Ked dostanem vodicak musim s rodicom soferovat mesiac alebo 3 mesiace ?
@vevebono áno, už mám 18 a prave si robim vodicak. Ale niekde pise, ze este 3 mesiace mjsim soferovat s niekym a niekde ze mesiac. Tak neviem
3 m.
Ak už máš 18 rokov tak na teba sa toto pravidlo nevztahuje
To platí iba ak máš skúšky pred 18. narodeninami
Ak už 18 máš, môžeš hneď jazdiť sama
@patka06
@doriiis
dámy ste si isté? nemáte pravdu...
osobne sme si tým prešli pred pol rokom... pri vybavovaní sme museli presne nahlásiť s kým môže dcéra jazdiť - mohol to byť aj príbuzný... podmienka bola že že musí mať VP min. 10 rokov.
dcéra mala 1 mesiac pred 18 r a jazdiť sme s ňou museli ešte 3 mesiace po 18 r.
@blondeviktor počkaj, lebo pravda je troška iná... radšej si osobne zisti.
@deti95060810 som si istá - info z autoškoly
Píšem presne to čo ty.
Ak sú skúšky pred 18 musí jazdiť od skúšok do 18 ky so sprievodom
ak má skúšky napr. 2 mesiace pred 18 musí ešte mesiac jazdiť s doprovodom aj po 18ske
ALE
ak robí skúšky po dovŕšené 18 rokov jazdí hned sama
@deti95060810 ....keď robila skúšky pred 18 rokom tak áno.Ale autorka už má nad 18 a len teraz si autoškolu robí.Takze aj skúšky bude mať nad 18 rokov.Som si ista
@deti95060810 ja som 18 už mala pred 2 mesiacmi a až teraz som začala robiť vodičam - takže uz po 18
@doriiis Ok... hádať sa nejdem.. len som napísala našu skúsenosť.
@deti95060810
Niekto vám dal zlé informácie
tu sú oficiálne info:
https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=od-n...
@deti95060810 ...prípad tvojej dcéry a autorky sú dve rozdielne veci.
takže buď v celom meste niekto podáva zlé info , alebo je to napísané tak nejednoznačne...
proste aj po 18 r. sme museli s ňou chodiť 3 m
a to isté bolo aj u susedov...
@deti95060810 očividne niekomu robilo čítanie s porozumením problém a teraz podáva nesprávne info
Sama vidíš, že je to napísané úplne jednoznačne
@deti95060810 a keď si ho robíš ako 30r? To tiež s rodičom?
@deti95060810 ....pretože tvoja dcéra urobila skúšky na vodičák pred dovŕšením 18.roku života.Je úplne jedno či ich urobí niekto keď ma 17 a rokov a jeden deň alebo deň pred 18 timi narodeninami.Akonahle zložis skúšky v autoškole pred dovŕšením 18 roku života tak musíš jazdiť min.3 mesiace s doprovodom.Je nepodstatné,že medzitým dovŕšis 18 rokov.
Na autorku sa toto pravidlo nevztahuje nakoľko skúšky bude robiť až po 18.roku života.Jasnejsie to vysvetliť neviem.Napisane je to správne a zrozumiteľne
@tetapetra to neviem..
ja som si skôr myslela že to je kvôli tomu že mladí vodiči spôsobujú dosť nehôd... bola aj štatistika že mladí do 25 r.
@deti95060810 nabudúce polož túto otázku 😉. Ešte vek nikomu nepridal rozum
@deti95060810 Držiteľ vodičského oprávnenia skupiny B, ktorému bolo vodičské oprávnenie skupiny B udelené pred dovŕšením veku 18 rokov, môže do dovŕšenia veku 18 rokov, najmenej však tri mesiace, viesť motorové vozidlo skupiny B len v prítomnosti osoby sediacej na mieste spolujazdca vedľa vodiča, ktorá je držiteľom vodičského oprávnenia skupiny B najmenej 10 rokov, a ktorú na tento účel zapíše orgán Policajného zboru do evidencie vodičov na žiadosť zákonného zástupcu; osoba spolujazdca má v takomto prípade povinnosti podľa § 4 ods. 2 písm. a) až d). Žiadosť zákonného zástupcu podľa predchádzajúcej vety musí obsahovať údaje podľa § 107 ods. 3 písm
Nikto ti nedal zle informácie. Tvoja dcéra urobila vodičský PRED 18.rokom autorka má PO 18. roku
@deti95060810 museli lebo vodičák spravila ako 17 ročná. Keby spraví v 18r tak nemusíte
@deti95060810 Mala som 19. rokov v čase skúšok. Povedali mi že môžem jazdiť sama lebo som dospelá. Tí ktorí mali 17. museli s rodičmi ostatní sami.
@patka06 a nielen mne... aj susedovcom.
pani za prepážkou si to asi inak vysvetlila...
@deti95060810 veď vravím, niekto si to u vás vysvetlil po svojom
Možno by bolo fajn, pani za prepážkou upozorniť, že podáva nesprávne informácie
@deti95060810 ale tvoja dcéra nemala 18, to je zásadný rozdiel. Ak má 18 môže hneď jazdiť sám
@deti95060810 preto ste museli ešte 3 mesiace jazdiť s dcérou, lebo vodičský preukaz dostala pred 18. rokom.
@patka06 počkám si pri druhej dcére... ale to sa už ozvem...
Myslím ze do plnoletosti