Poradí mi niekto kde by som zohnala výrobok na zaváranie s názvom OPEKTA.? Moja mamina ho kedysi používala a nemusel sa dávať želírovací prípravok. Je to tekutina a pridáva sa do rôsolov, džemov a pod. Produkt vydrží veľmi dlho a zaručene nesplesnivie ani sa nekazí. Rada by som to vyskúšala... Ďakujem za info.
nikde som ho nevidela inak by som sa nepýtala...
Poradte kde ju zoženiem!!!
predpokladam, ze ak nieco podobne este existuje, bude to mat iny nazov...
malo by to byt nieco ako pektinove zele na prirodnej baze zo supiek jablk (to som vygooglila 😅 😕 )
a z jablk by mal byt napr. gelfix, zelirfix, quittin, ...
ankan, presne tak ako pise Ikke, moze to byt aj Gelfix.Ja ho davam, ked robim dzemiky.Davam krys.cukor, ovocie a ten Gelfix 🙂 😉
ja som dzem este nerobila... 😅 ale moja mamca pouziva gelfix a chvali si ....
Nie som si tým istá či je to presne ono, lebo sa to dávalo aj do rôsolov a Gelfix je sladký alebo je aj bez cukru? Ešte som na taký nenatrafila.
Ďakujem za pomoc.
ankan, pokial viem, teda moja osobna skusenost pri vyrobe dzemikov....ked davam Gelfix, tak stale musim dodat aj urcite mnozstvo cukru.Su niekolko druhov Gelfixu-pomery 2:1, 3:1--- 😉
junovka tieto všetky poznám ale tie všetky obsahujú cukor a neviem si predstaviť slaný rôsol a cukrom. Brrr.
ankan, potom asi jedine pouzit zelatinu, si myslim... ta by mala byt neutralna, bez chuti
napr.
http://www.recepty.eu/drubezi-maso/kureci-rosol...
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOE...
Nezoženieš, ten sa od roku 1995 prestal vyrábať. Táto firma skrachovala a vraj ju Dr. Oetker kúpil. Skrachovala, keď sa začali vyrábať tie kombinácie s cukrom, ako sú tu už zmienené. Ale obsahoval pektín, predpokladám, že čistý. Tak hľadaj v zložení produktov čistý pektín a napíš či si našla a pod akou značkou. 🙂
a nemajú ho bežne v obchode?