Dievčatá, uvolnili opatrenia a sú jaskyne otvorené?
Dakujem.
čo som na niektoré klikla, tak od júna majú zelené- otvorené (ale to je asi predbežne tak zakliknuté, možno dajú aj skôr)
možno kvôli tomu, že až teraz dovolili otvárať aj iné prevádzky, možno aj preto, že je stále sneh, a teda jaskyne ťažšie prístupné, zvýšená voda
Ale pamätám si, že prvé jaskyne bývajú tak začiatkom apríla a posledné sa otvárajú tie tatranské (Demänovská...)
zatiaľ si môžeš pozerať fotky, info aj na fb: Správa slovenských jaskýň
treba to sledovat, myslim, ze postupne od juna by sa mohli otvorit ak situacia bude uz len lepsia 🙂
Ja som chcela ist minuly rok, ale v rúšku po jaskyni a po tých schodoch behať (bolo povinne už minuly rok) by bolo utrpenie. Rovnako sme boli s ruskom na Strecne na hrade, nikdy viac. Takze pôjdeme až po pandemii.
@hettinka Na zrúcanine v rúšku? To už kto vymyslel. My sme boli na Oravskom hrade a síce vnútri sa muselo rúško, ale keď sme šlapali po schodoch, tak som si ho vždy stiahla, nech to udýcham. Vonku sa rúško nemuselo mať, iba vnútri.
@unicornlady v celom areáli. A upozorňovali stale. Minule leto. Som tam skoro umrela na tých schodoch. Keby som bola vedela dopredu, isto nejdem. Radšej len do prírody, kde je výnimka.
Skúste zrúcaninu, kde sa neplatí vstupné, takže tam nemá ani kto buzerovať. Taký Lietavský hrad- zrúcanina, trošku sa tam musí vyšlapať, ale je to pekné. Alebo Považský hrad, Vršatecký, Revište, Šášov... nenáročné a zadarmo 🙂
@unicornlady ja celkovo toto nemusim, nejaké kopy sutrov, šli sme kvôli deťom, že keď sa nedá iné, pochodime aspoň okolie.
Ale všetky jaskyne boli s ruskom, čo som odmietla absolvovať.
Kto by ale teda chcel jaskyňu pre nenáročných (čo by sa dalo aj s rúškom udýchať), tak Bystrianska jaskyňa (okres Brezno myslím), cesta od parkoviska ani nie 5 minút, počet schodov je tam hádam do 10 :D vhodné aj pre vozíčkarov (na ten kúsok schodov sa ísť nemusí) aj deti (výnimočne jaskyňa, v ktorej mi bolo tým pádom chladnejšie, lebo som sa "nenarobila" ani cestou k nej, ani vovnútri)
@unicornlady podobná je Vazecka. Tam sme boli 2x vždy ako v prvej s malým dieťaťom.
Myslím, že v nej sme boli, keď som chodila ešte na ZŠ
Veľmi pekná je Harmanecká, ale dosť prudký výstup má (tu som aj rada, že sme vtedy nestihli vstup a mohla som si pol hodinu oddýchnuť) a vnútri tuším ďalších 1000 schodov
(tie v Slovenskom krase- Ochtinská, Domica... nemám ešte pobehané)
Už sú jaskyne otvorené 🙂
@unicornlady ale povinne sú respiratory a treba mat covid test, potvrdenie o prekonani, alebo ockovanie.
@kamilka2012 Zatiaľ sú všetky sprístupnené zatvorené. Skúste priebežne sledovať stránku Správy slovenských jaskýň - ssj.sk