Kedy oznámiť mužovi, že nechcem deti?

9. aug 2021

ahojte, kedy je podľa vás vhodný čas na oznámenie mužovi, s ktorým randím, že do budúcnosti nechcem mať deti, teda nikdy nechcem mať deti? je to lepšie povedať hneď narovinu po pár rande alebo nechať tomu čas? ak on chce mať deti, tak bude so mnou len strácať čas. a okrem toho, zatiaľ nepoznám muža, ktorý by deti mať nechcel... :( iba ak už taký, ktorý deti má.

marcellka32
9. aug 2021

Myslím, že čo najskôr

sonnenshein
9. aug 2021

Su aj muzi, co deti mat nemozu, a ti by urcite uvitali zenu ktora deti nechce.
Odporucam necakat, aj kvoli sebe, aj kvoli nemu.

oktoberka
9. aug 2021

A ty si si určite istá,že deti nechceš?
Povedala by som to hneď.

autor
9. aug 2021

asi na prvom rande sa to nehodí ale treba po pár razoch čo sme sa stretli tak len tak medzi rečou to stačí naznačiť? máme už niečo málo po 30-ke, takže nie sme najmladší.

janeninka
9. aug 2021

Ano po par rande. Nenaznacovala by som ale narovinu sa spytala ako to ma on a ze teda tytakto.

autor
9. aug 2021

@oktoberka áno, som si tým 100% istá. nie je to trápne ak mu to poviem len tak, že sama začnem túto tému? niečo na štýl, že ak by sa to vyvíjalo medzi nami do budúcnosti dobre, tak aby rátal s týmto?

78787878
9. aug 2021

Na rovinu po pár rande. Ani Ty ani on nepotrebujete, aby ste sa stihli namotať, pokiaľ to nemá perspektívu.

oktoberka
9. aug 2021

Tak, pokiaľ si-ste starší,nejako na toto téma príde skôr ako pri pubertakoch.
Čiže buď sa situácia vyvinie hneď alebo na ďalšom stretku. Veď nemusíš z "z mosta do prosta"

autor
9. aug 2021

@oktoberka veď práve.. no máme niečo po 30-ke, takže to hádam nebude brať tak, že som naňho s tým vybafla a on pri tom do budúcnosti so mnou ani nerátal, tak nevie čo som s tým vôbec začala :D

ivik4
9. aug 2021

Ako sa poznam ja by som to povedala narovinu na nejakom hmm cca 4rande ? Ked uz sa budete aspon trochu poznat . Vobec to hlupe nebude ked zacnes, horsie je keby ho natahujes. Ja keby ostanem nedajboh slobodna matka,hned oznamim hocijakemu potencionalnemu novemu partnerovi ze deti uz nechcem nech nestraca cas on ale ani ja . Nieste male deti

roztlieskavacka
9. aug 2021

Ja by som to povedala na 2. Rande... na prvom je to moc skoro a 3. Rande je vraví sa take “prelomové”... aby ste sa nestihli “namotat” zbytočne

autor
9. aug 2021

@oktoberka ale teda beriem to tak, že je iné, ak by som mužovi túto tému nadhodila po pár rande v 20 rokoch a teraz v 30-ke je to dúfam zase iné.

oktoberka
9. aug 2021

Tak,dá sa to povedať normálne. Veď opýtaj sa ho ako si predstavuje svoj život?či už túži po deťoch,atď a povedz ako si na tom ty.
Čím skôr,tým lepsie. Lebo sa môžte na seba veľmi naviazať a ťažko sa to bude hovoriť.

zooeynka
9. aug 2021

Urcite povedz vo vhodnom okamihu. Na sex mu budes dobra ajtak a ked stretne tu, ktora mu bude ochotna deti porodit tak ti da adios. Dovtedy si to uzivaj. Alebo ta ukeca.

zuvelyn
9. aug 2021

Povedala by som to hned na prvom rande. Načo ho nechávať sa namotat mozni zbytočne?

andrea78
9. aug 2021

Normalne mu to povedz - chcem , aby si vedel nieco dolezite, poviem to uz teraz na zaciatku, aby bolo vsetko jasne a necitil si sa po case nejako zavadzany, ak sa nas vztah bude posuvat spravnym smerom. Neviem to nacasovat, neviem kedy je najspravnejsia chvila, tak ti to poviem uz teraz . A vysvetlis mu svoj postoj, ze o vztah zaujem mas, no deti neplanujes, nechces atd a dovody A alebo povie nevadi a suhlasi aj on , tiez deti nechce ( aj ked ktovie co sa stane casom, ale to moze byt obojstranne), alebo to rovno zabali, no Ty teraz budes mat cisty stol. Inak je mi sympaticke Tvoje sucastne zmyslanie, ze ho nechces namotavat a chces to riesit. Drzim palce, nech to dopadne ako si zelaas.

vler
9. aug 2021

Ja som bola v tej istej situacii a s tym istym nazorom. Povedala som to muzovi po par rande. Teraz sme manzelia 18 rokov, deti nemame a sme spokojni. Ja mam 43 takze ziadna sanca ze by som zmenila nazor.

autor
9. aug 2021

@oktoberka máš pravdu, no na tohto by som sa veľmi ľahko a rýchlo naviazala, nakoľko sme si povahovo aj názorovo veľmi blízki, no mám práve taký pocit, že on v budúcnosti určite deti mať chce, takže v tomto prípade je asi lepšie povedať hneď zo začiatku a prípadne sa rozísť alebo zostať ako kamaráti ale zrejme bez stretávania, aby to nerobilo šarapatu, že sa budeme namotávať. 🙂
ukecať si myslím, že by ma neukecal, neviem, či by sa to niekomu podarilo, som dosť o tom presvedčená že tento život nechcem mať deti. je aj to zvláštne, lebo nikoho s takýmto názorom vo svojom okolí nepoznám, ani ženu ani muža.

autor
9. aug 2021

@vler tak predsa sa niekto s rovnakým postojom našiel 🙂 myslím že zatiaľ nepoznám nikoho, tak už som si prišla celkom divná s týmto názorom. super, že ste sa takto našli, ja mám skôr obavy, že toto moje randenie čoskoro skonči 🙂

oktoberka
9. aug 2021

Ja poznám,mám takú kamošku. Nechcela,ani nemá deti.
Ale ona to už snáď od puberty rozprávala,mala svoje speci záľuby a kvôli deťom sa obmedzovať nechcela.
Ty tiež máš nejaký dôvod.
Hoci...keď ho nemáš,nejaký vážny. Potom je otázne,či nechať muža svojich potenciálnych snov nechať iba kvôli tomu,že si si nie až tak istá.
Ale vyjasnit by ste si to férovo mali.

lintu
9. aug 2021

Chodte na rande niekam von, kde sa daju stretnut deti a utrus k nim nejaku poznamku v zmysle, ako to mas. Takto ho so svojimi planmi mozes oboznamit uz hned na zaciatku a moze sa podla toho zariadit.

autor
9. aug 2021

@oktoberka ja som bola tiež už od skorého veku presvedčená o tom, že deti nikdy mať nechcem a doteraz ma to neopustilo, len sa moje dôvody viac utvrdzujú, tak neviem že aj keby som do tohto muža a vlastne do akéhokoľvek zaľúbená, že by som sa nechala presvedčiť alebo zmenila názor.

oktoberka
9. aug 2021

Píšem to schválne....ja som bola presvedčená feministka a deti som sa bála.
Kým som nestretla svojho manžela😊

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzka1117
9. aug 2021

Autor a môžem sa opýtať prečo nechceš deti? Samozrejme, ak nechceš nemusíš odpovedať. Asi by som to mužovi povedala na takom druhom, tretom rande.

vandica
9. aug 2021

Ja by som to povedala po pár rande, možno tretie, štvrté. Ono možno nakoniec si ani nesadnete, a nebudeš to ani musieť riešiť. Ale ak bude na teba nahopkany resp to bude vzájomne, tak by som to povedala. A takým štýlom, že nech si nemyslí že chces chces predbiehať a plánovať budúcnosť, ale myslíš si, že by to mal vedieť ako sa veci majú v tomto smere a aby to bolo od teba férové.

autor
9. aug 2021

@zuzka1117 nechcem to tu rozpisovať, je to pre mňa dosť osobné. neviem, či by som to aj priamo jemu vešala na nos hneď po tých pár rande, že presný dôvod prečo... zrejme až keď by to vyšlo aj po tom, čo by som mu toto oznámila, tak až by som si k nemu vybudovala nejakú dôveru, asi až potom by som mu povedala, presný dôvod. zatiaľ som to ešte nikomu veľmi nehovorila, prečo nechcem mať deti, ale nikto sa ma na to ani nepýtal, takže som ani nemusela nikomu nič vysvetľovať 🙂

zuzka1117
9. aug 2021

Autor áno samozrejme, je to tvoja osobná vec, ja som len bola zvedavá nič iné.

senta_sofia
9. aug 2021

Nikdy nehovor nikdy, nejdem ta presviedcat ja, ale mozno ta niekedy presvedci on, neodpalkovala by som si muza, s ktorym mi je fajn hned

yollanda
9. aug 2021

Možno spoznas tak super chlapa, že budeš chcet mat s ním deti