Ahojte. Potrebovala by som poradiť, kedy je vhodný čas sa zbaviť vecí po zosnulom, ide najmä o oblečenie. A je potrebné ich vyhodiť alebo je možné ich niekde aj darovať? Ďakujem.
@meminka Kedy uznáš za vhodné. Úctu tomu zosnulému preukážeš tak, že mu venuješ peknú spomienku, zapáliš sviečku na cintoríne a pomodlíš sa. A nie skladovaním oblečenia.
Ako pisu ostatne: kedy uznas za vhodne, niekto aj o mesiac... u nas sa veci preberu v ramci rodiny, a ostatne vies hodit do humany. Nemusia to byt vyslovene krasne veci pouzitelne, humanna a tieto firmy napr robia ja baliky "handier" do "priemyslu". My sme zvykli taketo kupovat, na nehody "v sklade", ked sa musi handrami olej utriet a potom sa vyhadzuje atd. Ide o to , ze je to ekologickejsie hodit tam ako do komunalenho odpadu.
Co sa tyka darovania, urcite v meste nieco mate, my v BB napr aj "Stenu pomoci" a vyhadzovalo mi podobne projekty na facebooku... staci veci doniest a uz sa postaraju o to. Len naozaj sa odporuca aby to bolo "uzitocne", lebo potom sa im kopia veci a nemaju to komu dat 🙂
panske mozes darovat (funkcne, ziadne obleky...) v charite alebo depaul
Mne zomrel mladucky brat pred 8 mesiacmi a este stale mame nejake jeho oblečenie, pomalicky to davame prec ale je to velmi tazke. Nie je to len tak vyhodit ako stare veci, je to ako rozluckovy rutual. Niektore veci si mozno aj nechame. Mamina ich chcela darovat, ale podla mna sa to vobec nehodi. Davame ich do kontajnerov na oblecenie.
Mne zomrela maminka už to bude pomalý rok a nedokážem nič vyhodiť 😞stačí keď otvorím jej skriňu a stále cítiť jej vôňu😞😢😢jediné čo som podarovala boli plienky,pomôcky zdravotné a lieky.Takže pre mňa veľmi ťažké hlavne ide to v akom vzťahu ste boli a ako sa na to cítite.
@meminka Vtedy, ked to dokazes. Dospelacke veci sa predavaju vcelku zle, aj ked su nove a znackove. Darovat mozes neziskovkam, ktore pracuju s ludmi v krize a bez domova, na to su vsak vhodne najma neposkodene prakticke veci ako hrubsie nohavice, mikiny s kapucnou, zimne bundy, pohodlne teple topanky. Poskodene veci pouzit na handry/vyhodit, obstojnejsie aj do tych humana kontajnerov.