Kedy skončí toto korona šialenstvo?

hruska91
18. mar 2021

Ahojte musim sa rozpisat. Kedy skonci toto korona sialenstvo? Dodržiavame vsetky opatrenia, chodime na testy kazdy tyzden. Som na materskej mame dve male deti chodime len von na dvor alebo na ulicu kde su max susedove deti...so starymi rodicmi sa nevidime, len par krat aj to von s ruskami. Stary rodicia chceli prísť na navstevu no stale ich rusime ze len von, uz aj sa na nas hnevajú. Mam pocit ze kazdy nsto dlabe pocujem o ludoch co robia oslavy navstevuju sa nemozu si nic odpustiť a len predlzujeme toto trapenie. A my doplacame nato....uz mam dost clovek je tvor spoločenský no radsej sedime doma aby sme neriskovsli zdravie seba a drti. A to co sa deje v tv v politike....no comment....

nikca_123
18. mar 2021

@hruska91 prestane to vtedy ked vacsina ludi bude porusovat tieto opatrenia 😊 asi to uz nebude dlho trvat.

lyci
18. mar 2021

@hruska91 ked bude dostatocny pocet ludi zaockovanych

tanyan
18. mar 2021

@nikca_123 alebo keď väčšina prestane dodržiavať nezmyselné pravidlá...

hederamonstera
18. mar 2021

@hruska91 my patrime medzi tzv.”porusovatelov”...stale sa stretavame s priatelmi, nikto este nebol nakazeny..hm. Nestretavame sa len so starymi ludmi, pre istotu. Ale uzavriet sa doma a izolovat, je strasna chujovina. Virus tu uz bude, aj ked budu vsetci zaockovani. Len sa s tym treba zmierit, zdravo zit, byt opatrnejsim a prestat slepo furt vsetko pocuvat

tanyan
18. mar 2021

@lyci vážne?
https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/c...
...
Môžeme chorobu šíriť aj po očkovaní?
To ešte nevieme. Budú potrebné ďalšie hodnotenia na posúdenie účinku očkovacej látky pri prevencii asymptomatickej infekcie vrátane údajov z klinických skúšaní a z používania vakcíny po vydaní povolenia.
Preto zatiaľ aj zaočkovaní ľudia budú musieť nosiť rúška, vyhýbať sa davom v uzavretých priestoroch, rešpektovať fyzický odstup a pod. Ďalšie faktory vrátane toho, koľko ľudí sa zaočkuje a ako sa vírus šíri v komunitách, môžu tiež viesť k revízii tohto usmernenia.
...

danim
18. mar 2021

Ako povedal Docent Sabaka- vtedy, keď skupiny tých, ktorí končia teraz v nemocniciach ( starší, chronické choroby, obezita... ) budú zaockovani... vtedy to skončí.

skolara
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikca_123
18. mar 2021

mama robi v zdravotnictve, nekonci to druhou davkou ockovania... co chvila pride preockovanie, covid pas. Jedine comu pomoze ockovanie je, ze neumres na covid, na ktory by si nemusel umriet aj bez ockovania 😀 nechrani pred covidom. A cestovat budeme aj bez ockovania (vsak sme safe ked sa vacsina zaockuje 🙃)
@lyci

danim
18. mar 2021

@tanyan pozri si cez YouTube reláciu “trochu inak s adelou- hosť docent Peter Sabaka” .

lululucy
18. mar 2021

Som na tom presne tak ako ty. A tiez mam pocit ze vsetci naokolo na to dlabu, ze uz my sme ti nenormalni co len doma sedia a nikde nechodia

panelacikova
18. mar 2021

@hruska91 ja teda neviem, kedy to skončí, nie som veštica Teodora. Len nerozumiem, načo sa chodíš každý týždeň testovať, keď si doma na MD a navyše máte aj dvor? čiže pre čerstvý vzduch ti stačí vyjsť na dvor, záhradu?

unicornlady
18. mar 2021

ja som inak zase čítala, že kvôli očkovaniu bude vírus mutovať, aby prežil (preto aj každý rok mutujú)

hruska91
autor
18. mar 2021

@panelacikova manzel musi lebo chodi do prace. Tak chodím preistotu aj ja.

lily111
18. mar 2021

Ja som sa pred hodinou vratila z nakupu a pocula som na pokladni rozhovor predavacky s jej znamou, pani robi sestricku v zubnej ambulancii a hovorila, ze sa nakazila aj s doktorkou par dni po ockovani... Tak ja uz ozaj neviem

nikca_123
18. mar 2021

@lily111 ockovanie nebrani nakazeniu sa. To v spravach nehovorili?

zuvelyn
18. mar 2021

Ja sa radim k
@hederamonstera. Viac k tomu nenapíšem lebo sa mi uz necgce opakovať.

Co mne ale rozum neberie, su nasledovné situácie, zial všetko reálne z blízkeho okolia a v časovom okne posledného týždňa:

Starsi manželský par, ona covid pozitívna s priznakmi doma, on dôchodca, typický dedinský chlap čo vsade musí ísť. Na testy nešiel, chodil kade tade, tu k suseodm na poldeci, tam k susedom na poldeci. Susedia vsekto samozrejme vedeli o pozitívnej manželke, aj tak sa stretli. Po dvoch týždňoch vsetci nakazení doma v horúckach.

Mladý pár s dieťaťom, on covid pozitívny bez príznakov prišiel domov, naložil manželku a dieťa do auta a odniesol ich k jej rodičom aby nemuseli byt s nim v karanténe. Na testy sa neobjednali, behaju veselo hore dole.

U manzela v robote pride recepčná do kancelarie a hovorí "prave mi prišiel vysledok PCR ze som pozitívna tak idem domov". Firma funguje dalej, nikto do karantény nešiel.

Toto je sakra problém. Ked niekto kto ie chorý, VEDOME rozširuje nákazu a nedodržiava karanténu. Kvôli takýmto ludom sme tam kde sme. Toto nikto nekontroluje a ani nidky nebude. A hlavne ze funguje buzerácia po ceste do práce,k lekárovi a zakazali sme chodiť do zahraničia. Wau... 🤦🏼‍♀️

jaroe
18. mar 2021

@lyci ockovanie moze byt aj cesta do pekla. Ako sa vyssie spomina, ockovanie nebrani nakaze. Ockovani sa tak mozu stat bezpriznakovými nosicmi. Virus moze tak pod tlakom /lokdowny, ruska, ockovanie/ zmutovat do takej formy, ze nas potom nezachrani ani svatena voda. To nie je moj laicky nazor, to su nazory niektorych vedcov a lekarov, ktori v mainstreame priestor nedostavaju. Cas ukaze, kde je/bola pravda.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hopsadobrandejsa
18. mar 2021

Neskonci to, s coronou sa budeme musiet naucit zit.

Spanielska chripka trvala cca 2 roky pricom sa nakazila tretina vtedajsej populacie ( cca 500 milionov ludi ). Ak by si isla podobny scenar tak momentalne sa nachadzame asi v stvrtine cesty k 500 milionom celosvetovo. Ak by sme to brali z pohladu tretiny populacie, caka nas este dlha cesta.

Samozrejme zdravotnictvo je ovela modernejsie cize k takymto radikalnym poctom sa zrejme nedostaneme.

Ockovanie je len prevencia.

Statisticky prichadzaju pandemie zhruba kazdych 100 rokov cize treba to brat ako system regulacie populacie planety.

Zlyhava ludsky faktor a to nielen na Slovensku. Rakusania sa vydali cestou plosneho testovania pretoze ludia nedodrziavali opatrenia, znova im vystrelili cisla nahor. Taliani znova sprisnili rezim lockdownu.

Jediny faktor ktory maju vsetky pandemie spolocny je kolektivna imunita. Ruska a ockovanie sluzia na spomalenie sirenia nakazy aby zdravotnictvo dokazalo drzat krok s virusom, to je cele.

nikca_123
18. mar 2021

@viestta moja teta ma nieco po 50 tke, zackovana prvou, druhou davkou je uz vyse mesiaca. A teraz chytila covid.

hederamonstera
18. mar 2021

@panelacikova lebo jej to niekto nakazal...a ideme bezrozmyslu

uriva
18. mar 2021

@zuvelyn Mám podobné prípady z okolia: Mladý pár, on pozitívny, doma s ním žena a deti (škôlka, škola) chodili normálne do roboty a školy, veď nemali príznaky. Po piatich dňoch mali príznaky, tak na tie testy išli a čuduj sa, pozitívni... Ďalší mladý pár - obaja rodičia pozitívni, deti (škôlka, škola) dali do školy, veď im nič nie je, "na deti" to nejde. O pol dňa už mali obe teploty, volali učiteľky domov a tak na to došli... Ďalšia staršia pani - na testoch, porozprávala sa so známymi aj neznámymi, že doma sú chorí, tak šla teda na tie testy, že jej nie je dobre. Pozitívna. A keď odchádzala z testov, tak vraví, že jej ide bus až o pol hodinu, tak sa ide poprechádzať dovtedy do nákupného centra, nech jej ujde čas... Takže môžu na vláde, aj človek doma dodržiavať a vymýšľať čo chce, ľudská hlúposť naozaj nemá hraníc. A čerešnička na záver - viem o pár ľuďoch, 2x zaočkovaných, dostatočne už dávno, ktorí dostali kovid - síce nemajú príznaky, ale pozitívni sú = šíritelia. Takže kedy sa to skončí - asi jedine kolektívna imunita, naučiť sa s tým žiť a vešteckú guľu k tomu. Fakt to tak rýchlo a ľahko nepôjde, bohužiaľ, ale pravda je taká, mňa to tiež neteší, ale čo s tým... Ani z voza, ani na voz a nikto nevie ako ďalej. Len rozum používať a snáď to nejako dáme všetci.

panelacikova
18. mar 2021

@hruska91 nič v zlom, ale toto nepochopím. veď keby manžel vyšiel pozitívny alebo by mal on či ty nejaké príznaky, tak jasné. ale ak ste bezpríznakoví a manžel chodí pravidelne, tak sa ti čudujem. ja som tiež doma, nechodím. manžel je tiež doma, ide len vtedy, keď vie, že bude niečo vybavovať nasledujúci týždeň. keď ide on (zdravý) a navyše mu vyjde negatívny test, je to pre mňa znamenie, že sme chvalabohu OK. si asi jediný človek, ktorý chodí len tak, pre istotu, hoci nemusí a hoci nemá príznaky....

lily111
18. mar 2021

@nikca_123 dakujem za upozornenie, lebo spravy nesledujem

hruska91
autor
18. mar 2021

@panelacikova asi ano chodim lebo si poviem co ked bude treba ist do lekara s detmi...co ked budem musiet niekam nieco...ale asi vazne som jedina uz sa nato...

hederamonstera
18. mar 2021

@hruska91 ked ides k lekarovi nepotrebujes test

simsalabim
18. mar 2021

@hederamonstera niekde test vyzaduju. Ja som bola 2x na teste kvoli tomu - islo o vysetrenie v NUDCH.

hruska91
autor
18. mar 2021

@hederamonstera ano ja som bola u zubara a tiez pytal test

nistika
18. mar 2021

skonci to vtedy, ked si povies stacilo. vtedy sa stanes zase slobodnou. vsetkeho vela skodi co ti poviem psychycke zdravie je dolezitejsie (aspon pre mna)

gbgb
18. mar 2021

@hruska91 tiez som tak na tom, no ma najviac hneva obmedzena zdravotna starostlivost. 😔 Ja sa uz bojim aj z dvora ist, lebo uz na to ludia kaslu, zgrupuju sa mamicky na ihriskach.