Keď nepríde balík, ktorý bol poslaný obyčajne

evulienka43
6. sep 2022

Ahojte..posielala som v jeden deň viac baličkov na poštu.Jeden bol ako balíček na poštu a dva boli obyčajne poslané.Z tych dvoch jeden balíček dotyčnej neprišiel ..Bolo to z aukcie a s poštou to platila 2.30€ Napísala mi už ta dotyčná asi 3 spravy a v každej správe to iste,,či som vôbec poslala, že došli jej všetky len odomňa nie.. že je to divné.V živote by som nevzala peniaze a balíček neposlala..pre par drobnych to urcite nestoji.. A ro predávam tu,,jde mám kladne recenzie od zien aj na fb..Tiež sa mi stalo na Fb že mi balicek poslany obyčajne neprišiel odvtedy davam posielať 1 triedou alebo doporučene.. Dosť ma mrzi že ma ta dotyčná ako keby upodozrievala a obviňovala..Ale vzdy sa v správe pýtam či chce obycajne alebo doporučene..Stalo sa aj Vam že ste balíčky poslané obycajne nedostali..

cyberk
6. sep 2022

nestalo... ale ja davam vzdy na vyber, ze ako chce poslat.. ak obycajne je to na jej zodpovednost, ked chce setrit... ale ja ten balik aj odfotim pred tym ako posielam, nech vidi, ze som to fakt zabalila.. a upozornim este raz, ze pri tej forme odoslania nebude mat tracking#
ja si vsetky balicky davam posielat na postu, prave pre tracking# par eur hore dole...pre pokoj v dusi to stoji za to

chillibubble
6. sep 2022

par krat sa mi to stalo. vzdy som si vedoma toho rizika, ak pytam obycajnu postu(preto zvycajne nad 10€ chcem doporucene). vzdy pisem predavajucej ako chcem poslat a ako predavajuca sa vzdy pytam, ake postovne kupujuca chce. ten, ktor trva na obycajnom postovnom(ci uz predavajuci alebo kupujuci) nesie riziko stratenia zasielky.
par dni ta to bude stvat a potom to pustis z hlavy. vsetci to vieme, ze obycajnou postou sa moze balicek stratit.

deedol
6. sep 2022

raz sa mi stalo, ze mi nieco neprislo - bola to vec za 1€ plus postovne. sla som sa opytat na postu, tam to nenasli, tak som len dala info predavajucej, ale dalej som to neriesila. pri obycajnych zasielkach sa to moze stat a je to na moju zodpovednost ako kupujucej, ked som si take postovne vybrala.

mamamasama
6. sep 2022

Stalo. Ja som vsak posielala hand made vyrobky. Tak som sa pani ospravedlnila a poslala jej novy vyrobeny tovar. Mne sa ten strateny balik nakoniec vratil po mesiaci domov na moju adresu.

evulienka43
autor
6. sep 2022

@cyberk aj ja robím to iste dam na výber.pri postovnom,,.aj viem odfotiť.. balíčky.. teraz sa mi stslo že som neodfotila..ale ako som pisala svedomie mám čisté..

canis_lupus
6. sep 2022

Ak si jej dala na výber obyčajne alebo doporučene a chcela obyčajne, tak potom je to jej problém. Ja si tiež vždy balíček fotím na pošte pri okienku, aby bolo jasné, že som ho poslala. Niektoré dokonca dajú balík tete na pošte, zaplatia a popýtajú, či si ho môžu odfotiť už so všetkými tými nálepkami. To máš do budúcna 100% dôkaz, že si ho odoslala.

0silvia0
6. sep 2022

@evulienka43 ty nemozes za jej vyber postovneho.
Mala chciet doporucene. Tak isto ty ju mozes obvinit, ze balik ma doma a skusa na teba🤷‍♀️

biancarv
6. sep 2022

Zatiaľ sa mi nestratila zásielka. Ale vždy kupujúcu upozorním, že je to na jej riziko. A robím 2 fotografie pred odoslaním a posielam to ako dôkaz odoslania. Jedna foto je foto zabaleného balíka na pošte pred priehradkou a druhá foto je foto účtenky, že som poštovné uhradila a tam je dátum, čas a aj na akej pošte to bolo. Takto som krytá na 100%. Na druhej strane , keď si ja niečo kupujem, tak vždy dávam doporučené poštovné, vždy. Za tie drobné mi to nestojí, že by sa to stratilo.

evulienka43
autor
6. sep 2022

@deedol no ju to stalo s poštovným 2.30€ a stale to isté že od všetkých dostala baličky len odomňa nie..Mna to mrzí.. toto je prvý krát čo z aukcie niekomu nedošlo

evulienka43
autor
6. sep 2022

@canis_lupus kazdej ktorej niečo predavam alebo.to bola aukcia píšem ci chce obycajne alebo doporučene..

stanulienkat
6. sep 2022

Ja som raz posielala obycajne, adresat si to neprebral a zasielka sa mi vratila spat. Neverim, ze by to aspon neposlali spat tebe. Na 98% posielam len obycajne a este som nemala problem.

canis_lupus
6. sep 2022

@evulienka43 tak jej slušne napíš, že ti to je ľúto, ale pýtala si sa jej, či chce obyčajne alebo doporučene a odoslaním balíka tvoja zodpovednosť za zásielku skončila. Ďalšie správy by som ignorovala, niektorým ľuďom proste nevysvetlíš. Prípadne ak to bol predaj cez mk, označ ju v tejto diskusií 😀

mk22
6. sep 2022

Posielam obyčajne veľmi často.
Stratili sa doteraz dva balíky, jeden v čase Vianoc a to 5km susedné mesto.
Druhý nedorazil.
Stava sa.
Nerieš, vybrala si obyčajne takže si splnila jej požiadavku.

canis_lupus
6. sep 2022

@stanulienkat niekedy tie balíky proste reálne stratia a už ich neuvidí ani jedna strana. Ja osobne som tiež nikdy nemala problém s obyčajným listom, ale veľa ľudí má v tomto negatívne skúsenosti so SP.

ivanka12311
6. sep 2022

Stalo sa mi zaplatila som si obyčajne poštovné a ten balíček mi neprišiel.Nakoniec sa vrátil po niekoľkých dňoch odosielateľke a peniaze mi vrátila

nikha2809
6. sep 2022

Mne raz tiež neprišiel balík poslaný obyčajne.Kedze viem že sama som si zvolila túto možnosť, ďalej som to neriešila, viem že toto sa stáva, nieje to vina predávajúcej, pani mala asi milión pozitívnych hodnotení.Co však nechápem je to že sa to neustále toleruje Slovenskej pošte.Ved si predsa to poštovné zaplatím, ako to že ho len tak môžu stratiť? Bez akéhokoľvek riešenia?Nestáva sa to kuriérom, ani packete, teda stáva ale rieši sa to.Ale pošta nič..

evulienka43
autor
6. sep 2022

@canis_lupus no pisala som.jej..že ja mam svedomie čisté..a ona mi už 3 spravy písala že zaujímavé že len odomna jej balíček neprišiel...a mam na svojej stranke recenzie od žien čo odomna kupovali veci... balíčky došli v poriadku a som.spolahliva, ústretová predávajúca.. Zrejme to budem už ignorovať..

evulienka43
autor
6. sep 2022

@ivanka12311 aj mne sa stalo zaplatila som 4€ a balíček neprišiel...a neriesila som to.odvtedy si davam posielať 1 triedou alebo doporučene..

janka95
6. sep 2022

Aj mne sa to stalo a balík sa nenašiel. Odvtedy vždy len doporučene posielam, že mám potvrdenie 🙂

falbala132
6. sep 2022

mne sa raz stalo, ze neprisla kupujucej vec za 1,50 € - na jej ziadost poslane obycajne. co som si nadaviek a urazok precitala. ze neni to mozne, lebo jej vzdy vsetko prislo a preto som to urcite neposlala a uz nema vo mna doveru, ktoru mala a ze som so mnou skocila (v minulosti odo mna casto kupovala aj drahsie veci a vsetky prisli). keby to nebolo tak trapne a smutne, tak je to az smiesne. kvoli 1,50 eurám.

mk22
6. sep 2022

@evulienka43 normálne jej napíš nech ta nebombarduje a ze na jej prianie si poslala obyčajne tak o com točí dookola co je divne zvláštne ze sa stratil?? A pre 2.3 si budeš kaziť hodnotenia?

basska_b
6. sep 2022

Ja som urobila na konikovi 250 nakupov, prevazne s obycajnym postovnym. Len v 1 pripade mi to neprislo, tricko za 5 eur, a pani sa vyhovorila, ze to asi ta jej posta, ze tam su divni a uz sa jej to stalo. A to mi bolo podozrive, ze uz sa jej to stalo. Naco by si postarka nechala stare tricko. Ja si myslim, ze v dnesnej dobe 2.30 eur sa naozaj da ozeliet a bolo to jej riziko, ja vzdy pisem, obycajne poslem na vlastne riziko. Pokial to bolo rozmerovo vacsie, nech sa spyta na poste. Mne parkrat nehodili oznamenie o ulozeni zasielky

eliskadad1
6. sep 2022

obyčajne už radšej ani nedávam posielať, toto sa mi presne stalo tiež a odvtedy už vôbec.

renata1405
6. sep 2022

Zavolaj na ich postu ak je to mala dedina alebo mesto mozno si budu na poste pamatat. Mna tiez chcela jedna oklamat ze jej neprisiel balik zavolala som a veruze si pamatali.

evulienka43
autor
6. sep 2022

Nie 2.30€ ale 2.80€ platila.a dokonca som jej už jednu vec z aukcie posielala a prišiel jej vtedy balíček....

mk22
6. sep 2022

@evulienka43 vbc jej nereaguj.
Ak si jej raz vysvetlila ze si poslala ako si želala, tak stačí.
Ignoruj ďalšie úvahy blbé..

brembo
6. sep 2022

Mne raz mal príst balík,bol rozdelený na 2,kvoli hmotnosti. Jeden balík išiel na poštu a druhý si prebral kuriér-pošta to zmrvila,objednával som na poštu. Kedže oba balíky boli pod jedným číslom,nemohli mi odovzdat balík na pošte,ktorý tam bol. Pošta si zrejme svoj omyl uvedomila,pretože kuriér mi nevolal. Musel som čakat viac než týžden,než som si mohol balíky prevziat. Keby v nich nebolo krmivo pre mačky,tak by som balíky určite neprevzal. Kartonové krabice uplne roztrhnuté,pomliaždené,z jedného sa už tovar začal vysypávat. Odvtedy poštu obchádzam a volím packetu alebo zásielkovnu ked viem,že mi príde balík a neviem,či budem doma.

simca06022011
6. sep 2022

Neries, slusne jej napis, nech sa informuje na svojej poste, mozno jej neoznamili vacsiu zasielku (neviem co to bolo, ale u nas hocico hrubsie ako list do schranky ide automaticky na postu). Ak si to ty poslala, adresa bola spravna, nemas s tym bohuzial uz nic, obycajne postovne si vybrala ona. Mozes jej max. napiast, ze ak sa ti to vrati das jej vediet.

dilino
6. sep 2022

Vždy mi balík prišiel aj obyčajný nikdy nič sa mi obyčajné poštovne nestratilo. A áno ako píšu ostatne je vždy riziko ked sa posiela obyčajne ja vždy to beriem tak že ked je to obyčajne nemusí mi to prísť a však ešte sa mi nestalo aby mi to neprišlo obyčajné. A odkiaľ vieš že jej neprišlo a chce aj peniaze aj vec preto ti to napísala súhlasím z názorom 0silvia0 že jej môžeš a nemusíš veriť. Spekulantiek je tu dosť že chcú aj tovar aj peniaze nazad. Jej problém chcela poslať obyčajne TY za stratu neručíš to tu upozorňuje každá predávajúca na MK.