Ahojte ženičky 🙋♀️ chcem sa opýtať kedy ozdobujete stromčeky
@juditajutka my az tesne pred vianocami, kedze mavame zivy stromcek a chceme aby co najdlhsie vydrzal sviezi
Na vianoce, max den dva pred
23.12. vecer.
23.12. alebo 24.12. urcite nie skor
Už mame 😂🙏🏽
Vikend pred vianocami, tento rok vynimocne o par dni lebo potom uz mozem hocikedy rodit tak nech si ho uzijeme ešte spolu
Víkend pred Vianocami.
23 alebo 24
@juditajutka 24. rano
@juditajutka 23.12
Na štedrý deň ☺️🎄
2 - 3 dni pred vianocami.
cele detstvo sme stavali 24.12 , teraz robievam 1-2dni pred štedrym dnom, nikdy nie skor.
My sme robili stromček včera a dole ho dávame až po 3 kráľoch. U nás stojí aspoň mesiac nech vieme že idú sviatky.
@juditajutka my sme zdobili včera, kazdy rok zdobime cez víkend na Mikuláša
@juditajutka už máme týždeň 😊 Odkedy mám deti, nosí nám ho Mikuláš (ale manžel šiel v piatok na služobku, tak sme ho urobili už pred týždňom) Chceme si tú atmosféru užívať čo najdlhšie a hlavne sa nám nenakopí všetko tesne pred sviatkami. Takto sa "ladíme" celý Advent a pomaly všetko "vypúšťame" 😊 Potom ho máme fakt až do Hromníc 😉 Počas týchto temných krátkych dní je to veľmi príjemné keď nám to takto svieti v obývačke. Máme tam časovač, takže keď prídeme z práce už nás čaká rozsvietený byt 😊
@montemotherone áno,je to určite iná atmosféra, uz viem,že idú Vianoce! Mávame ho do Troch kráľov! Takto sú u nás Vianoce mesiac a viac si to užijem 😉
@lenka2710 z detstva si pamätám, že to bolo veľmi hektické. Presne na Štedrý večer sa aj zdobilo, ked sme mali živý, ešte po ňom doupratovať neporiadok, varilo sa... V telke išli konečne raz za rok nejaké rozprávky a videla som ich len pomedzi ten stres 🤨 Ja už aj kapustnicu robím neskoro večer 23.12. a potom už mi ostane len ryba, a príprava stola. Pekne si všetci oddychujeme a užívame. Ideme sa poprechádzať, pozeráme rozprávky... 😊
Včera 🤣 alebo proste, keď ma to chytí a mam náladu. Nie každý rok v rovnakom čase
@montemotherone v detstve som ten stres az tak nevnimala, resp. vobec. Az neskor, ked uz som vedela o co kraca.
U nas vzdy stromcek nosil az Jezisko aj s darcekmi. Takze nasi, bud tatino, alebo starsi brachovci zdobili den-dva pred stedrym dnom natajnasa, vecer, alebo cez den, ked ma po dohode vypratali z domu, napr. ma tato zobral na dlhu prechadzku alebo tak 😀
A poledne roky, ked uz mam svoju domacnost, tak sa ten stres a nervy ukazali na plno. Lebo covek chce mat vsetko hotove, aspon ako tako pekne, jedno s druhym. A vzdy to na stedry den vyvrcholilo bud hadkou alebo minimalne velmi podrazdenimi slovami a poznamkami medzi recou. Miesto toho aby sme si uzivali pohodu a lasku, sme po sebe len vrcali jak hladne psi.
Tak sme si pred 2mi rokmi povedali dost, varim o den skor, alebo aspon den predtym poobede a vecer, co sa da si nachystam skor. Uz len rybu vysmazim akurat 24. k obedu, a majozenu si robim vlastnu na salat, tak tu tiez zarobim az 24. k obedu. A hlavne ziadna hladovka, ziadne zlate prasa, normalne sa najeme, lebo ked sme sa toho drzali, tak aj z toho sme boli nervni, hladni, zli. To nemam cenu. Ziadne fiktivne zlate prasa mi nestoji za tie nervy.
A odkedy varim o den skor, a na stedry den sa normalne najeme ako bezny den, tak je klidek, pohoda, tabacek. Uzivame si s detmi, pozerame rozpravky, nohy vylozene. Takze tak 🙂
Stromcek robime asi tak 22-23.12. ako sa podari, a ako je cas.
@elanor tak my sme si s mužom užili toho stresu až až. Do manželstva sme šli tak, že Vianoce budú jednoducho o pohode. Všetko ostatné je nepodstatné. A tomu sme to aj prispôsobili 🙂
Aj u nas u oboch bol stres okolo vianoc. Stromcek zdobime 23.-24. Kapustnicu robim tiez den dopredu. Uz mi ostane len ryba a salat. Napecene je. Uzivame si pohodu a rozpravky.
Vzdy 6.12,no drahy nemal cas ist do pivnice a navyse asi ani nema kluc tak budem dufam zajtra zdobit