Maminky v koľkých rokoch ste skúšali postaviť dedičky na lyže ? Ako im to išlo ? Lyžujú aj naďalej ? Ďakujem za rady a názory.
@sida456 Obe deti zacali v troch rokoch a kedze aj my lyzujeme, tak lyzuju doteraz a bavi ich to.
Nas ako 3 r. ignoroval instruktora, mohol sa aj na hlavu postavit. O rok sa pekne naucil s tatinkom. Ide mu to super. Takze za mna od 4 rokov vyssie.
Od 2.5, lyžuje doteraz, ma 9
Ešte som zabudla napísať, že mu to išlo hneď dobre, povedala by som výborne, mala som ho na trakoch a tak sme lyžovali. Je to ale veľmi individuálne, niektoré deti to baví, iné nie, niektorým to ide, iným nie... treba vyskúšať, tieto skúsenosti su neprenosne
Starsi syn v troch rokoch, mladsi v styroch, ale v podstate samouk, nechcel pri sebe nikoho. Teraz maju 9 a 6 a zlyzuju cokolvek, ziaden pud sebazachovy. 😀. Mala bude mat v zime 9 mesiacov, takze este nic, ale predpokladam o rok ze uz bude chciet ist, lebo musi vsetko robit, co bratia.
dcéra v 4 rokoch na lyžiarskom v MŠ. Lyžuje doteraz hádam lepšie ako ja 😀....ostatné deti tak isto sa naučili na lyžiarskych či už v MŠ,alebo ZŠ.... Ono aj závisí ako je dieťa športové vyspelé či náhodou nie je moc drievko športové...🙂
Ja neviem ja som sa naučila ako 10 ročná a nemam pocit ze som nieco zameškala, ale ono v tých časoch rodičia nelyzovali, vlekov moc nebolo a nejak to nebolo v mode učiť už trojročné deti. Samozrejme nerátam ambicióznych rodičov športovcov ktorí chcú mat lyžiara športovca ako zuzulovu ale naozaj podla môjho názoru s aponahlat netreba. Samozrejme pokial rodičia su vášniví lyžiari a chcú aby s nimi co najskôr deti chodili tak hej. Keby ze bývam pár km od vlekov tak ich už urcite učím ale tuna nie. Moja dcéra ma 6 a este nelyzovala, nejak ani sa sama nehrnuli takze nútiť nebudem.
@katulienkax neviem, koľko máš rokov, ale ja po 40tke a v 3 rokoch som už stala na lyžiach, mám doma fotku, tak neviem, kedy to bolo/nebolo v móde, moji rodičia sa určite nedržali módnych trendov a ja tiež nie. Dieťa som postavila na lyže, išlo mu to, tak lyžuje. “Zuzulova” z neho nebude, ale možno jedného dňa Hossa 🏒 , lebo v tom istom čase som ho postavila aj na korčule ...
obe deti sme začali učiť v troch rokoch, ale reálne začali normálne lyžovať v štyroch...staršia bola šikulka, Jasnú dala na parádu v 4 rokoch...mladšia Novú Hoľu v piatich, má strašne dlhé nohy, horšie sa jej koordinujú...kamoškina malá od troch perfektne, kebyže nevidím, neverím...my chodíme každý rok niekoľkokrát, lyžovanie milujú 🙂
určite zaplaťte inštruktora a škôlku nech sa naučia techniku a pôjde to rýchlejšie ako vreskoty-hukoty s rodičmi
Môj muž sa učil od 3 rokov a ten si to veľmi pochvaľuje. Vidím to tak, že aj naša bude už od malinkata lyžovať 🙂
@seblicek správne, deti majú nízko ťažisko a neboja sa výšok...
Syna v 2,5 roku na lyze, ale nemalo to vtedy vobec u neho odozvu. 🙂 Minulu zimu mal 5,5 a za mesiac zvládol so mnou v Jasnej vsetky zjazdovky na snowboarde, uplne ho to chytilo, hoci zo zaciatku to tak nevyzeralo 🙂 Niekde som citala clanok, ze lyze su vhodne najskor od troch a snowboard od piatich rokov. Ale zalezi podla mna od povahy dietata, ci ho to bavi alebo nie. Ja som vraj na lyziach zacala ako 2,5 rocna a co si pamatam, velmi ma to vzdy bavilo. Takze musi hlavne samo dieta chciet, treba mu ukazat, co je na tom pekne 🙂
Nas zacal minulu zimu, ako 4.5 rocny, celkom ho to bavilo, verim, ze bude aj tuto zimu taky nadseny 😉. Jeden telocvikar mi vravel, ze mozu uz ak deti okolo troch rokov, ale to sa mi zdalo skoro.