Ahojky čo si myslíte už to raz skončí alebo bude to pokračovať ? Mňa len zaujíma váš nazor na to. Už to trvá príliš dlho môj syn je doma takmer 4 mesiace nosia sa rúška všade som opatrná mám strach že to schytáme mám s toho paniku. Ako vo filme 😔 už neviem čo si mám myslieť v správach alebo na nate píšu kade čo tak neviem ako je ta korona nebespečná a či ten vírus ozaj je ?? alebo nás chcu len zastrašiť alebo vznikol sám alebo niekto je za tým toľko možností už nech to skončí 😔 žijem v nemecku a tý ľudia ako by nič bola som sa prejsť pri jazere a tam asi 2.000 ľudí ako by nič žiadná korona tak neviem 😔
Mna prekvapuje, kolko ludi si mysli, ze pocka chvilu zatvorený doma a ved virus vymizne sam. Virus nevymizne. Cim skor to ludia pochopia a naucia sa s nim zit, tym lepsie.
Kludne vybehni von, nebud zatvorena doma. Moj syn dnes nastupuje do skolky, ja chodim uz nejaky cas do prace. Kazdy den sme von, v prirode, ale aj v meste.
Je ovela vacsia pravdepodobnost, ze zomriem na to, ze ma zrazi auto, ako to, ze zomriem na koronavirus, a tiez kvoli tomu nebudem sediet zatvorena doma na riti donekonecna.
@nadaa1 mnohi si myslia, ze dovod preco mali zostat doma bol, aby virus zmizol, ale dovodom bolo, aby sa nesiril takou rychlostou, aby sa v kratkom case nenakazilo velke mnozstvo ludi, preroze takyto napor by nemocnice a zdravotnici nezvladli, zacalo sa testovat aby sa aspon priblizne zistili cisla nakazenych, zacalo sa s vyvojom vakciny, krajiny, ktore zareagovali rychlo teraz zacinaju uvolnovat opatrenia, to ale neznamena, ze virus zmizol....
treba byt stale opatrny najma neverit konspiracnym bludom, ze virus vlastne neexistuje, pripadne bol vyrobeny v laboratoriach a je zbranou a bla bla, to len jednoduchsi ludia veria tymto nezmyslom a podla toho sa tak aj spravaju - nezodpovedne, dalsi kym nepocitia na vlastnej kozi tak neuveria...
Ano prechadzame sa pri jazere, lebo co Mame robit, triast sa od strachu? Vakcina este minimalne rok nebude a aj Ked bude, Tak uz 50% ludi avizovalo ze sa nedaju zaockovat 🤦. Takze co ine Nam ostava ako zit dalej, samozrejme s dodrziavanim urcitych pravidiel.
Na modrom koniku sa spravnu odpoved nikdy nedozvies
@nickpick jednoduchsi ludia, tak to spojenie nemam rada
Ach jaj
@danusiatko lepsie by bolo keby som napisala “nevzdelani, obmedzeni, nechapajuci situaciu, antisystemovi, veriaci bludom?
@diewcatqoo ti, co veria, ze virus vymizne, si myslia, ze sa bude spravat analogicky ako SARS a MERS. O nom mnohi odbornici predpokladaju, ze bol vyrobeny umelo metodou splicing - nie so zamerom zabijat, len ako experiment. A ceska odbornicka Pekova uz davnejsie hovorila, ze taketo virusy potom casom sami vymieraju, Prave kvoli tomu prehodenemu genetickemu materialu a ze ona velmi dufa, ze rovnako to bude aj u tohto koronavirusu. To len na margo toho, ze ludia dufaju, ze virus vymizne - ako vidis, dufaju aj odbornici 😉
Inak suhlasim s @nickpick, vsetky opatrenia hrali o cas. Aby sa neprevalcoval zdravotnicky system a aby sa o viruse a ochoreni ziskalo co najviac informacii, aby sme vedeli pomoct tym, ktorych virus zasiahne. Prof. Krcmery casto spominal AIDS, aka to bola epidemia ako velmi zabijala a teraz o par desatroci neskor ludia s HIV vedia zit celkom v pohode, lebo medicina pokrocila.
Ja uz nesledujem vobec situaciu ale tak ti poviem ze virus tu bude do vtedy do kedy ho budu zivit media ...presne o to im islo zmagorit ludi a urobit paniku ...
@23nika93 mate dojem, ze nasa krajina situaciu nezvladla? a ze ludia v panike pobiehaju po uliciach? je velmi lahke tvrdit nieco take od klavesnice a vinit media, keby sme neboli informovani o tom co sa deje, tak tu mame ovela viac nakazenych, ludia by nechapali co sa deje, nemocnice by praskali vo svikoch a dochodcovia by mreli ako muchy, vdaka informovanosti sme tam kde sme, virus nezivia
media, zivia ho nezodpovedni ludia, ktori mentalne nevedia vyhodnotit situaciu...
@tslobik tym enchcem povedat to ze vymizne ale proste niektore pisu akoby ze im je to jedno re nic neni atd..no ale tak teda naozaj?idete d obchodu slobodne tak ako tu o tom rozpravate???nie nejdete musite mat na hube nahubok tak nepiste ze ste akoze za vodou aostatny su chudaci ktori sa boja no nie...vsetci musime robit stale tak isto ci to mate v hlave alebo nemate v hlave to som tym len chcela povedat ze aj tak si nemoze me robit co chceme
@simsalabim to, ze virus nevymizne som myslela tak, ze nema zmysel sediet doma zatvoreny na zadku niekolko rokov. Pretoze ak aj virus vymizne, urcite to nebude za kratky cas. Aj spominany SARS a MERS strasia uz nejaku dobu.
A myslim, ze je lepsie sa s tym virusom naucit zit ako byt dlhu dobu zatvoreny doma, pretoze co ak sa nakazim.
Zijem normalny zivot aj som po cely cas zila pocas corona virus obdobia. Kazdy rok je nieco raz corona, potom mers, sars, vtacia chripka, prasacia...atd atd....nikdy vsak z toho neurobili "svetovu pandemiu"....
Ja ti odporucim tolko: prestan pozerat spravy... to je vec co mne pred vyse mesiacom pomohla a som vdacna za to. Proste spravy vypinam, debaty vypinam... Nic rozumne tam nepovedia vacsinou. Opatrenia si rpecitam na nete bez zbytocnych emocii, aby sme vedeli co a ako... A venujem sa doma tomu co potrebujeme. Dieta nema stres, ja nemam stres.. nik nema stres. Korona ide okolo nas... nepodcenujeme nic, do skoly sa nehrnieme, nebeham este ani po obchodoch ked nemusim, ale nesledujem to uz.
@akinom0077 no neurobili, lebo to neboli svetove pandemie, ze? 🙂
@diewcatqoo praveze MERS a SARS uz nestrasia. O tom prof. Pekova hovorila - ze vymizli a ze dufa, ze to rovnako bude aj teraz.
@nadaa1 ti ľudia sa boli prejsť pri jazere rovnáko ako ty😂😂😂😂zvláštne, že sa cuduhes, ideš von k jazeru a druhí nemôžu, musia sedieť doma a báť sa? Co si tam teda robila ty?
Ved mne sa zda, ze uz je to ukludnene, nie? Opatrenia sa uvolnuju, zachvilu zrusia povinnost nosit ruska na verejnych priestranstvach. Treba sa spravat zodpovedne, dodrziavat hygienicke opatrenia a naucit sa zit s tym, ze vnutri na niektorych miestach treba nosit rusko. To, ze sa niekto kvoli tomu zavrel na stvrtroka doma, a nechodi ani do prirody, ani nikam, jeho chyba 😅 na slovensku sme tu situaciu vyborne zvladli zatial a ja som si na rusko uz zvykla a neprekaza mi, pretoze ma chrani 🙂
@nadaa1 hehe presne aj my zijeme v de, a vcera sme boli v lese a s muzom sme sa bavili ze tu to ako keby ziadna korona nebola. Ale zase je to podla mna dobry pristuo. Ludia nie su stresovani uzivaju si teplo a slnko to je len + pre imunitu. V polke juna by sa mohli otcorit hranice teda slovensko by mohlo takze chceme ist na “dovolenku”na svk.
@sapetka ale ja nechapem ludi, co stresuju ani tu 🤷♀️ v bratislave pohodka, pivko pri mestskom jazere, kava na teraske, prechadzky mestom, ludia neriesia. Nasadia ruska (lebo su zatial povinne) a idu. To len tu v online diskusiach vyskakuju nejake zvlastne osoby, ktore to tak riesia 😅
@nadaa1 Myslím, že na Slovensku sme to vyborne zvládli. Spolupracujem s Talianmi z okolia Bergama, ti vyše 2mes.nevystrcili pätu z domu, raz za týždeň na nákup do potravín jeden člen rodiny. My sme tu nič také nemali, von sa chodiť dalo. Myslím že vírus úplne nezmizne a každý sa stým bude musieť naučiť žiť. A ako @tslobik spomínala neriesit viac v hlave a zamestnať myseľ niečím iným je tiež cesta, ako sa neustále stresovať. Tým že na to stále myslíš pripustis fakt, že sa môžeš nakaziť. Viera a modlitba je tiež cesta ako veriť, že ta to obíde.
Ten virus tu uz bude stale...ako aj chripka ....zijem vo swiss dieta bolo doma zo skoly 2 mesiace foma...chodili sme kazdy den von , ja cely cas do orace....teraz uz aj dueta chodi do skoly , pocty nakazenych vyrazne klesli...
Treba byt opatrni, dodrziavat hyg.pravidla a odporucania ...
Beriem to tak pre niekoho mozno lahkovazne co sa ma stat , stane sa