Keď idem niečo vybaviť, tak sa často strápnim

18. máj 2023

Ahojte občas mávam také dni alebo keď niečo idem vybaviť stane sa že sa úplne zhovadim 🙊poviem čo nechcem a aj kokcem 🤦
Snažím sa cez to preniest a vždy na druhý raz je to lepšie . Proste keď som akoby sama sebou tak mám stres ja neviem
Naučiť sa s tým žiť či ? Iné mi neostáva
Pre mňa v škole učenie bolo ťažké sústrediť

bloger
18. máj 2023

To je úplne normálne. Je to stres ale to prejde.

annamudra123
18. máj 2023

Ahoj uplne v pohode ja som taka ista večne mi niekde niečo padne alebo tresknem nejaku kravinu ale vzdy z toho vyjde usmevna situacia :D nic si z toho nerob.

denisah6
18. máj 2023

Nie si na materskej? Vtedy sa mi často stávalo, že som sa ako keby nevedela vymáčknuť, lebo soma s deťmi rozprávaš inak ako na úrade alebo s klientmi, takže som sa pristihla, že ma nenapadajú slová. Alebo napríklad my sme viacjazyčný, často sa mi stane, že v jednom jazyku sa niečo povie úplne inak ako v druhom (iný slovosled, iné metafory, nie všetky slová sa dajú preložiť), hovorila som napríklad po slovensky a nenapadalo ma vhodné slovo, ale po anglicky alebo po maďarsky ma napadlo hneď alebo opačne.

autor
18. máj 2023

@denisah6 áno som na materskej a niekedy by som bola sama lebo naozaj nemám podporu doma a ani pomoc

thereisabear
18. máj 2023

Mne sa to stáva často a neriešim to. Usmejem sa, opravím a idem ďalej. Ber to tak, že ľudia majú iné starosti, ako rozmýšľať nad tebou 😉

denisah6
18. máj 2023

Tak to si potom vôbec nerob starosti, keď sa vrátiš do práce a budeš opäť v "dospeláckom" kolektíve, to prejde. Vravím, ja som mala presne toto isté. Už keď som išla na nejaké stretnutie s dodávateľom, tak som koktala jak pripečená. Potom som sa vždy ospravedlňovala a cítila som sa jak idiot. Potom som mala stretko s jednou pani, nejak padla reč aj o deťoch, a ona mi na to, že aj si myslela, lebo že presne toto sa jej stávalo. A teraz keď som v práci už "normálne" tak je to po mesiaci zase v poriadku 🙂 naozaj si z toho nič nerob.

diewcatqoo
18. máj 2023

Nic si z toho nerob. Nikto nie je dokonaly a kazdy sa obcas pomyli, zakokce, povie blbost alebo inak strapni. Kazdy. Usmej sa, ak sa da, otoc to na srandu, pripadne sa ospravedln a vobec to dalej neries. A ak sa ti kvoli tomu niekto vysmieva, svedci to o jeho (ne)inteligencii, nie tvojej.

zuzinka888
18. máj 2023

To,ze sa strapnis je iba tvoj uhol pohladu. Mas to v hlave, priliz sa tym zapodievas a spatne to rozoberas, hodnotis. A je to blbost. Ver mi, ludia ci pracuju z ludmi, maju prah trapnosti velmi posynuty, a ziadne koktanie, ci nemotornost, slabe vyjadrovanie.....nepovazuju za trapne. Pracuj na sebe ono je to vec cviku istoty a sebavedomia. Hovor v kratkych jednoduchych vetach. Ak potrebujes nejake tlacivo nspis si ako sa vola a k comu to potrebujes.

siminah_
18. máj 2023

Tiež som taká :D, ale mám to myslim si horšie. Napríklad som sa už 3x strepala zo schodov na rovnakom mieste pred veeeľa ľuďmi 🙈

janetinka27
18. máj 2023

treba byt prirodzeny. pomaha usmev alebo prirodzeny hlas.

janetinka27
18. máj 2023

a inak, v praci vybavujem ludi a casto su ludia velmi vystresovani, az sa z nich trasie stol, co sa tak trasu. vela robi aj prostredie a aj clovek, ktory sa s tebou rozprava, je dolezite, aby clovek, co robi s ludmi, mal pokojny hlas a snazil sa ludom pomoct, lebo casto su vystraseni az zabudnu, co vlastne chceli. ale ludia su vselijaki, nie vsetci su v strese, niektori su naopak bud prilis uvolneni a ukecani, niektori su na vsetko nahnevani a na vsetko hundru. takze urcite je lepsi klient, ktory sa "strapni" ako nejaky nevymachany alebo uhundrany :D

ndrag
18. máj 2023

Skus sa a to pozriet z druhej strany. Uz od teba nieco chcel uplne cudzi clovek, alebo s tebou niekto nieco takto riesil a mala si pocit, ze hen jaky trapko trapny bez socialnych zrucnosti? Stavim sa, ze nemala. Ani keby to bol strbavy typek so sebavedomim v oblakoch, tak by si sa max na nom pobavila. Trapno je len tvoj subjektivny pocit. Mne osobne pomohla sa tohoto zbavit praca v mladosti v call centre, kde som musela v kuse komunikovat s cudzimi ludmi, vacsinou nasratymi, neprijemnymi, vela z nich zamerne klamalo.