Kedy ste dali vašim dievčatkám prepichnúť ušká?

flowerbomb
6. jún 2020

Ahojte zeny, chcem sa opytat kedy ste vasim dievcatkam davali prepichnut uska a ako to prebiehalo. Moja ma dnes tri mesiace a rozmyslam kedy je na to vhodna doba...
Dakujem...

evittam
6. jún 2020

@flowerbomb Ked chcela sama. Mala 3roky a 2mesiace.

petulda333
6. jún 2020

Po prvom ockovani asi po 2t. Peduatricka jej nastrelila

s_a
6. jún 2020

Mne nastrelovali ako bábätku a tym ze som sa mykala, tak mam jednu dierku vyššie a druhu nižšie 🙂 ak budem mat dievčatko, tak pri nej počkám.. Príde mi to zbytočne aby malo bábätko náušnice

kristina2412
6. jún 2020

Ked sa rozhodla ze chce, mala 4 roky.

vulka
6. jún 2020

My sme dali hneď v pôrodnici. Na 5 minút, tesne pred odchodom domov nám dcéru vzali, prepichli, nasadili náušičky a dieťa vrátili 🙂

danulienka78
6. jún 2020

Moja mala 9 mesiacov, dali sme nastrelit

pribinak
6. jún 2020

Neter ešte v pôrodnici

tanyan
6. jún 2020

naša mala asi 7 týždňov. prepichli jej to na ambulancii plastickej chirurgie. rozhodla som sa radšej skôr, aby si nechytala zbytočne ušká. neskôr to už zvyknú bábätká (aj dospelí) obchytkávať a potom sa to môže zapáliť alebo sa zbytočne predĺži čas hojenia.

paulinkaa2
6. jún 2020

@flowerbomb pri prvom ockovani

simuskaaa123
6. jún 2020

Mojej nastrelili keď mala 4 mesiace

ikonica
6. jún 2020

Ked bude sama chciet...

jana65l
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka2710
6. jún 2020

@flowerbomb ja som dávala v pôrodnici, pred odchodom mi muž doniesol náušničky, malu mi zobrali, prepichli, nasadili náušničky, pár dní som jej to pretacala a cistila a v pohode!

simsalabim
6. jún 2020

@flowerbomb dceram som nedala, nechavam to uplne na ne. Zatial nausnice nemaju. Jedna je uz dospela, druha v teenagerskom veku.

asia83
6. jún 2020

@flowerbomb V pôrodnici.

brita7777
6. jún 2020

3mesiace presne, uplne v poho, nic sa nedialo 🙂

simca06022011
6. jún 2020

Ja som dala skoro, cca 1-2 mesiace, potom strašný rev robili tie dievčatka u lekárky.. Naša ani nevedela, netrepala sa, keďže tak ešte nevnímala že niekto chytil uško... Poplakala. Pol minúty a dosť. Keď tak potom nastreluju starším a to neviem ako prebieha 😂 bojím sa, že moja vy si jedno ešte nechala a druhe ani za nič 😂

zuz02
6. jún 2020

Dala som v pôrodnici, ale už by som tak nespravila. Dcéra bude mať 7 rokov a už rok je bez náušníc, dali sme ich preč, aby dierky zarastli. Po prepichnuti mala dierky pekne sprav

zuz02
6. jún 2020

.... pekne spravené, ale v priebehu pol roka jej ušnice narástli a dierky mala veľmi vysoko. Už jej ani náušnice nesedeli. V klenotníctve, keď som chcela kúpiť väčšie náušnice mi rovno povedali, že ma dierky veľmi vysoko. Počkám ešte nejaký čas a dam jej ich nanovo nastrelit.

bluka2
6. jún 2020

Ja chcem dať, keď bude chcieť, má 5,5 roka a ešte sa tak nestalo...

lucia147852
6. jún 2020

Moja ma 3,5 a dostane náušnice vtedy keď bude chcieť.

flowerbomb
autor
6. jún 2020

Dakujem Vam za odpovede. Mna to napadlo,ale vobec som nevedela kedy sa to robi. Myslela som,ze je na to nejaka doba,ale nechame to na neskor.Ked je unavena tak si s rucickami obcas taha uska takze asi by som sa bala ci si to nahodou nejak silno nechyti a nenatiahne....

11iva11
6. jún 2020

Mám 14 mesačné dievčatko a teda tiež som jej chcela už dať prepichnut, lebo "by sa to malo". Lenže tiež sa bojím, že si tam potom bude šmátrať a poťahovať za náušnice, čiže hojaci proces bude večný. A nevysvetlím jej, že ušká si niekoľko dní nemôže ťahať.
Ona si aj sponky a gumičky z vlasov dá dole.
Takže počkám minimálne do veku, kedy mi bude rozumieť a bude sa s ňou dať dohodnúť.

patka06
6. jún 2020

dala som hneď v pôrodnici, malá mala 3 dni, zvládla v pohode ...podľa mňa čím skôr tým lepšie

ndrag
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinuska
7. jún 2020

Ja tak premýšľam, že prečo sa vlastne už bábätkám, dievčatkám prepichujú uši, z čoho vlastne tá tradícia pramení? Prečo napríklad len uši? Prečo nie napríklad nos alebo jazyk? Odkiaľ tá tradícia vlastne vznikla?

lenqua_12325
7. jún 2020

@janinuska aj tetovanie by som dala, ešte kym si to neuvedomuje co najskôr. Cim viac tým lepšie. Potom to bude bolestivé a teraz to necíti Aspoň sa nemusí neskôr rozhodovať, aj piercing do pupka a nosa, vsak ak nechce, neskôr si to vyberie. Je najjednoduchšie dieťa dat sestričke a ona ho vráti s nausnicami, bez placu a krvi upokojene. Vsak budeme len pretacat. 🙏🤦🏻‍♀️... Vidíš, aj ja hovorím 😉