Keď niekomu prekážaš bez dôvodu..

lea_645
9. feb 2019

Ahojte. Píšem sem lebo sa toto týka asi prevažne dievčat a žien. Mate skúsenosť s tým že prekážať napríklad niekomu v kolektíve? Mal tú česť s vami hovoriť možno dva krát aj to len stručne ale aj tak ste tŕňom v oku? Chodím do štvrtého ročníka gymnázia v Bratislave a jedna moja spolužiačka stále po mne strašne zazerá ale nepozná ma. A hovorí o mne strašne veci. Proste jej vadim a ja neviem prečo sú ľudia takí. A dáva to dosť najavo čím ďalej viac. Už som jej povedala svoje pretože si prirodzene nedám skákať po hlave ale aj tak. Prečo to ľudia robia?

romiada
9. feb 2019

@lea_645 staci ze si krajsia alebo niecim zaujimava a uz si pre ine (dievcata) konkurencia. Niekedy proste sympatie/antipatie nevysvetlis. Vitaj v dospelackom svete 😏

hettinka
9. feb 2019

@lea_645 nioe vždy si ľudia "sadnú", niekedy je dôvodom závisť, niekedy ten dôvod nie je ani konkrétny. Tebe je každý človek sympatický? Odosobni sa, nemusíš byť s každým kamarátka.

lavender273
9. feb 2019

@lea_645

Viem ze sa lahko povie ze neries, no cim skor prestanes minat energiu na taku osobu tym lepsie ( a mozno tym viac ju to bude iritovat). Niekto si potrebuje honit ego na druhych osobach. Netreba sa nechat stiahnut. Nech trepe co chce, asi nema inej roboty. A preco to ludia robia? Poniektori su kkti a proste robit zlo je ich zivotnym stylom ✌

sissy27
9. feb 2019

@lea_645 podľa mňa je to úplne bežné, že je niekto niekomu nesympatický, aj averzia voči druhým a nie je na to žiadny špeciálny dôvod. Presne tak ako existujú sympatie alebo "láska na prvý pohľad", tak to funguje aj opačne. Zažila som to x-krát z obidvoch strán, občas to bolo aj vzájomné. A občas sa ľady nejak prelomili a prišlo zistenie, že vlastne druhá strana je úplne fajn. Netreba to brať osobne, nevyhovieš všetkým a takisto nie každý sadne tebe.

deti95060810
9. feb 2019

ak si už vo 4 roč. na strednej tak pomaly už môže ti to byť jedno...za pár týždňov sa vaše cesty rozídu a nemusíš slečnu stretnúť dlho - predlho. horšie je keď sedíš v jednom kancli s takouto fúriou roky...😨 popr. ti je ešte aj nadriadená...🙄

ruzasipova
9. feb 2019

V každej triede sa nájde niekto, koho nemajú radi. Ja som si takto užila strednú školu celé 4 roky, ale s tým, že na mňa zazeralo a ohováralo ma 3/4 triedy. Doteraz som neprišla na to, že prečo. Je mi ľúto čo sa ti deje, doteraz sa viem do tvojich slov vcítiť a to je už 15 rokov od strednej. Darmo sa budeš pýtať prečo sú ľudia takýto, darmo sa budeš ohrádzať. Niektorí ľudia sú proste emocionálne úplne tupí a nemá zmysel im niečo vysvetlovať a hľadať pravdu. Už len 4 mesiace a po maturite tú ženskú v živote vidieť nemusíš 🙂

prapra
10. feb 2019

Niekedy je to zavist, niekedy len ich nudny zivot a nenaju nic zaujimavejsie na riesenie len inych ludi. Staci ze chalan ktory sa jej oaci povedal nieco pekne na teba... to nikdy nevies co si najdu.. aj u nas na gympli boli take baby, aj o mne kadeco povymyslali, ale bolo mi to jedno (sice niekedy zamrzi ale kaslat na to nebudes si kazit den hlupanami).. kto ta pozna vie aka si a naozaj zachvilju koncis pridu novy ludia novy svet.

luxuszamenej
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thoughtfulweirdo
10. feb 2019

Podľa mňa sa to deje v každom kolektíve, najmä tom pubertálnom. Aj u nás na strednej toto spolužiačky robili, voči sebe som to nejak neregistrovala, možno som tomu len nevenovala pozornosť. Ale počula som kadejaké vymyslené klebety, ohovaracky, dokonca posmešné prezývky fakt na úrovni škôlky. Tomuto sa asi nevyhnes celý život, lebo to robia žiaľ aj dospelé ženy. Naozaj je najlepšie ignorovať to, ja sa na to dívam tak, že inteligentný vyrovnaný človek toto robiť nepotrebuje a tí ostatní proste nebudu patriť do môjho užšieho kruhu.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilucerullo
10. feb 2019

ja si vždy v duchu pokrčim plecami a poviem, že nemôžem byť každému sympatická a nemôže mať každý moju povahu, že druhých ľudí, nech už sú akýkoľvek nerieši. poznám niekoľko ľudí, ktorým som očividne nesympaticka, hoci nepoznám dôvod.

Druhá vec je, o ktorej píšeš a v diskusii je opomenuta, že o tebe hovorí škaredé veci. takéto reči som o sebe ešte nepočula a verím, že hoci sú nepravdivé, musia byť nepríjemné a spôsobujú mierny smútok. ale asi iným ako ignoráciou to neporiešis. čím viac bude vidieť, že ťa to trápi, tým viac bude skúšať.

vanesanova
10. feb 2019

@lea_645 ak si stihlejsia krajsia tak preto ale moze proste zavidiet mozno sa pacis nejakemu chalanovi ktory sa jej paci alebo jednoducho mas lepsie znamky mozno ma pocit ze si oblubena a ona nie je alebo ta maju ucitelia radsej ako ju no vestecku gulu tu nema asi nikto ale verim ze ta to mrzi musis sa voci tomu jednoducho obrnit a mozno ako protiutok by som volila usmev ludia nemaju radi stastnych ludi ale ak ona bude na teba zla a ty na nu na opak mila tak ju podla mna uplne odzbrojis

didaa
10. feb 2019

ja som to zažila na základnej druhom stupni....bez príčiny jedna moja spolužiačka mala niečo proti mne, ohovárala ma pred spolužiačkami. Ja jej to dodnes neviem zabudnúť!!

katarinka134
10. feb 2019

Nevšímaj si to, ignorácia takých debilov najviac nasere ja som si to na gympli užila také nadávku som mala vymyslené... Že by si neverila.. keď som to zistila mi to bolo ľúto ani ma nepoznali... Teraz spätne sú to baby ktoré buď nedokončili ani školu nemajú ani normálnu robotu... Alebo majú robotu a kariéru ale nemajú rodinu.. ale ja vidím čo je v živote dôležité .. rodina zdravie láska priatelia.. nie nuly ktore nemaju na viac ako ubližovať druhým a sama uvidíš koľko takých ľudí ešte stretneš aj v práci. V rodine . V okolí... treba sa naučiť len ignorovať 😊 veľa šťastia ✊

pipina5
10. feb 2019

Buď šťastná, že nie si ako ona. Dutý ľudia sú nanič....

mon1806
10. feb 2019

Moja zlata bežná vec 😂 ja som momentálne na materskej ale pred tým som bola zamestnaná normálne robím sestričku a myslela som si že joj super ake mam super kolegyneaz kým sa jedná nepripila a potom povedala všetko čo mala na jazyku a veru zabolelo to a pritom som jej nikdy nič nespravila vola som v robote ticho ešte aj ako tehotná som tam makáš jak fretka čo som mohla už doma ležať na marodke nic si z toho nerob taky sú ľudia bohužiaľ

jajka92
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maskotka812
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biela_sova
10. feb 2019

@lea_645 Suhlasim s babami, so vsetkym, co napisali. Zvacsa sa pise o dovodoch, no nech ma hocijaky dovod ta spoluziacka, co Ta ohovara, neber to ako ospravedlnenie jej spravania. Stale maj na pamati, eventuelne byt, tebou by sonsom jej to medzi recou spomenula, ze ohovaranie je trestny cin, a mohlo by to skoncit a na sude, ak by sa Ti velmi chcelo v tom sparat... A vstupit do pracovneho sveta so zaznamom v trestnom registri by dotycna asi nechcela... 😉

janhe
11. feb 2019

Mna nema nikto rad 😂 vzdy ked sa s niekym spoznam s nejakeho dovodu sa potom so mnou sice bavia ale to uz len so slusnosti. Ale to uz je ze dakt je na mna nieco divne asi. No muz dieta rodina a jedna naj ksmoska ma maju radi a nezaujem o inich

marcelkaamichal
11. feb 2019

Moja rada - cim viac ona bude budiet, ze ti zalezi na tom, co hovori, alebo robi, tym viac to bude robit.. je skodoradostna a zjavne sa jej paci, ze na seba tymto uputava pozornost... Ignoruj ju cim viac sa da, akoby sa nic nedialo... Tym jej zoberies totalne moc... Uvedomi si, aka je trapna... Venuj sa sama sebe, dopraj si nieco pekne a vytvor si pevnejsie puto so spoluziackami, s ktorymi si rozumies... Bud spokojna, naozaj spokojna sama so sebou a naozaj ju ignoruj. Sustred sa na to, co je pre teba skutocne podstatne, dobre a mile... A ked by si mala pocit, ze to naozaj uz hranici s unosnostou, normalne chod za riaditelkou a povedz jej ako neprijemne sa citis a ze by si sa chcela sama porozpravat s jej matkou, pripadne to povedz rodicom. Mozno to znie ako "nie cool vec", ale ver mi, toto zaberie urcite.. Hm, a mozno by si to mala spravit ako uplne prvu vec. Vies, tieto "zabky" sa v realnom svete moc nevedia hybat a ked maju otvorit usta naozaj, tak sa zvycajne pokakaju... Vo velkych firmach dokonca existuje infolinka, kam mozu zamestnanci zavolat, ak by im iny ublizovali, /rasizmus, diskriminacia, sikana, cokolvek/, cize nikto si nemoze dovolit ublizovat inym - ani medzi dospelymi... drz sa a vyhraj to! :- ) Bud mudra. m.

marytesss
11. feb 2019

ja mám tento problém s kolegyňou. Nikdy sme neboli kamarátky, ani nič, ani sa nerozprávame. kým som sedela v kancli sama, bolo to ok. lenže potom ma presťahovali dole, kde sme v kancli 4 a jedna kolegyňa si na mňa začala dovoľovať. netuším prečo. akože nič vážne... zatiaľ iba slovné narážky, mám pocit že jej na mne niečo vadí a furt, dokonca aj to, že dýcham. častokrát ma tým zaskočí, aká je protivná, keď na mňa vybehne. zatiaľ to nijako neriešim, ignorujem to. snažím sa byť na ňu milá. to, že má ona so mnou problém, nie je môj problém ale jej. keď to začne byť neúnosné, začnem to riešiť.

derdia
11. feb 2019

Ja som mala v praci jednu hrapiu,z ktorej ma az brucho bolievalo...popravde modlila som sa aby to prestalo,aby som dokazala jej pritomnost znasat bez toho aby mi to ublizovalo...a splnilo sa mi to.Stala sa mi ukradnutou a ked to postrehla prestalo ju to bavit.A naucila ma tym,ze uz sa ma ziadna taka harpia ani len nedotkne...takze som za nu vdacna.A inak...tych ludi treba lutovat...lebo bez priciny maju neradi len ludia,ktori susa nespokojni zo svojim zivotom,vyzorom,manzelstvom,detmi...atd.aj ked navonok sa tvaria dokonale...takze su hodni len polutovania.

ndrag
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
b1105
11. feb 2019

Keď jej ukážeš že sa jej nebojis prestane to,

yollanda
11. feb 2019

@lea_645 očividne je nejaký emocianonalny invalid. Bud ju niekto doma terorizuje, alebo vonku mimo školy. Ja osobne by som to najprv s rodičmi riešila a ja ako rodič s jej rodičmi. Ak by sa to zhoršilo, povyhrazala by som sa s políciou. Ja takéto veci riešim radikálne. Svoje dieťa by som si nedala. Alebo by som na tvojom mieste vystúpila pred celou triedou a pred učiteľom a dala veci neporiadok.

17juraj17
11. feb 2019

@lea_645 Jednoznacnu odpoved nedostanes. Ja tvoj nadpis poupravim.
Preco niekoho pritahujes bez dovodu ...
Jednoznacne nebolo potvrdene preco sa "cudzi" ludia pritahuju, tak aj jednoznacne neodpovies preco sa ludia odpudzuju. Ci je to farba oci, vlnitost vlasov alebo prosto chemia... Jasnu odpoved mozno nedostanes ani od druhej osoby presne ako keby bola do teba zamilovana. Tak to neries a drz sa pri ludoch s ktorými mas pozitivny vztah.

nikoletaniki
11. feb 2019

Zažila som si bola som ta najväčšia kur... Kecala o mne asi všade. Na koniec som sa jej postavila a proste som hrala jej hry druhý hneď pochopili ze asi v tom co ona rozpráva nebude veľa pravdi. Nakoniec to nezvládla a odišla 🙂

bmuller
11. feb 2019

nejaky dovod asi ma, ale to neznamena, ze je to dovod objektivny - v takom veku to bude najskor ziarlivost (ma ta rado vela spoluziakov, venoval sa ti nejaky pekny chalan...) alebo zavist (si stihlejsia, mas nieco lepsie ako ona....)
mas dve moznosti - bud ju budes priamo konfrontovat, preco ta ohovara /riskujes, ze ta bude ohovarat este viac a bude to horsie/, - alebo si neber jej spravanie k srdcu, prezi tych zvysnych par skolskych mesiacov najma v kruhu spoluziakov, s ktorymi ti je fajn a ktori jej reciam neveria.

montemotherone
11. feb 2019

@lea_645 sú dve teórie a ani jedna nie je tvoj problém, ale jej 🙂 Prvá- závidí ti niečo. Druhá- nenávidí na tebe to, čo má aj ona, skryté kdesi vo vnútri a bojuje s tým.
Každopádne, zvykaj si. Je to dobrá škola do života. Ženy vedia byť pekné svine 😁 Vyhneš sa tomu jedine tak, že budeš raz pracovať s mužmi 🙂 ...aj keď oni v tomto smere už tiež pekne zoženštievajú 🤔
Nájdi si na you tube "štyri dohody" s Dušekom. Alebo si zožeň knihu, CD na počúvanie. Tam je to pekné vysvetlené, ako sa často trápime pre zbytočnosti. Ako na seba berieme trápenie iných ľudí, ktoré sa nás vôbec netýka.
Túto tvoju "kamarátku" by si najviac odzbrojila tým, že k nej budeš milá. Naozaj milá. Ponúkneš jej pomoc, zastaneš sa jej... Povieš jej, že nechceš aby ste sa hnevali, práve naopak.... Proti tomu sa bráni veľmi ťažko 😊