aky je podla vas najlepsi cas na tehotenstvo? my sa xceme v januari zacat snazit otehotniet 🙂 . vzdy som planovala v tomto mesiaci lebo som vegeratianka a tak usetrim na ovoci a zelenine lebo bude plna zahradka. a da sa usetrit aj na tehu obleceni lebo nemusis kupovat tehu nohavice... staci brusko von 😀
tak ja som bola spokojna aj pri prvom aj teraz 😀
najprv som otehotnela v maji, cize v lete este uplna pohoda, co sa bruska, rodila som vo feb.
teraz som zostala tehu v juli, cize zase super a porod mam na april, takze zase tie horucavy s bruchom obidem 😎
a tiez netreba zabudnut, ze clovek mieni, osud meni 😉
..."stastna to zena"...ktora si dokaze naplanovat taky zazrak..akym je prave zrodenie noveho zivota 😉 😀
Ja som jednu rodila v decembri a druhu v januari,takze tiez som bruchata bola az v zime a v tom 5.mesiaci sa teplo v lete da vydrzat,aj som sa mohla poopalovat. 😉
ako píše emjee, človek mieni, pán boh mení
my sme plánovali v tomto poradí - bývanie, pes, bábo, ale akosi nám to nevyšlo a poradie sa zmenilo nasledovne - bábo, vybavujeme pomaly hypotéku na bývanie a havino nás poteší ked bude všetko klapať OK.
čo sa týka času - to je myslím jedno, každá má svoje určité obdobie, v ktorom by chcela rodiť, ja som pred otehotnením hovorila vždy - chcem tak nejako zimné bábo, najneskôr do marca, lebo ja som júnová a furt mi je zima a ono sa to stalo úplne nečakane - náhodička chcela, že som v tom od marca a v decembri bude synátor. už sa tešíme 😀
ani jedno obdobie nie je najidealnejsie. Ja som otehotnejla v marci, rodim v decembri. Leto som prezila uplne super, aj teraz mi je perfektne, len sa mi nechce kupovat zimne veci len na 1-2 mesiace a potom mi to uz bude velke. Tie zeny, co zas rodia v lete sa stazuju na horucavy, ale zas nie je problem, ak dieta ma novorodenecku zltacku. Polozia ho iba k oknu na slniecko a hned je po zltacke. Kdezto ja v zime tazko najdem slnko 😅 Porodit okolo leta ma zevraj este tu vyhodu, ze dieta sa uci chodit okolo toho 1. roka a kedze v lete je zvacsa vonku krasne, mozete byt stale na vzduchu vonku a tak spoznava aj prirodu atd. Kdezto to moje zimne sa bude asi ucit chodit najma po byte ☹ Tazko je urcit dobre obdobie na tehotenstvo a emjee sa 100% pravdu v tom, co hovori
ja som prežívala tehulkovanie super, nebývalo mi zle, nepuchli mi nohy, rodila som vlani v decembri, a bolo fajn leto a mierna zima mala som super tehulkovanie 🙂 🙂 🙂
ja som rodila v marci a v januári.v lete už deti v kočíku sedeli takže pohoda.
No ja som otehotnela v januari tento rok, rodila som pred 9 dnami. A uz nechcem prezit leto ako tehu, lebo to bolo velmi namahave, boli velke horucavy.
ja rodim v decembri, zatial si nestazujem...
leto sa dalo celkom prezit-aj ked mohlo byt aj lepsie
ja som chcela rodit koncom zimy, aby som bola tehotna v zime a babo prezilo zaciatok zivota v teplucku. Ale nase babo sa narodi na Vianoce, za co nam asi nepodakuje. Tak aj na to bacha, ak sa bude dat 😉
podla mna naj na otehotnenie je vtedy ked to pride, take nieco sa neda planovat 😀 ja by som chcela aj v lete aj v zime 😀
my sme prave preto, ze som pocula, ze sa to neda planovat zacali skusat skor. Vyslo to na prvy krat a trafili sme sa rovno do tych Vianoc. Ale aj tak som spokojna 😵
betka aspon budete mat pekny vianocny darcek 😀
to ano 🙂
Ani ma nenapadlo plánovať to podľa tohto 😀
...otehotnela som 20.4. a v lete keď boli tie najväčšie horúčavy mne ešte bolo celkom fajn, ale zas teraz na jeseň a zimu som musela kupovať veľa tehu vecí, čo by sa v lete poriešilo tričkami a šatičkami...a tiež mám strach ak bude v decembri sneh a ľad, že spadnem alebo také niečo s tým brušiskom 😝 takže si myslím, že nenavyberáš...
ved tehotenstvo je samo o sebe zvlastna a jedinecna vec, takze je pekne v ktoromkolvek rocnom obdobi a zemepisnych suradniciach 😀 😉
Ja som otehotnela v juli, pocas najvacsieho tepla som bola este v pohodke, nevolnosti zacali neskor, velku cast tehotenstva prezijem v zime a babatko by sa malo narodit na jar - v aprili, ked uz bude teplejsie a snad budem moct coskoro chodit s nim na prechadzky a aj cele leto a cez zimu uz bude mozno vediet sediet v sankach 🙂
My sme babatko zacali planovat od zaciatku januara a hned sa to aj podarilo.Zoe sa narodila 4.oktobra,takze som najvacsie brusko mala v lete a na jesen.S vyberom mesiaca 😀 som bola aj som spokojna. 🙂 Tehu oblecenie som si kupovala,ale nie vela-dvoje rifle,suknu,tri bluzko-tricka. 🙂 Vyhodou byt tehotna v lete je aj to,ze keby ti nahodou opuchali nohy,obujes hocijake slapky.Ja by som v zime napr.cizmy asi neobula. 🙂 Takze tolko moja skusenost. 🙂 🙂 🙂
presne tuto temu som hladala, ale nie kvoli sebe, kedy je to najpohodlnejsie, ale kedy je to najlepsie pre dieta... napr. kedy dieta moze jest zeleninku, jablcka a pod. (lebo o tomto fakt nemam sajn🙂), cize kedy moze dieta prijimat tu pravu stravu pren a ci je vtedy cerstva. dakujem
Nasa Zoe mala v aprili pol roka,odvtedy sa uz moze postupne zavadzat ovocie a zelenina.V lete uz mala vsetko cerstve.Teraz ma rok a zacina zima-cas citrusovych plodov,ktore sa mozu jest od roka.Takze aj teraz jej to dobre vyslo. 🙂 🙂 🙂
Otehotnela som v juni a neviem si predstavit, ze by som bola v lete viac tehotna ako som bola. Strasne mi bolo zle od tepla, klobuk dolu pred zenami, ktore tie horucavy zvladli s velkymi bruskami. 🙂 No ale teraz dufam, ze zozeniem daky pekny kabat na zimu, ktory bude dobry na velke brucho i potom.
Deina - zo zimnej bundy mam najvacsi strach aj ja 🙂 Mam sice jeden sirsi flausovy kabatik, ale nie je moc teply a 2 bundy, ktore som nosila minulu zimu su dost uzke v pase, takze ma caka zhananie ☹ Ale snad nieco objavim 🙂
Moja druhá dcérka sa narodila v marci, a bolo to super!!! Už pekné, teplučké počasie, dlhšie dni, ani depresia ma vôbec nehrozila.Mohli sme chodiť na prechádzky, netrebalo bábo obliecť tak teplo. Teraz mám termín koncom októbra a veľmi sa bojím z tej zimy...Nemám rada zimu, tie dlhé večere, keď už o štvrtej je tma a chladno...
moja sestra rodila v auguste a hovorila mi, ze nikdy viac, aj ma na to upozornila... a ja mam kedy termin? no v juli 😀
podla mna si to mozes naplanovat, ale nieje iste ci ti to vide prasne kedy chces, podla mna je najlepsie otehotniet koncom leta aby si v kocikovala v teplucku, teda aspon ja som to tak vzdy planovala 😀
moncika15 - zabudas na obdobie kojenia, ked tiez budes musiet papat vela ovocia a zeleninky, aby mal drobec vsetko co potrebuje. Takze vyberat obdobie na tehu podla tohto nevychadza, lebo na stravu musis davat pozor (alebo by si aspon mala) minimalne rok v kuse 😉
Vies, ja hovorim, ze veci sa deju tak, ako sa maju, tak drzim palce, nech sa vam to podari vtedy, ked ma 😉
Naozaj by som každej z nás priala, aby sa dieťatko narodilo vtedy, keď si to prajeme. Bohužiaľ zabúdame, že nie vždy to ide tak, ako by sme si želali. Prvá dcérka sa nám narodila v júni. Bolo to fajn (podarila sa nám na prvý pokus). Tak sme si druhé dieťatko naplánovali na rovnaké obdobie. Ale akosi to teraz nejde. Chcela som bábätko na začiatku leta a momentálne pomaly "nestíham" už ani koniec zimy. Takže najlepšie je asi príliš neplánovať... 😒
No, my sme najviac chceli, aby sa nase dietatko narodilo v znameni ryb alebo raka, lenze sa to nam akosi nedarilo. Vsetci sa nam smiali, ze sa to nam takto nikdy nepodari, ked to budeme takto pocitat dni a mysliet a mali pravdu. Teraz sme stastni, ze sa nam konecne podarilo aj ked sa narodi mimo nasho vytuzeneho znamenia. No, ale ma chyta panika ako to zvladnem v lete s velkym bruskom, hmm. Proste my si termin takmer nevyberame, vacsinou babatko pride ked na to nemyslite. 😉
myslím si že je to u každej iné. Ja som s jednou dcérou bola tehotná v lete a to bol des 😖 teplo mi robilo zle hrozne som puchla a keď sa malá v auguste narodila tak som nemohla chodiť von lebo bolo príliš horúco. Druhú som čakala cez zimu tak to sa mi páčilo oveľa viac lebo v zime pod kabátom nebolo nič vidno a celkom mi to nejak rýchlejšie ubehlo a malá sa narodila v apríli a to bolo super lebo kým prišlo leto bola už väčšia a dalo sa aj s výletmi a tak. ale aj tak si myslím že to závisí od každej ženy kedy jej to viac vyhovuje 🙂