Kia Sportage verzus Toyota Corolla combi

14. dec 2024

Buduci rok chceme kupit nove auto. Obe su v nasom rozpocte "do 30.000€". Jazdenku nechcem, proste predvazacku alebo nove.
Momentalne mame kiu Ceed, a aj by sme s nou boli dalej spokojni, ale s jednym dietatom nam je uz toto auto male. Malu este aspon rok chcem nosit v protismere, ma 3,5 r. momentalne cize viac miesta potrebujem aj na sedacku a aby aj podohlne vedel clovek sediet vpredu. Teraz len horko tazko niekto vojde na spolujazdca vpredu.
Ak mate tieto auta, ake su vase +-?
Nemusi mat velky kufor na sportage dame stresny nosic v pripade potreby. Povodme sme mali vybratu corollu, ale akosi nam zamotala vyber aj sportage 🫣 Jazdime do mesta (20 km) a po meste najcastejsie + dlhu trasu cca 1x za mesiac (500 km - tam spat).

frflos_nespokojny
14. dec 2024

osobne poznam co maju kia sportage benzin. obaja chodia do servisu ako na klavir.
sused mi povedal, ze benzin uz nikdy viac a to ma uz druhu kiu v priebehu cca 3-4 rokov

autor
14. dec 2024

@frflos_nespokojny och, nasa ceedka bola maximalne na garnckach, nemali sme s nou za 8 rokov ziadny problem. Moze to byt modelom?

frflos_nespokojny
14. dec 2024

nie modelom, ale motorom. tam je pes zakopany

13uzivatelka11
14. dec 2024

No nebude to modelom, ale tým, že tie nove auta už proste netobia tak kvalitné ako dakedy.. Ja zas poznám majiteľov kia sportage ale majú už minimálne 4 roky tie auta a žiadny problém s nimi nie je.. Ale tie novšie už majú problém.. Podľa mňa Toyota je oveľa lepšia možnosť ako kia celkovo.. Japonec je Japonec..

pribinak
14. dec 2024

Mam kolegov ktorí jazdia len na Kii. Celé roky. Velka spokojnosť.
Výhoda: naša značka, takze rýchly a dostupný servis za nirmalne sumy.

autor
14. dec 2024

@pribinak Ved aj my mame kiu, aj v rodine su kie, ale nie nove sportage. A zas nepozname nikoho s toyotou, aby nam dal nejaku recenziu za/proti.

patta89
14. dec 2024

My mame novu Kiu Sportage ale Plug in hybrid a sme s nou max. spokojny....mame ju 1,5r a k tomu 2 deti - 4r a 1r

autor
14. dec 2024

@patta89 kis Plug in hybrid je uz mimo nas rozpocet a to uz by sme za tie peniaze sli asi do toyoty rav4.

andreakotesova
14. dec 2024

"Už si niekdy videla pokazenu Toyotu?" 😅 Máme Corollu combi hybrid a sme spokojní. Z nafty sme prešli na benzín, tak to bol nezvyk, ale spokojní sme.

malapepka
14. dec 2024

Ja mam corollu sedan hybrid. Neviem si auto vynachvalit. Tichy motor, zatial (4 roky) ziadna porucha, dobry vykon, vnutri velke, pohodlne. Kazdy, kto sedi u mna v aute, ho vzdy pochvalil. Aj kamos, co ma Kiu ceed a je na nu haklivy, hovoril, ze moje auto je oproti jeho autu lepsie. Toyota ako znacka je spolahliva, kvalitna, dobre servisovatelna, malo poruchova.
Za mna vyborna kupa, nelutujem.

ssimusska
14. dec 2024

@frflos_nespokojny máme aj Kiu sportage benzín, v servise ani raz kvôli nejakému problému😄 kupovaná 2021

jaavaa
14. dec 2024

Toyota sa proste nekazi. Mame Rav4 uz 4 roky a klop klop ide ako hodinky. Vsetci znami co maju Toyotu su maximalne spokojni.

frflos_nespokojny
14. dec 2024

@ssimusska ano vsetci popisujete kia super, ale ja pisem o aute, ktore sa kupovalo pred zdrazenim cca april, maj. davaju tam eko benziny.

frflos_nespokojny
14. dec 2024

autor: recenzie by ti mali pisat ludia, ktory maju nove auto a nie rok a pol a viac.
tie nove niektore auta stoja ozaj za trt makovy hlavne benzinove motory

frflos_nespokojny
14. dec 2024

@malapepka ale corolla je male auto

clarissa96
14. dec 2024

Ja mám Corollu combi dvojročnú, sme nízka rodina, takze nech mame poposúvane sedačky hocijako, všetci sme ok, mala sedi v smere jazdy. Ale mám kolegu čo menil karoq za kodiaq lebo sú tak vysokí, že v karoqu vraj nemali pohodlie.

katka2602
14. dec 2024

Novu kiu ani zadarmo. Kamos predava hyundai (to je to iste čo kia) a povedal, že nové by nechcel ani zadarmo. Manžel ma v praci nove hyundae a su viac v servise ako na ceste. Tiež sme premýšľali nad rôznymi značkami a kupili sme corollu. Mame ju 3 týždeň.

frflos_nespokojny
14. dec 2024

@katka2602 ja som mal hyundai i30 benzin a ako polrocnu som predal koli okonostiam. bola super a novy majitel ju nemoze vynachvalit. samozrejme rocnik 2022 ! cize tie nove stoja za prd

katka2602
14. dec 2024

@frflos_nespokojny aj my sme mali i20 2014 a bolo to perfektne autíčko, stále beha a nie je mu nič. Ale tie nové to je jedna katastrofa.

frflos_nespokojny
14. dec 2024

@katka2602 kolega mal i20 asi 3/4 roka v servise. teraz mu konecne vymenili motor.

13uzivatelka11
14. dec 2024

Inak na jednej strane chápem ze sa bojíte kúpiť ojazdené auto, ale podľa mňa do 30.000 kúpite v pohode jazdenu rav4 v perfektnom stave..

frflos_nespokojny
14. dec 2024

@13uzivatelka11 treba ratat aj skryte vady a nasledne servis

ibrunova
14. dec 2024

Ja som mala Hondu Jazz, absolútne bez jedinej poruchy. Teraz som ju predala, má 23 rokov. Ona sa nezdá, ale má fajn kufor. Tiež som za japoncov, ale sú drahšie ako iné. Teraz mám Kiu Rio, ale to je už menšie.

autor
14. dec 2024

@13uzivatelka11 raz sme kupili, jazdenku v "top" stave, nastastie sme vyhadali peniaze spat, ale od vtedy chceme len nove, alebo predvadzacku s malo km... nemame na to cas, ani nervy... ked sa vada chce schovat, tak sa schova... chceme mat najblizsich 7-12 rokov pokoj od vacsich oprav/vymen.

13uzivatelka11
14. dec 2024

Chápem, ale práve myslím že pri Toyote sa toho nemusíte báť.. Ale tak jasne, tiež mi nebolo všetko jedno keď sme kupovali 7 ročne auto, ale spoliehala som sa ze pri Japoncovi to nebude dáky problém 😁 je to o šťastí... Ale to aj pri nových autách

frflos_nespokojny
14. dec 2024

ani nove auto vam nepomoze, ked slapnete vedla. viem o tom svoje😉

tundra
14. dec 2024

@autorka neda sa celkom porovnavat kia sportage a toyota corolla.Kia je male SUV, corolla je kombi.
Ked sa pozrieme do historie kia sportage bolo jedno z prvych dostupnych 4x4 na Slovensku.
Popularitu ziskala financnou dostupnostou,horsie to bolo s kvalitou.Za roky sa vypracovala na velmi slusnu uroven a je porovnatelna s hoci ktorym autom tejto triedy.
Corolla je legenda,do r.2021 bolo vyrobenych viac ako 51.milionov kusov.
Ja som "Toyotak",za mna urcite Corolla.
Inac, preco neuvazujes nad Corolla Cross?
Cena je tesne za tvojim rozpoctom.
https://usedcars.toyota.sk/ponuka/toyota-coroll...
Pri obchodnom stretnuti,je mozne,ze cenu stiahnes na 30k.
Pripravuje sa tiez Corolla Pickup a prve videa su celkom zaujimave.Drzim palce pri vybere a prajem
vela km bez poruchy😉.

frflos_nespokojny
14. dec 2024

@tundra .Kia je male SUV? vsak porovnatelne ford kuga, mitsubishi asx. vacsie su uz len avie 😂

tundra
14. dec 2024
frflos_nespokojny
14. dec 2024

Renault Captur je male. viem oni to tak znacia, ale na parkovisku pred nakupnym centrom zistis ake su malicke a nevmestis sa medzi ne ak nemas kolobezku