Ahojte, chcela by som sa opýtať kedy ste vy oznamovali svokrovcom že rodíte? ak vaši žiju v inom meste a vy žijete v rovnakom meste ako svokrovci, oznamili ste im to hned, ako ste boli na ceste do pôrodnice alebo až keď sa bábo narodilo ste im volali? Chcem iba vedieť či je ok, ak nechcem aby tam zamnou doliezali keď budem v bolestiach trpieť a pozerali sa tam namna a lutovali ma a potom čakali na chodbe kym to odrodím (u nás môžu byť celý čas primne kym nepojdem tlačiť) a svokra s tym nejak ráta že to tak bude.. ja to nechcem, nesuhlasim stym, ale zaujima ma vaš nazor či by ste stym boli okej? A ja iba prehaňam? Ona je taka povaha ze by sa aj na to tlačenie votrela 😂 ja si myslim ze staci ak im da muž vedieť keď už budem tlačiť, či?
Tsk ked to nechces tsk az ked sa to narodi
Ja som tak isto aj mojim rodičom aj svokrovcov dala vedieť až keď sa deti narodili.
Ja som predtým volala len otcovi,aby sa modlil..všetkým ostatným až správa po narodení.Je to tvoja chvíľa,tvoj život,ako "nariadiš" tak bude,by ma picli ,aby mi ešte aj toto menežovala svokra či hockto iný.
Aj mojim rodicom, aj svokrovcom sme to oznamili asi dve hodky po porode. Nevidim zmysel v tom, oznamovat, ze zacina porod. Toboz, ak nechcem, aby doliezli hned do nemocnice.
@diewcatqoo tiež sme volali tak 2 hod po narodení syna. Chceli sme si ho vychutnať bez telefonátov a SMS správ. Proste si to užiť, tu čarovnú chvíľu len my 3.
Ja som len mojej mamke pisala, ze uz ideme do nemocnice, ze uz to ide, drahy ten dal vediet jeho mamine a bolo. Akceptovali, ze v nemocnici chceme byt len my dvaja a potom sme im dali vediet az ked bolo po. 🙂
Naco by potrebovala svokra vediet ze uz tlačiš? Mozes jej dat vediet aj druhy den po porode. A ked ju nechces v nemocnici nech jej tvoj muž povie ze tam budete len vy Aby si nemala zbytocne stres.
Pri druhom vedela svokra ze idem do pôrodnice nakolko syna sme nechávali u nej. Btw.si dospela a svojprávna? Tak kedy chces a s tym že si neželám nikoho z nich ci už v pôrodnici alebo priamo cumiet ako rodim. Hotovo.
@miadi no aby nebola urazená že sme jej dali vedieť až keď bude malý na svete, kebyze jej napiseme z auta ze ideme rodit tak sa tam.dotrepe, ak napise pocas tlacenia tak bude spokojna aj ona aj ja
Povedala som až po pôrode.
Zalezi od vzťahov v rodine, keby som povedala pred, tak by svokra nabehla a vôbec by ma neprekvapilo, keby sa dostala aj dnu, okrem toho by mi asi vkuse zvonil mobil....takze az po porode daval manzel info..
Rodiť môžeš 24 h a sto krát bude tvojmu mužovi volať ako ste na tom.Dali sme vedieť, keď sa narodil.Ina vec je, že píšeš, že svokra očakáva, že tam bude s tebou a to si ju mala stopnúť hneď na zaciatku, keď o tom hovorila.Nevoem vôbec načo jej chcete oznamovať, že už tlacis😀pošlete fotku bábatka a vybavene.
No este stymto sa trapit pri porode ze treba dat vediet svokre ze tlačim 🤣prepac ale svokra bola posledne na co som myslela a nech sa aj urazi, ty budes mat pocit ze ta ide roztrhnut a muz bude smskovat ze uz tlačiš. Aj pri plodeni ste museli dat vediet svokre? Mne malu strazila mama a ked zacali mega volesti uz som jej viac nepisala .. tlačila som 9minut teraz maleho .Napisete jej ze tlacis a ona dobehne 😀prvy porod som tlacila 2h
@suzitok ano ved toto my sme spolu každy deň, zbožňujeme sa, len v tejto veci sa nezhodneme asi ..ja som povedala mužovi že určite nechcem aby prišli že im dame vedieť až na druhy deň, pochopil ma rešpektuje to. Len som chcela vediet pohlad inych mamičiek, či sa mam citiť zle zato alebo je to ok 😊
@miadi nemusiš byť arogantná a robiť zomňa debila hneď😊 že či sme aj pri plodení dávali vedieť svokre, normálne som sa opýtala ako to urobili iné ženy. A nemyslela som že jej napiše že už tlačim iba jednoducho spravu že rodim. Netreba byť tiež detajlista.
Ani nasim som nedavala vediet, nieto svokrovcom. 😀
Moja skusenost...Mala som vyvolavany porod, necakala som to,lebo mi to oznamili rano v den kontroly a oznamila som to rodicom aj svokrovcom. Svokrovci ma vkuse cely den bombardovali v spolocnom chate otazkami ako sa mam, ako sa citim. Ked uz prisli fakt krute kontrakcie,samozrejme som neodpisovala,lebo to bolo to posledne co som chcela robit. A oni si vyhodnotili,ze urcite je nieco zle ked tak dlho neodpisujem. A zdeptali aj mojho muza,ktory bol dovtedy kludny. Nakoniec sadli do auta a dotrepali sa do nemocnice (doteraz nechapem na co to bolo dobre). Ja uz som mala po porode,lezala som este na kresle. Tak stali na chodbe,manzel isiel za nimi, tym padom ukratili manzela o prve spolocne chvile s nami. Nevideli ani mna, ani babo, cize sa nakoniec otocili a cestovali spat domov. Nabuduce dam vediet az ked bude babo na svete.
my sme pri prvom pôrode rodičom aj svokrovcom dali vedieť, že už sme na sále, aby na nás mysleli... trvalo to 9 hodín, ale ani im nenapadlo, aby nám vyvolávali a už vôbec nie, aby sa tam dotrepali... čakali, kým sa ozveme my s radostnou správou... pri druhom tiež samozrejme vedeli, o to viac, že malého sme nechávali u svokrovcov... ale zase len čakali na naše oznámenie... tentoraz to boli len 2 hodiny 🙂
Preco by mala byt urazena ked jej date vediet az po? Bez jej dovolenia ci vedomia ani nesmieš rodit? Kludne jej mozete povedat ze idete -ste v porodnici ked jej syn rozkaže aby tam nechodila. Svokre maju tendencie ignorovat želanie nevesty no svojich synov rešpektuju. Preco by si sa mala ty bat ze ju urazis? Nech sa boji ona ze sa urazi jej syn ked ho neposluchne v tomto. P.S nie som arogantna len som ti chcela pomoct ale ked ty uz vies co chces urobit aby ste boli obe spokojne takze zbytocne sa pytas tu,
Keď jej muž bude dávať vedieť, že rodíš, nech dodá, že ak chce prísť,.nech nechodí, že ju dnu nepustia...že ani bábo neuvidí..až neskôr.. .
moja mama prišla na sálu, keď bola "akcia", nakoľko pracuje v nemocnici, ale stála dosť daleko....svokrovi som volala, keď už bolo bábo na svete, ale bol veľmi chorý, tak sa toho chcel dožiť (potom o 3 mesiace zomrel)....svokru si nepamätám, kto jej to oznámil
Dala by som jej vedieť až keď sa narodí. Nevidím dôvod prečo by mala byt svokra pri pôrode, zbytočne ta stresovať atď. Pri nej keď rodila bola jej svokra ? Naši vedeli že idem rodiť nakoľko bývame v jednom dome a cestou do nemocnice som volala svojim rodičom. Ani jedného nenapadlo prísť tam za mnou. Na druhý deň prišla mamka s mojim mužom. Mamka si chcela užiť malého keďže žije v zahraničí tak to chápem, bola tu len na tri týždne. Svokra si dostatočne užila malého keď sme prišli domov. Až tak že bola nesmierne dotierava 🤦♀️ Plakala že sa chce s malým hrať atď. A ked sme jej povedali že si ho dostatočne užije keď podrastie nechcela veriť. Vieš čo je teraz ? Maly sa od nej nedokáže odlepiť keď príde z roboty 😂😂😂🙈
Ked som prisla rano do nemocky na kontrolu (bola som 36+5 a na rizikovom) a primar mi povedal dnes alebo zajtra porodite. 😀 mamku s ocom som poslala po veci domov, manzelovi volala ze dnes porodim, bude pri porode nech je na telefone a svokre tiez ze dnes rodim. No a medzi tym este babkam som volala, krstna mi volala atd. Kedze som rodila 3 tyzdne skor, tak kazdy dufal ze budeme s babom oka. A prisli ma pozriet az na druhy den do nemocky (porodila som vecer o 18:05) tak uz ma kazdy nechal na pokoji. Ale aj ked chceli prist na navstevu, volali ze ci mozu, ze ako sa citim. Cize nikto nedoliezal a nevidel ma v bolestiach. Teda okrem muža. Tomu som miestami rozdrvila ruku co take bolesti boli. Ale som rada ze bol pri tom vsetkom. 😊
Nedávaj vedieť ani, že rodis naozaj to môžu byť hodiny.Ale zase nedala by som vedieť ani až na druhý deň prečo?pošli fotku bábatka ako sa narodí a je pokoj.Naozaj ešte s týmto si lámať hlavu je niekedy nechápem😅
Ja som volala mamine, že idem do nemocnice, ale moju maminu to ani len nenapadlo chodiť za mnou do nemocnice keď rodím. Oni už len doma čakali, kedy im zavolám, že je po. Muž volal svokre až po pôrode,ked som mu ja zavolala, že už sú deti na svete. Ja som nikoho pri pôrode nechcela. Dokonca aj manžel bol doma, keď som ja rodila.
Az ked sa deti narodili. Okrem toho v nemocnici kde som rodila by ziadne svokry nepustili...mohli tam byt len otcovia. Bolo to uzavrete oddelenie
Načo im chceš volať, keď pôjdeš rodit??stačí,keď porodis.
So mnou sla do nemocnice aj mama aj muz, rano bola kontrola, potom som s mamou sedela na izbe, debatovali sme, medzitym som chodila na pasy, potom sli domov, potom som zase volala muzovi nech dojde, mama uz ostavala doma, potom niekedy on dal vediet neviem komu ze sme v nemocke (bola som po termine a potom kamosi neskor vraveli, ze vedeli, ze rodim a ze ci nie su nejake problemy, lebo ze moc dlho sa neozyval. Volala mi tam sesterka, ze co a to len viem, ze ju sfukol, ze co ma otravuje). Mala sa narodila v noci, muz dosiel domov okolo piatej rano a nechal mame odkaz v kuchyni, ostatnym netusim kedy pisal. Pri druhej som bola tiez po termine, moja mama bola u nas, lebo ostavala so starsou a ani muz neveril, ze rodim a ani nechcel ist do nemocky, ze aj tak to bude dlho a co tam budeme robit. A teda mama medzitym dala vediet mojej strane ze uz sme sli a muzova strana ani neviem, ale vecer sme poslali sms...
Až keď sa narodil syn. Nevidím zmysel im volať, že už sa mi začína pôrod. Nevolala som ani našim.