Kedy prejde bolesť zo smrti manžela?

14. dec 2019

Pred dvoma dnami mi tragicky zahynul manzel na ceste domov z prace. Mam pocit,ze sa mi zrutil cely svet. Mame spolu 3 deticky ktore boli planovane. Manzel bol ten najlepsi muz. Starostlivy,chapavy s detmi mi pomahal. Mal firmu vdaka ktorej sme si zili slusne no bojim sa co bude dalej. Jeho aj moja rodina nam hned ponukla pomocnu ruku ale ja nedokazem dalej ist. Vedla mna je prazdne miesto a ja mam pocit,ze odisiel aj kus mojho srdca. Neviem ako detom povedat kde je ocko. Vecer kdd spia celu noc len placem.
Najhorsie je ten pocit,ze opitostou a nedbanlivostou ineho vodica som prisla o manzela a otca svojich deti. Z manzelom som bola od strednej,zboznovala som ho. V zivote nebolo laskavejsieho a dobreho muza ako bol on a ja mam pocit,ze sa zblaznim.
Kedy to prestane tak boliet? Mam pocit,ze si vyplacem srdce od bolesti

alojzova
14. dec 2019

Úprimnú sustrast. Buďte silná.

maria39
14. dec 2019

uprimnu sustrast ...musite vydrzat tie zaciatky budu najtazsie postupne sa vsetko da do poriadku hoci to uz nebude nikdy ako predtym vela sil 😢😢😢

sara07
14. dec 2019

uprimnu sustrast
plač vela plač bude lepšie
na začiatku je to strašné, časom sa ta bolest zmierni ale jazva bude vždy
ty teraz cez den musíš fungovat pre deti, povedat im to musíš tak či tak, možno by som ich ušetrila pohrebu nech si ho pamätaju živého a neviem či ked ich tam bude každy lutovat im to pridá na duši
to že ti chce pomôct rodina je dobre , a je dobre že tu pomoc chceš prijat
vela síl , bude lepšie

pribinak
14. dec 2019

Úprimnú sustrast
Skus vyhľadať pomoc psychologicky, aby si to nejak emočne spracovala

janulka1802
14. dec 2019

Úprimnú sústrasť...veľmi smutné ani si nechcem a ani neviem predstaviť tú stratu čas zmierni najhoršiu bolesť musíte byť silná kvôli Vašim deťom

autor
14. dec 2019

Najhorsie je ze o 3 dni maju chlapci narodeniny a ja im neviem povedat,ze ich ocko uz nikdy nepride. Myslia si,ze isiel na pracovnu cestu a ked sa vrati donesie im aj darcceky na narodeniny. Ako im to mam povedat?

modrykoniicek
14. dec 2019

Úprimnú sústrasť :( Ani si nedokážem predstaviť čo prežívaš.Prajem ti veľa síl v živote.

kacena4
14. dec 2019

uprimnu sustrast
prve tyzdne budu najtazsie, vsetky tie vybavovacky okolo toho, popros rodinu nech ti s tym pomoze a ty bud s detmi ak chces kar nerobte nemusis tam byt a rozpravat sa s ludmi moze to byt nad tvoje sily... ak ho date spopolnit urnu si mozete nechat doma a s detmi sa s nim postupne mozete rozlucit a pochovat ho mozete aj o mesiac dva kym si deti postupne uvedomia ze ocko tu uz naozaj nie je a spracuju to a aj ty a mozes sa s nim rozlucit v tichosti kazdy vecer po svojom, ked to budete hovorit detom urcite by si pri tom nemala byt sama, ale niekto s rodiny by mohol byt s tebou pre teba samu je to velka emocionalna ujma a bude sa vam o tom lepsie rozpravat s detmi ak pri tom bude viac dospelych na 3 deti neviem ako su stare - tiez som si niecim podobnym presla pisem z vlastnej skusenosti - myslim na vas a ak budes mas pocit ze je toho vela nehamby sa vyhladat psychologicku pomoze si spracovat a vyznat sa v emociach v sebe aby si dokazala doma fungovat s detmi a byt dobrou matkou i nadalej a nie troskou

0silvia0
14. dec 2019

Je mi velmi luto co sa stalo, prijmi pomoc v najblizsich dnoch od tvojich rodicov aj svokrovcov. Ak nevies, ako to detom povedat, porad sa so psychologom. Urcite to budu najsmutnejsie Vianoce, ale musis tu byt pre deti. Silna a zdrava, maju len teba. Vela sil prajem...

osky
14. dec 2019

Och ,Boze,to si neviem predstavit...
Uprimnu sustrast!
Je normalne,ze places,ved to bol tvoj partner,tvoja zivotna laska....
Prekonat zial ti pomoze len cas.
Vela casu.
Ale myslim ze celkom sa ten smutok nedokaze vytratit...
Plac kolko ti treba,nedus to v sebe.
Neuzatvaraj sa do seba a snaz byt aj s ludmi,aby ta to nahodou neskolilo.
Je jednoduche napisat-bud silna pre deti,ale to sa velmi tazko urobi.
Ja by som detom neklamala.povedz im co sa stalo.neziv v nich planu nadej..
Cim skor to budu vediet,o to pokojnejsie-v ramci danej situacie,prezijete vianoce.
Aj tie narodeniny...raz sa to musia dozvediet.
Prekonate to spolu,poplacete si spolu,nebudes sa musiet premahat a potlacat svoje emocie.
Je velmi nespravodlive,ze zomrel takto,vinou niekoho ineho,tesne pred vianocami...ach.
Ale neziv nenavist voci vinnikovi.
To ti muza nevrati a teba to bude len viac zranovat.
Neviem ti poradit,neviem si predstavit ako sa citis.
A nedokazem si predstavit,co budu citit deti,chudence..
Ale urcite nebud stale sama,nenechaj sa tym prevalcovat.to by si tvoj muz urcite nezelal.
Urobte si spolocne nejaky ritual,doma pri svieckach,vylozte si jeho fotku,ak ste veriaci,pomodlite sa ...
Budte v myslienkach s nim,aby mohol pokojne odist.nieco v zmysle rozlucky,len ty a deti.doma.
Lepsie to preklenu,lepsie sa pripravia na pohreb a nadchadzajuce dni..
Prajem vela vela sil

limetka69
14. dec 2019

Boze, az som sa rozplakala, prajem vela sil, spolu s detmi to date. Musis byt silna kvoli nim. Neviem poradit, ale budem na teba mysliet. Osobne by som to detom povedala asi cim skor. Hlavne kvoli narodeninam, nech necakaju a nech sa ro nedozvedia prave na narodieniny. Aj sa ti ulavi, ked to budes mat za sebou. Kolko maju rokov?

autor
14. dec 2019

Chlapci dvojcata budu mat 5 a dcerka len 2 rocky
@limetka69

peptina
14. dec 2019

Je mi to ľúto,neviem poradiť lebo som to nezazila ale určite si myslím že prijať pomoc aj od jedných aj druhých rodičov a možno nebyť na začiatku sama ,myslím raz u jedných a potom u druhých. Je to iba môj názor ,ak som napísala niečo nevhodné tak sa ospravedlňujem......úprimnú sústrasť a veľa síl je to tazke

limetka69
14. dec 2019

Och to su male deticky 😫

autor
14. dec 2019

Ja len neviem ako im to setrne povedat? Oni manzela zboznovali a uz sa ho nevedia dockat. Stale sa na neho vypytuju a ja uz nemam silu im klamat. Ako im to povedat su este tak maly nemozem im predsa povedat,ze ocko zomrel ked sme sa s nimi nikdy pred tym o smrti nevypravali. Moj manzel by im to vedel krasne vysvetlit vzdy im to vedel podat tak,ze deti to pochopili a zvladli to ale ja to neviem ako Peter.

limetka69
14. dec 2019

Myslim, ze take nieco sa neda povedat tak aby to nebolelo. Ale treba to urobit cim skor, pre narodeniny, preto aby to cim skor prebolelo.

lenkakravcova
14. dec 2019

Úprimnú sústrasť. 😢
Je to asi najzlozitejsia skúška života, prísť o milovaného človeka. Neviem si predstaviť bolesť ktorú musíš pociťovať. Určite sa ale nevzdávaj. Si na tomto svete pre niečo, kvôli niečomu a tvoje deti sa teraz budú veľmi potrebovať. Musíš v sebe objaviť silu, ktorú si doteraz možno ani nepotrebovala.

Neviem, ci si veriaca alebo nie, ale ak áno, môžeš im to skúsiť povedať tak, ze ocko šiel do neba, že sa odtiaľ na nich bude pozerať a keď mu budú chcieť niečo povedať, môžu to povedať Bohu a on mu to určite predá. Ze ich ocko ma stále rád, ale musel odísť, pretože ho Boh zavolal, ale že sa s ockom určite ešte raz opäť stretnú. Ze teraz budú len s mamkou, ktorej majú pomáhať ale raz keď budu veľkí ocka opäť uvidia.

katrin21
14. dec 2019

Videla som tvoj status... je mi to uprimne luto... je to hrozne,ale cas je najlepsi lekar..
Kamoske zomrel muz,ked mala 33... boli spolu id jej 15r,cize vyse polky zivota...nador na mozgu.. deti nestihli,rok predtym potratila.. ver, ze to je horsie, ako ked su deti.. deti ta budu drzat nad vodou, ona uz deti mat nebude..je to 10r odvtedy a prvy rok bol tazky. Musela zmenit prostredie ,dost to pomohlo..iny byt, novy zaciatok.isla do zahranicia na nejaky cas, a po roku uz to bolo lepsie..
Mojho byvaleho otec zomrel, ked on mal 3.5 a jeho bracek 1rok.. hypoteka na byt,/ zahranicie/ mama robila sestricku na smeny... najala si babu, ktora za to, ze u nich mohla byvat a jest, strazila deti ,ked mala nocne,alebo poobedne.. tak zili roky..pomahali si... vystudovali, nic im nechybalo, aj ked mama niekedy padala na hubu od unavy
My mamy sme silne..😉
Vies, ono rodic a partner, to je tazke a krute,ale kazdeho to caka,skor ,ci neskor....hlavne,ze deti mas zdrave a verim,ze to das a este prezijes pekny zivot. Velmi ti to prajem.❤

martinjankovsky
14. dec 2019

Dobrý deň je mi ľúto čo sa Vám prihodilo.Ak budete mať záujem pomáhame rodinám v podobných ťažkých životných situáciách.Najma osirelym deťom a ovdovenym manželkám.Otca síce nevieme vrátiť deťom ale pomôže im získať adekvátne finančné odškodnenie za stratu otca.Radi pomôžeme.Pokojne mi zavolajte, radi pomôžeme deťom aspoň takouto formou.Drzte sa!

eriksonka1234
14. dec 2019

V prvom rade prijmi hlbokú úprimnú sústrasť. Neviem koľko majú chlapci rokov, ale povedala by som im pravdu, veku primerane citlivo, neviem, či ste veriaci, skus to cez anjela, ktorý ich bude strážiť a ochraňovať. Veľa síl prajem.

peptina
14. dec 2019

@eriksonka1234 písala že dvojčatá 5 a potom sa mi zdá 3

marion09
14. dec 2019

😞

eriksonka1234
14. dec 2019

@peptina ďakujem, už som si prečítala celú diskusiu. Nuž bude im musieť byť mamička veľkou oporou, aj keď to bude ťažké.... Len čas a veľa, veľa lásky pomôže

tinatitti
14. dec 2019

Prosím prijmite moju úprimnú sústrasť. Neviem Vám poradiť, ako sa s tým vyrovnať, asi len čas pomôže. Vaše detičky Vás potrebujú, musíte byť silná aj za nich. Kľudne plačte, kričte, dostaňte to zo seba von. Vždy keď Vám bude úzko, objimte svoje deti, to Vám pomôže. Hore máte anjela, ten bude stáť pri Vás a Vašich deťoch. <3

katulka1141
15. dec 2019

Hlavne nebud sama. Zavolaj si k sebe niekoho z rodiny.lepsie ked im to povies cim skor. Predsa ak sa na narodeniny budu pytat po ocinovi. Je mi to velmi luto. Prajem velmi vela sil.

martinjankovsky
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinjankovsky
16. dec 2019

Ak budete mať záujem pokojne napíšte mi a pomôžem Vám pri zastupeni v trestnom konani a pri získaní odskodnenia pre detičky.Rad pomôžem

petra199099
16. dec 2019

Uprimnu sustrast.. Moj brat tiez zomrel v marci havaroval s motorkou mal len 40 rokov a ani 1 rocnu dcerku a 7 rocnu.... Je to tazke... Ze toho co si mala vzdy pri sebe uz nikdy neuvidis.... Hned to neprejde bude to dlhsi cas kym si " zviknes" ze tu uz nieje... S psychologom by si mohla mozno detom povedat moja svagrina to hned povedala 7 rocnej ze ocko je s ujom v nebicku... Je to tazke aj to bude este dlho

eryka03111978
16. dec 2019

Uprimnu sustrast. zial tak to je, ze ti dobry ludia odchadzaju, ale preco???? musite byt silna aj ked je to taske ale mate deticky ktore vas teraz potrebuju najviac.... lahko sa to pise, ale detickam musite vysvetlit, ze ocko je v nebicku.... nemozte sa opustit.... ta bolest neprejde len tak.... bude stale vo vasom srdci.... ale postavte sa na nohy a povedzte si. ze mam tu este pre koho zit.... mam tu este deticky..... drzim vam palce..... budte silna aj vaz manzel by to takto chcel....

simoncik
16. dec 2019

To je strasna rana pre rodinu. Je mi to velmi luto. Neviem si, to predstavit. Tu bolest. Ale mate deticky. Musite sa pozbierat kvoli nim. Aj vas manzel by si to tak urcite prial. Detom by som to povedala cim skor. Ved za par dni, su, vianoce. Ak, nemate silu povedat to sama poziadajte mamu aby bola pri tom, alebo blizkeho cloveka ktory ma z detmi dobry vztah. Ako podporu pre vas. Aby sre na to neboli sama. Drzim prsty nech to zvladnete