ahojte zaujimalo by ma kedy podla vas zacat citat dietatu rozpravky
my citame tak od cca 15tt ( v tehu) a az do dnes 😀
podla mna tiez mozes uz v brusku zacat 😉
mimi, tak si to prepasla.. 😀 ..ale nikdy nie je neskoro zacat
no Marianke zacnem citat hned zajtra a ak sa dakedy v buducnosti zadari dalsie babo tak uz bude pocuvat spolu s malou 😀
😀 no tak to aby som uz aj bezala nejake leporela nakupit cez vikend 😀
bluff, to ano.. vidim, ze mas termin ako aj moja 😀 ..knizky rozhodne kup, malinkej sa lubia o zabkach, a capkovi 😀 ..
ahoj mimi 🙂
ja som zacala citat rozpravky malemu od vtedy, co som zacitila prve pohyby... a tiez som mu aj spievala jednu uspavanku Spi dietatko spize... ked sa Matusko narodil a mal asi pol roka, v jeden den mi strasne plakal a zaspievala som tu pesnicku.. neverila by si, ako hned stichol a len si ma obzeral... odvtedy mu tu pesnicku spievam kazdy vecer, dokonca ju pozna uz aj sam, samozrejme 😉
ja som bola v knihkupectve naposledy v nedelu... zastavila som sa v detskom oddeleni a citala pribeh o myske, co isla spat, ale cestou do postele stratila pandu, potom ju nasla, zabudli ist ale na zachod, tak museli znovu vstat a ist spolu - myska na zachod a panda len na serblik. tolko rozpravka 😀
ale ja som si nakoniec kupila knizku o upiroch, tak babenu teraz citam to, dufam ze to velmi nevadi 😕
bluff
vobec to nevadi 😀
lasenka prosim ta ako je ta uspavanka ja si nemozem spomenut ten koniec,dakujem 😀
Spi dietatko spize,
mamka vari slize,
syrove, makove,
perky lekvarove 🙂
ani ja... dostala som sa len po slize makove
perky? co su perky? nemaju tam byt buchty?
tie perky su asi buchty... mam to naucene s perkami... aj v detskych knizkach su tie perky 😕
nie baby perky je cesto ako na slize, len nie dlhe, ale urobite si stvorec z cesta, naplnite ho slivkovym lekvarom a date vyvarit ako slize a potom vyvalate v maku s cukrom....mnaaam 🙂
tak a podrobny recept, to fakt nepoznate? 😉 🙂 moja babka robila najlepsie perky
Lekvárové perky
Suroviny:
300 g zemiakov, 150 g polohrubej múky, 200 g slivkového lekváru, 1 vajce, soľ, maslo, práškový cukor a mak
Postup:
V šupke uvarené zemiaky očistíme a postrúhame. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. Na pomúčnenej doske ho vyvaľkáme a na polovičku cesta lyžičkou poukladáme kôpky lekváru, ktoré prekryjeme druhou polovicou cesta. Cesto okolo lekváru dobre stlačíme prstami alebo povykrajujeme radielkom. Zo zvyšného cesta ušúľame drobné šúľance, ktoré rovnako ako perky varíme v osolenej vode. Keď perky a šúľance vyplávu na povrch, necháme ich ešte minútku variť. Servírujeme ich poliate rozpusteným maslom, posypané pomletým makom a cukrom.
nie, moja babka!!!
mnaaaam!
pekna diskusia, aj podla mna zacat v brusku, je to velmi zlate a babo to pocuje, tomu verte. Po svojom, ale pocuje...
no vyborne lasenka 😎 😀
uz som to nasla na webe, perky = pirohy 😀 pocujem 1. krat to slovo 😲
no od citania kniziek sme sa dostali k receptom 😀
emjee
pirohy? tak to tiez pocujem prvy-krat 😕
no ale podla receptu to vidim skor na slivkove gule bez sliviek s lekvarom 😀
dobre vratme sa k teme o citani rozpravok
pirohy su zase lahke cesto, ako sa pouziva na smazene sisky....
a slivkove gule su slivkove gule.... 😀 😀 😀
No babenky prave sme sa s muzickom zasmiali na tejto debate🙂) ako ste zacali pri uspavanke a skoncili pri recepte. Ste zlate! 😉 Uzasne
My spievame pesnicku o starom Donaldovi co ma farmu 😀
aka krasna otazka, dieta sa narodi len s dvoja strachmi, strach s padu a z hluku, ostatne strachy mu pridavame mi, ak viete po nemecky tak vela o tom ja napisane na fore http://derproblemloesungsweg.de/forum/index.php
no my sme sice odbocili, ale toto som vobec nepochopila ariam 😔
cafte, ja som brusku rozpravala(necitala- jedine ak povinne citanie 😀 . knizky sme si zacali citat az ked sedeli. Doteraz travim vecer cca hodinu (musim precitat kazdemu nim vybranu rozpravku ). Spievame velmi vela, hlavne ked boli mensi a nevedeli obsediet v aute 😉
Inak u nas sa vzdy robili perky, strasne to lubim. Zo zemiak. cesta. Pirohy robila babka na dedine a boli rychlejsie a jednoduchsie.
a kde pozhanam na webe nejake detske pesnicky? vobec neviem co by som mu mala spievat 😒
ahoooj,este v brusku.