Kedy začínate vianočné upratovanie?

mmoonna
3. nov 2020

Ahojte baby,
kde sa len človek obzrie všade sa rozpráva len o korone. A popravde, už mám toho dosť, len čo z toho chytám stres. Preto poďme na inú tému. Kedy začínate vianočné upratovanie? A čo to vianočné upratovanie všetko zahŕňa?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
3. nov 2020

@mmoonna ja chytám stres z vianočného upratovania 😂😂😂

Ale vážne, žiadne špeciálne “vianočné upratovanie” nerobíme. Upratujeme priebežne cely rok a akurát možno pretriem kuchynské okno, prezlečiem periny a upeciem pár koláčov navyse.

ola101
3. nov 2020

@mmoonna upratujem priebežne, takže tiež nemám ani vianočné a ani veľkonočné upratovanie 🙂

hennyinnsbruck
3. nov 2020

Tiež nemám vianočné a ine upratovanie. Mam čisto celý rok nie len počas sviatkov 🤪

veronikaszabova
3. nov 2020

@mmoonna nemam ziadne sezonne upratovanie. Upratujem priebezne vsetko

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fokuska
3. nov 2020

@mmoonna Nerobime specialne vianocne upratovanie. Upratujeme pravidelne priebezne a take "vacsie" veci podla potreby - napr. komplet vypratat kuchynsku linku alebo vstavanu skrinu a pod. Nabytku nemame vela, cize za komodou alebo gaucom upratujeme bezne.

kikaaa444
3. nov 2020

Nemám upratovanie vianočné . Upratujem poriadne každú sobotu . A keď ma chytí chuť , tak vtedy upratujem fakt ze všetko , všetko .. skrine , kuchynské skrinky .. atd atd

ivula0807
3. nov 2020

Ahoj, tak ja uz som zacala,a presne prave z toho dovodu, ze uz aj ked otvorim konzervu, zacne na mna rozpravat o korone a len samych negativnych veciach 😐
U nas teda Vianocne upratovanie vzdy bolo velke a dokladne upratovanie (moja mamina je brutal pedant) a teda ja som to tak nejak okopirovala chtiac nechtiac 😀
Cize umyvam okna v celom byte a potom idem po miestnostiach,satnik - preberam veci, ktore su mi male, pripadne nenosim pretriedim, poutieram prach, dlazku, povyhadzujem, darujem co nam netreba...obyvacka odtiahnut gauc, povysavat poumyvat, vytepovat koberec, obsah skriniek vybrat pretriedit, utriet, dat naspat 😀...kuchyna povyberam vsetky skrinky poutieram prach, dozy s mukou a podobnymi potravinami vysypem, umyjem, obsah nasypem spat......a taaaak dalej.
Proste postupne, kazdy den nieco malo, co stihnem pri dcerke a do Vianoc stiham vsetko 😀
Generalne upratovanie 😀

pribinak
3. nov 2020

Nerobím žiadne špeciálne vianočné upratovanie, Jezisko sa narodil v maštali, on určite nekontroluje či je upratané

simca06022011
3. nov 2020

No odkedy som v dome tak toto neriesim velmi ale tento rok zacinamu uz viac menej teraz... lebo musim upratat dvor po mojom domacom majstrovi :D
Inak ziadne speci upratovanie nebude, kedze ide jesen este ma caka prekopat dcere izbu (prave sme zacali rano), chystam sa vytriedit kuchynu, lebo mam tam nejak vela veci, ktore nepouzivam a depresiu z toho.. Umyvam okna priebezne, cize to nic... Ako 23.12. budem lietat po dome s vysavacom a mopom a stat so zehlickou v ruke, to na milion percent! ale s jedinym cielom.. aby som to nerobila 24.12 :DDD
Ja by som skor potrebovala pohnut s nabytkom, zariadenim... to sa trapim uz dva roky ak nie viac a stale si neviem vybrat:D tak skusim sa na to sustredit, mozno do obchodov vyrazit 🙂

mmoonna
autor
3. nov 2020

No ja tiež upratujem každý týždeň, ale ja mám rada také generálne predvianočné upratovanie. Mám takú vianočnú náladu, tak sa mi aj lepšie upratuje. Začínam pomaly už teraz, každý deň niečo a do Vianoc to pomaličky stíham.

buzz5
3. nov 2020

@mmoonna upratujem priebežne, ale také vianočné zdobenie robím väčšinou predtým ako začína prvá adventná nedeľa takže aj poupratujem pritom povymienam aj dekorácie napr obrus za vianočný a tak

nyusika
3. nov 2020

upratujem cely rok, byt mam rozdeleny na 4 zony, cize raz za mesiac to vychadza na jednu cast bytu uplne dokladne, to jest aj okna, pod nabytkom, vylozit tych par veci z polic a podobne.

halabolka
3. nov 2020

@ivula0807 aky ma zmysel vysypat dozy, umyt ich a nasypat ich obsah spat? Nerypam, iba sa pytam 🙂 celkom ma to zaujima 😀

simca06022011
3. nov 2020

@halabolka pre pocit vylestenej dózy 🤩 inak žiadny, mama to robí v kuse. Už sa ani nepozastavujem nad tým.

lenuska9999
3. nov 2020

Ja už pomaly začínam vianočné upratovanie. U nás je to pomalšie, pretože máme malé dieťa a priateľ je často v práci od rána do večera, tak sa musím prispôsobiť jemu.. inak dnes ideme vymaľovať kúpeľňu, natiahnuť novú sparovaciu hmotu, tak kúpeľňa už bude dnes po "veľkom upratovaní" 😀 inak robím pomaličky po jednej izbe .. tak nech tesne pred vianocami mi stačí len normálne upratať a venovať sa pečeňou koláčikov.

puertorico
3. nov 2020

Aj ja priebežne lebo ja keď upracem večer, prídem domov z roboty a je tam padnutá bomba. Malý s mužom vedia narobiť bordel šup šup. Takže aj vianočné bude akože večer pred Vianocami alebo na Vianoce počas dňa.

cookie29
3. nov 2020
lubina
3. nov 2020

@mmoonna upratujem priebezne a podla potreby. Ziadne specialne predvianocne upratovanie nerobim, to robievala moja babka, este aj okna v zime umyvala, co som nechapala a tka som zaviedla vlastny system priebezneho upratovania, bez predvianocneho ci predvelkonocneho stresoveho upratovania

halci
3. nov 2020

vianocne upratovanie = vona Diavy z detstva. Nerobim ho, nemam nanho cas a ani energiu.

viki_lv
3. nov 2020

Ja neviem co zahŕňa pojem vianočné upratovanie 😁 som doma na materskej, počasie je na figu, tak včera som vydrhla všetky skrinky na veľkej kuchynskej linke, dnes som drhla rúru najmä zatekance medzi dvomi sklami. Zajtra umyjem chladničku, napozajtra okná. To sú veci, čo pri bežnom upratovaní nerobím. Tak nejak prirodzene sa mi teraz žiada upratať to. Potom prejdem asi do veľkého rolldooru na chodbe robiť poriadky 😁 a veru ta korona a strašenie ľudí na mňa dolieha zo všetkých strán, mám v tom chaos kde je pravda a kde už lož, takže mozno aj zato sa mi žiada mat poriadok a jasno vo veciach aspon doma, keď uz tam vonku vládne chaos 🙂

tatiana1329
3. nov 2020

Ja teda upratujem samozrejme priebezne vsetko ale mame aj take to "vianocne upratovanie". Pochytila som to od maminy. 🙈 Umyvam okna, triedim komody, topanky, oblecenie, vsetko odtiahnem a povysavam, poumyvam, prach utriet, zaclony a zavesy oprat a podobne. Vsetko zacnem tak 2-3 tyzdne pred Vianocami. Zacnem tym triedenim, potom tie okna a potom taky ten bezny poriadok ako umytie podlahy a podobne. Nie ze by som musela a viem ze v konecnom dosledku je to k nicomu ale ten moj dobry pocit na dusi ze je vsetko ako ma byt 😂🙈 (ja som velky detailista a puntickar 😂)

luciannka83
3. nov 2020

Nerobim ziadne vianocne ipratovanie. Pratam ptiebezne aby bol poriafok.

halabolka
3. nov 2020

Ziadne vianocne upratovanie sa u mna nekona. Cisto mam aj inokedy, nie len na Vianoce 😄 dnes ma chytila naladicka, tak som vyhadzala zasuvky so spodnym pradlom a ponozkami. Nepotrebne/nenosene letelo do kosa. Okna umyvam len ked sa mi veelmi chce, rozumej raz do roka. To je ako ked umyjes auto - na druhy den aj tak bude prsat a je take iste ako predtym. Prach utieram vacsinou iba tam, kde ho vidno. Ked som vo svungu (parkrat do roka), tak aj hore na kuchynskej linke a na skriniach. Radsej travim predvianocny cas pecenim medovnikov a varenim puncu 😊

bluebriggs
3. nov 2020

Upratujem vzdy priebezne, nerozdelujem to na ziadne slavnostne upratovanie

marca12
3. nov 2020

@mmoonna nikdy 😀 upratujem pravidelne a podla potreby

kikuska1010
3. nov 2020

Všetko upratujem kazdy den poriadne

petulda333
3. nov 2020

Ja by som rada vedela, kedy zacne obdobie, ze nebudem musiet upratovat?! Lebo to robim kazdy den a ziadny efekt.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz