický čokoládový adventný kalendár a mojim deťom slúži hlavne na odpočítavanie dní do Vianoc/Štedrého večera a nie na to, aby každý deň dostali nejakú sladkosť alebo nejakú maličkosť (zbytočnú blbosť). Proste sa tešia z toho, že čas do Vianoc sa kráti. Nie som proste jedna z tých kreatívnych mám a advent kalendár sama nevyrábam. Ale zase chápem, že tie, čo kreatívne sú, sa v tom vyžívajú. A teda musím povedať, že niektoré handmade kalendáre sú naozaj krásne. Nie každá sme však takú kreativitu dostali do vienka.
Na obale toho nášho advent kalendára je uvedená hmotnosť 75g, čiže ani nie celá klasická hmotnosť jednej čokolády. Na jeden deň to vychádza cca na 3g.
Tvoje kamošky si myslia, že keď kúpia bio sladkosť, tak cukor sa odtiaľ záhadne stratí? Tak som si len tak pre zaujímavosť dala do vyhľadávačka nejakú podobnú sladkosť v bio kvalite a klasickú. Tak tá bio mala cukru 36g/100g a tá normálna 48g/100g. Zase až taký markantný rozdiel to naozaj nie je.
Ak sú Tvoje deti spokojné s klasickým čoko advent kalendárom, tak to vôbec nerieš.

autor
30. nov 2022

@mima172 asi skôr doba. Ony sa čudujú aj keď dám dieťaťu obyčajne kinderko

mima172
30. nov 2022

Autorka: Jasné, veď kinderko je smŕŕŕŕŕŕť!!!!!!!! 😉

mikadooo
30. nov 2022

Ja klasický dvom. A s tretím mám obrovský problém, lebo nemôže kakao, mal by alergickú reakciu. Občas sa mi podarí zohnať nejaký s lízankami, či gumimackami (potom väčšinou kúpim všetkým 3 tie isté). tento rok napríklad ešte nemám 🙈🙈🙈. Práve sa chystám do billy, zajtra ešte možno skúsim kaufland a potom už neviem. Bude ich čakať sladkosť po príchode zo školy alebo čo...

autor
30. nov 2022

@mima172 pozerám že už aj na modrom komikovi som 🤦

Bože ženy len sa pýtam, IN myslím v zmysle že to sa nedáva už že sa dáva skôr so sladkosťami napr z DM, tie kože tuším ovocné 😀 lenže môjmu malému to nechutí on mi neraz povie "Mamka, fuj mne to nechutí." 😀

karolinakr
1. dec 2022

Ja som ta včera čitala na modrom komikovi..inak kludne tam napiš, že tie ostatne su drahe ja 9eur a viac za kalendar nevysolim nech sa aj vsetci na hlavu postavia - bio - nebio - zdrave - nezdrave

lenkakravcova
18. dec 2022

My máme niečo podobné cez ramadan a tiež dávam sladkosti. Dávať niečo, čo deťom nechutí, alebo co konzumujú bežne, nie je úplne vhodné na spríjemnenie atmosféry sviatkov. 🙂