Ahojte, len tak zo zaujímavostí,kedy u vás chodí Mikuláš? U nás doma to vždy bolo 6. večer, u muža 5. večer, u mojej babky 6. ráno.
Tento rok to bude prvý krát dcéra viac vnímať tak premýšľam kedy to spravíme. A chcem len zo zaujímavostí vedieť aká bude najčastejšia odpoveď.
U nás stále 6. ráno
noc z 5. na 6. Takže decka našli 6. ráno
v noci z 5. na 6. a rozbaluje sa 6-teho ráno.
Z piateho na šiesteho sa dávajú topánky do okna
aj u nas vzdy z 5 na 6 v noci chodi takze si najdu 6 rano a aj ja tak ako dieta.
5teho večer
Manžel mi vždy nachystal 6. rano a je jemu tiež
5 večer si pucujeme topanky a dáme na okno
teraz mame syna a robime to stále tak isto 🙂
6 rano na Mikuláša predsa 🩷☃️❄️
6. rano
Keď sme boli deti tak 5. večer ale našim deťom nosí 6. ráno, aspoň majú motiváciu rýchlejšie sa vychystať do školy/škôlky 😁 večer 6 potom chodí u babiek
5teho si daju topanky do okna, 6teho rano po zobudeni si vzdy nasli, vacsinou chodim spat o 23:30, tak v tom case som to nachystala.
5 večer
5 večer resp 5 sme dali čižmy do okna a 6 ráno nasli
V noci z 5. na siesteho, tak aby boli darceky v topankach siesteho rano. Okrem toho kadejaki skolski, dedinski a neviemjaki Mikulasi vtedy ked to niekto zorganizuje
Piateho čižmy do okna, šiesteho ráno si nájdu Mikuláša
V noci z piateho na šiesteho a ráno si dcéra nájde balíček na okne pri čižmičkách.
Piateho večer
5 večer alebo 6 ráno.
Ano z 5 na 6
Ked fyzicky pride, s čertom, anjelom, a chce básničku atd, tak piateho večer. Do cizmy prinesie balíček siesteho ráno.
U nas sa hovorilo ze 6 vecer chodi len tam kde zabudnu kupit. 😁
Ráno 6. si našli, ale niekedy to bolo dosť na nervy, lebo oni sa chceli s balíčkami potešiť a bolo treba utekať za povinnosťami.. Semtam sa zadarilo aj 5. večer, bolo viac času, kým šli spať, si popozerať a potešiť sa.
Ráno 6. Rovno to hodili do tašky a vyjedali na desiatu, čo nezjedli, priniesli domov.
Večer o 5
5. večer.. Prišli sme z námestia kde zasvietil stromček a doma v okne ma čakal balíček...
U nas to bolo vzdy 6-teho rano. U manzelovej rodiny 5-teho vecer. Ked bol nase deti uz vo veku, ze to aj vnimali, tak sme sa priklonili k 5-temu vecer. Je viac casu ako rano, aby si ten darcek rozbalili a aj si urobime pekny vecer s kavou a kolacikmi pre nas rodicov a ovocim pre deti, uzijeme si to vsetci ako rodina 🙂
5 vecer nech si to v klude porozbaluju, rano by som nemala nervy na to nahanat ich do skoly popri rozbalovani, aj moja mama nam tak davala, u manzela chodieval az rano 6.
5 večer
6-teho večer
6. rano