Ahojte, po akej dobe vo vzťahu ste sa zasnubili? 🙂
Asi po 6-7 rokoch? Ale s frajerom sme sa dali dokopy, keď som mala 15, keby som mala 30, tak samozrejme toľko rokov na prsteň necakam😂😂😂 a svadba bola po 14 rokoch vztahu, ale nasťahovala som sa k nemu v 18tich a to je podľa mna podstatnejsi krok ako samotna svadba, keďže papier nebol pre nás dolezity
My sme sa zasnúbili po 4 rokoch...a brali sa potom po roku a pol.ale dlhšie by som nečakala...už toto bolo podľa mňa dlho...nemám rada,že sa niekto okuna okuna a potom sa rozídu...ale podľa mňa veľa vzťahov je odsúdených na zánik len si to doticni nevedia priznať...a potom sa vezmú a rozvedie...
@annlia po 1,5 roku
Zasnuby po 6 rokoch, svadba o dalsie 3 roky, spolu sme dokopy 13 rokov a je nam stale super 😉
@derdia ja mam opacny nazor.
Z dlhodobeho hladiska je z mojho pohladu rizikove vziat si niekoho, koho ani nepoznas.
My sme sa zasnubili po 4 rokoch a brali sme sa o rok neskor, a aj tak som si vravela ze snad sa ako tak pozname ( a to sme spolu byvali takmer od zaciatku vztahu).
Deti sme si spravili a vedeli sme, s kým si ich robime.
Vedela som, aky bude moj muz manzel, aky bude otec.
Nič ma neprekvapuje a zijeme si harmonicky uz 11ty rok.
Nič by som na nom nezmenila. Je uzasny.
Takze pokial to vekovo vychadza a netikaju biologicke hodiny, tak by som si isto uzivala s muzom. Cestovala, spoznavali sa.
Skusili si spoločnú domacnost, hospodarenie a az potom vazne záväzky ako svadba a deti..
Po 4 rokoch a po 2 rokoch sme sa brali
Po 3 rokoch, poznáme sa viac ako 10 rokov.
Mám za sebou dva skoro 2-ročné vzťahy a naozaj obdivujem každého, kto sa zasnúbi takto skoro. Môžem povedať, že po roku sa ešte len človek začína ukazovať (samozrejme, mám známych, ktorí sa zasnúbili ani nie po roku a žijú v krásnom manželstve, naozaj klobúk dole).
Po pol roku a za rok a pol svadba
Ja neviem či sa vobec dozijem zasnub s mojim 🤷🏼♀️😐
Po troch rokoch.
Po 2 rokoch ale za tie 2 roky sme sa este xy krat rozisli lebo mame taliansky vztah 😄. Ale podstatne je, ze od kedy sme manzelia a mame dieta uz nie je cas na hadky a blbosti. 😊
Po 4 mesiacoch ;) Do roka svadba, do dalsieho dieta a do dalsieho druhe :D .
Po 10 mesiacoch.
Po 7 rokoch som mu na tretiu ziadost o ruku odpovedala ano... tentokrat kupil aj prstienok (z bizu za 5€) a asi to uz aj myslel vazne, tak uz som nemohla odmietnut 🙂 po 3 rokoch, ked som otehotnela, bola svadba.. skor sa nam nechcelo nic organizovat a usudili sme, ze bude lepsie, ked sa dieta narodi v manzelstve 🤷♀️
Mna by inak zaujimalo, ci zasnuby prebehli len medzi dvoma ludmi, alebo ci buduci manzel ziadal o vasu ruku aj rodicov, ako sa to robilo kedysi 🙂
My sme spolu 5 rokov, mame 3 ročného syna nad zasnubami ci svadbou nerozmýšľame ani jeden 😉
Nepochopila som, na čo sú akože zásnuby dobre a ešte k tomu niekoľkoročné. My sme sa dohodli, že bude svadba a bola. Žiadne zásnuby a tanecky sa nekonali. Alebo si niekoho zobrať chcem alebo nechcem. Načo zásnuby?
Zasnuby po 3 mesiacoch a svadba 1,5roka na to...sme spolu od roku 2005 a mame 9r.syna ;)
@vroni tak veľa ľudí berie zasnuby ako romantické gesto, že muž prejaví vôľu stráviť so zenou cely zivot a žena sa slobodne rozhodne, či Ano, alebo nie.. keď sa par dohodne na svadbe, príde mi to, že tam ten medzikrok chyba a v mojom okoli je to aspoň tak, že iniciátor samotnej svadby bez zásnub je žena a muž o tom, že prezije s tou ženou cely zivot ani nie je presvedčený.
@annlia my po 5 rokoch z dôvodu, že som mala 20, keď som stretla svojho terajšieho manžela a chodila som ešte na VS, bývala u rodičov, takze skôr na to nebol žiadny dovod. Do roka od zásnub sme sa vzali, o ďalšie 4 roky sa nám narodilo dieta. Presne takto sme to chceli, najprv svadba, užiť si ešte manželský život vo dvojici a v 30tke som chcela dieťa. Keby ale stretnem toho pravého v tomto veku, nepotrebovala by som na to všetko 10rokov 😃Velni závisí Id veku a dalších okolnosti, hlavne od predstav toho daného paru.
@0silvia0 to nie je moja domnienka. Mám strašne veľa mužských kamarátov, ktorí sa so mnou o zásnubách radili. Každý chlap vie, že keď si chce zobrať zenu, tak jej ten prsteň má dat, nie prist za nou, že vtedy a vtedy sa ideme brat.. ak to žene nevadi, že ju muž nepožiada s prsteňom, tak samozrejme ok, môžu za tie peniaze skočiť napr. Na dovolenku, ale nemala by byt o tento akt žena ukrátená, ak jej na tom záleží. A zase keď si to otočíme, že ak by muž nebral zasnuby vážne, každý druhý chlap by požiadal o ruku frajerku na treťom rande, aby ju dostal do postele, ale aj muži zasnuby berú pomerne vazne(mám kamosa, čo vyberá prsteň rok, ale skôr tam ide o to, že si nie je ešte 100% istý svojou frajerkou, preto ju ešte nepoziadal).
@lula313 ok, tvoje skusenosti, moje su diametralne odlisne, napriek tomu mam 18 rocne fungujuce manzelstvo bez romantickych zasnub a prstenov. Pre mna su formalne vonkajsie znaky menej podstatne, prsten je sperk, ktory nenosim, nenosim ani obrucku, nie som romanticka, takze ja osobne som nebola o nic ukratena🌷
Zasnuby boli po necelych 4 rokoch a svadba za 8 mesiacov. Ale priznam sa tym, ze sme obaja boli uz po 30-tke tak sa mi zdalo, ze trvalo dlho kym k zasnubam prislo. Hlavne preto, ze sme spolu zili a muz si bol uz davno isty, ze si ma chce vziat a mat so mnou deti (toto sme mali vydiskutovane) ale on nemal naponahlo...
@annlia my sme sa nezasnubovali, nie sme romanticky zalozeni ani jeden. Po 1,5 rocnom vztahu sme sa hned brali☺️