Kedy upratujete po Štedrej večeri?

24. dec 2022

Otazka zo zvedavosti len na maniacky na poriadok a cistotu 🤣
Ak ste hostitelkami a stedry vecer prebieha u vas doma, kedy upratujete?
Nemyslim len spratanie tanierov, ale tak celkovo aj s povysavanim namrvenych kolacov a podobnych veci, umytie kupelne po x pouzitiach po hostoch a taaaak😃

syslik81
24. dec 2022

riady nahadzeme hned do umyvacky a tym to hasne ... ked sa je mame tanieriky a hosti nemame . papiere sa davaju tiez hned do odpadkoveho kosa .. nemam pocit ze by vznikal extra bordel

kamarelo10
24. dec 2022

Upracem po rozbaleni darcekov a odfyknuti po veceri. A zeby dnes som kupelku umyvala tak to nie.

ninusa221
24. dec 2022

Riad keď dovecierame hodine do myčky, keď prídu hostia tiež po nich hodím do myčky, kúpeľnú umyjem po Vianociach keď uznám za vhodne.. vždy ju umývam deň pred vianocami…

marca12
24. dec 2022

Ak je velky bordel,ked je vela deti,tak ked odide navsteva povysavam. A ked je znesitelny bordel,omrvinky tak az na druhy den. Riad hned nakladam do umyvacky,taky zakladny poriadok spravim,baliaci papier tiez hned vyhadzujeme.

bajka16
24. dec 2022

Riad pracem hneď do mycky a bordel z darčekov očakávam hneď vedľa stromčeka so sackom na smeti. 😀 Som alergická na ten papier a tonu kartónu po zemi takže hneď to pracem.

zorkahorka
24. dec 2022

Prqve pozerám na rozbomardovanu obyvacku.... riad som odlozia,na viac energiu nemam. Cely den som to upratovala a teraz po roznaleni darcekov niet energie... zajtra!

evica17
24. dec 2022

Ja som si spratala riad po večeri, aj pozametala ,lebo dve malé deti,to im popada aj po jedle. Ale ak by bol návšteva ,neriešila by som to,na druhý deň by som to vysavala všetko. Nemám rada keď som na návšteve a niekto furt rieši že aha tu je omrvinky,tu ti spadlo,idem to upratať. Cítim sa akoby mi dávali najavo,že choď radšej domov,kazia mi poriadok. Jeden večer prežijem.

tykat
24. dec 2022

Toho sa vzdy chopi manzel. Ja kmitam pred vecerou, po nej mam uplne leharo. Sprace, nasklada do umyvacky, odlozi co treba do chladnicky. V podstate ked tak rozmyslam tak spinave riady na stedry den mi miznu pod rukami od rana 😁, hned ako sa da uklada do umyvacky, zapina ju alebo vybera a odklada ciste.
Rano vstaneme a vsetko pekne ciste, este aj stol utrie. Este aj papiere z darcekov zmanazuje 👍

liljana
24. dec 2022

Upratovat s mierou. Nezabudajte, ma prist Jezisko, nie kontrola z hygieny, 🙂

henka123123
24. dec 2022

27meho upratujem..25teho rano riad..24 od vecere nerobim nic doslovne

nataly420
25. dec 2022

Bože ženy prestaňte zo seba robiť otroka domácnosti ! Na Vianoce jednoducho vypnite ..

h2
25. dec 2022

Ak nemáš na mysli riady, ale vysávanie a kúpeľňu, tak tým sa nemienim zaoberať skôr, ako 27.12. Vysávala a umývala som kúpeľňu včera predpoludním.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
25. dec 2022

Riad, ktory sa zmestil do umyvacky, sme dali do umyvacky. A tym to haslo. V obyvacke na zemi mame este teraz haldy darcekoveho papiera, darceky, ktore sme si hned neodniesli, su tiez na zemi pre stromceku, na stoliku je par tanierikov s omrvinkami a kristalove pohare, z ktorych sme pili (a ktore treba umyt rucne). Pohodicka.

basska_b
25. dec 2022

Tak hadam nezacnem vysavat omrvinky a umyvat kupelku, ked este hostia su tam 😃 toto som zazila na jednej navsteve a bol to dost sok... ked odidu a neni este vela hodin, tak idem na to.

kristina74
25. dec 2022

@elizabet173 perfektne si to napisala, ja uz mam deti dospele, 4.rocneho vnucika, ale urcite by som neriesila, ci niekde nenamrvil 😁, prepanajana, som stastna, ze sme vsetci spolu ❤

katkine_terapie
25. dec 2022

Po veceri spraceme obaly z darcekov (ja), spraceme zo stola do chladnicky (ja) a umyjeme a utrieme riad (muz a syn). Potom sme si vcera vsetci sadli k Trom orieskom pre Popolusku a popíjali čajík/dzusik. Ani by mi nenapadlo vysavat alebo vytierat kupelnu, uzivame si pokoj a pohodu 🙂

mirka438
25. dec 2022

My sme sice hosti nemali ale bordel ano 😁 papiere, kartony a igelity som hned pchala do 2 skatul co boli z prveho darceka, hned ako odtrhli som to tam hodila a bolo po bordeli a kuchynu som si spratala ked manzel skladal detom kuchynku v izbe. Rucne, strucne-umyvacku nemam 👎 Kolace sme.nevladali takze ani omrvinky nemame. Vstanem po dlhej dobe do poprataneho 😁😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maranta_leuconeura
25. dec 2022

Ako dieta som neznasala, ked sa PRED rozbalovanim darcekov zacalo spratavat zo stola a umyvat riady! Umyvacka nebola

beataxxx
25. dec 2022

Zo stola hned, papiere z darcekov priebezne pocas vybalovania a ostatne po sviatkoch, u nas sviatky nie su o vyblyskanej domacnosti, ale o tom, aby sme boli vsetci spolu….netreba byt otrokmi domacnosti, pretoze popritom nam mozu uniknut krasne a dolezite veci….jedna kamoska byvala po svadbe u svokrovcov a mala taku sialenu svokru, ze po kazdom obede museli najprv umyt kuchynu vratane podlahy a az potom svokra dovolila kavicku a kolacik

sandra19860
25. dec 2022

Vypnúť treba a nič neriešiť , užívaj si rodinnú pohodu a lásku svojich najbližších 🙂 🎄🎁😉

makakova
25. dec 2022

Ja som teda umyla riady so svokrou hned po večeri,.a to preto, ze sa mi nechcelo potom večer to riešiť a ísť prec z obývačky..chcela som kľud u. deti mame malinké takže nejak extra neriešili Ježiška, normálne počkali snami v kuchyni a zabavili sa. no nabudúci rok už zrejme pojdeme rovno pod stromček a potom ked bude po vsetkom spracem riady... Ostatné teda neriešim.

Omrvinky počkajú do zajtra alebo len v rýchlosti pozametam ked je to extrém. Ja som ale velmi na poriadok, no večer 24 sa krotim.

ropucha6
25. dec 2022

My sme vysavali dnes rano, ale len taka rychlovka 🙂 okrem omrviniek mame aj psa a dieta, takze vysavame fakt kazdy den aspon trocha. Kupelky a podobne az po Vianociach.

zuzulka558
25. dec 2022

Riad v umývačke je hned a ostatné na druhý deň 😂 papiere tu máme ešte teraz, beriem doslovne sviatky pokoja, potkany mi tu nebehaju ani nič iné

saxana000
25. dec 2022

24 upratujem cely byt prach podlahy kupelna zachod prezliekam periny.po veceri len nahadzem do umyvacky a pozerame rozpravky.rano sa najeme spracem stol pozametam vynesiem smeti papiere krabice z darcekov na obed si vysmazime rybu co ostala potom umyjem sporak panvice stiahnem vianocny obrus a ide sa na navstevy.
Hosti nemame ale ak by prespali vymenim max uteraky a pretriem umyvadla zrkadla..

laila22
25. dec 2022

Po večeri sme rozbalili darčeky, papiere a obaly šli do jednej veľkej tašky, zo stola som spratala po rozbaľovaní darčekov. Umývačku som mala prázdnu, takže som tam všetko nahádzala, potraviny do chladničky, vylestila som stôl. Povysavala som dnes ráno a kúpeľňu a WC umyjem po druhom sviatku Vianočnom. Ako pred štedrým dňom som všetko vybliskala, myslím, že 3dni bez čistiacich prostriedkov a mopov naša domácnosť nijako neutrpí.. 🙂.

raszuz
25. dec 2022

My sme boli u svokry, kde nemám umývačku. Po večery sme s mužom poskladali riady, jedlo do misiek a dali do chladničky. Papiere od darčekov do vreca, dnes sme ho vyniesli. Dnes ráno som ja tie poskladané riady umyla, manžel utieral, zachvíľu bolo spratané.

babulkomale
25. dec 2022

Wow tak som asi maniacka 😱
Sedacku som cistila penou, lebo kedy tam komu co padne - no jasne ze dva tyzdne potom co tu bola tepovacia sluzba, vysavala som dnes pred navstevou lebo predsa drobnosti sa namrvia denne, teraz idem umyvat lebo kde tu cvrkne cosi na zem a aj som vysmazala doobeda...wc denne standard nastriekat dezinfekciou a poumyvat navrchu aj dnu, ved sa denne pouziva...pride mi to normalne ked sa tu melieme styria plus navsteva a varí sa a papá.
A musela som prezliect jednu postel - texasky masaker s vypadnutym zubom 🤭