KIA Ceed 1,6 81kW nafta

30. okt 2024

Ahojte, máte niekto skúsenosť s KIA Ceed 1.6, 81kW, nafta, ročník 2012 ? Zaujíma má, aký má to auto ťah ? Či to potiahne aj do kopca alebo má to problém a podobne ? Či to dobre ťahá ? Ďakujem vám 🙂

mimi852021
30. okt 2024

Ja mám 2011, 85kw a je super už má najazdené 220000 super ťahá nekazive auto bolo naše firemné. Jazdilo na ňom kopec ľudí potom sme ho kúpili. Za 4 roky minimum opráv ak niečo tak za par eur. Vo firme bolo ich bolo veľa a ročníky 2011 a 2012 a nebol s nimi problém. Záleží od stavu ale odporúčam.

thirstymonk
31. okt 2024

Výkon nie je až taký podstatný (traktor má výkon 200kW a odpich žiadny, ani rýchlosť). Čo pozeraj, je krútiaci moment. Tvoja Kia má podľa AI kruťak 260Nm (Newton metrov), čo je už celkom pekné číslo, mal som len dva auta, ktoré ho mali väčší. Teraz mám opel s kruťakom 200Nm a stačí mi. Ale je pravda, že už nejazdím tak, aby mi hlavu odtrhlo.

autor
31. okt 2024

@thirstymonk ďakujem, to nepotrebujem ani ja, len či to auto zvláda bez problémov aj do kopcov a podobne, ak chápete, ako to myslím… predtým som mala 1.4, tak to bolo horšie aj pri kopcoch a obiehaní… tak sa chcem uistiť, čo a aké je práve toto auto 🙂

wade
31. okt 2024

Papierovo to neznie nejak super, ale ta Kia je celkom ziva - moj dobry kamarat ju mal, a casto som s nou chodil a stale ma prekvapila. Dnesne moderne motory su uz trosku zivsie, posunulo sa to, ale urcite sa s tymto motorom nebudes trapit. Nie je to sportak, ale urcite je to lepsie ako 1.4 (predpokladam benzin).

thirstymonk
31. okt 2024

Výkon a objem motora dnes už nerozhoduje, závisí od prevodovky, aj od programu, ktorý dávkuje palivo do vstrekov a pod. Je to na dlhšiu diskusiu. Každoopádne, dnes už neplatí, že 1.6 je lepšia ako 1.0. 1.0ky sa vyrábajú z dôvodu ekoterorizmu, dajú na nich turbo a ono to ťahá a môže to mať výkon aj 90kW s tak malým motorom. Hovorovo to potom nazývame "vysávače" takéto auta.

autor
31. okt 2024

@thirstymonk ďakujem, preto som chcela, či nemá niekto presnú skúsenosť s týmto autom 🙂

thirstymonk
1. nov 2024

Ako som ti napisal hneď, 260 Nm je pekne čislo.