Kde v Nitre by mi spravili bezmúčnu tortu?

monika656
24. aug 2010

ahojte chcem sa spytat ci mi viete poradit.. dcerka bude mat narodeniny a rada by som jej dala spravit tortu bez muky kedze ju nesmie a z co najmenej cukru... prosim poradte kam by som sa mala obratit. som z nitry. dakujem!

latvia
24. aug 2010

bud ju upec sama alebo sa obrat na akukolvek cukraren a vysvetli ze nemoze psenicnu muku, nahradia ju inou

alca85
24. aug 2010

alebo urob takúto.....tak som to vyriešila ja, aj keď moja dcéra nie je alergik
Recept na narodeninovu tortu pre nase srdiecka
(vhodná od 1. roka)
Potrebujeme:
1 kg jabĺk
0,5 l vody
2 Zlaté klasy (alebo iný puding - bez konzervačných látok a umelých prísad)
podľa chuti cukor (najlepšie ovocný alebo hroznový)
Jablká nastrúhame, podusíme, pridáme pol litra vody, cukor a Zlatý klas, uvaríme kašu. Do okrúhlej tortovej formy poukladáme na dno piškóty, na ne dáme vrstvu kaše, na kašu piškóty, opäť vrstvu kaše. Vrstiev môžeme prestriedať aj viac, končíme kašou. Povrch pekne zarovnáme. Necháme 1 deň v chladničke tuhnúť. Potom môžeme tortovú formu „otvoriť“ – ostane len dno. Torta je po tomto čase úplne kompaktná, môžeme ju podávať.
Recept na narodeninovu tortu pre nase srdiecka
(vhodná od 1. roka)
Potrebujeme:
1 kg jabĺk
0,5 l vody
2 Zlaté klasy (alebo iný puding - bez konzervačných látok a umelých prísad)
podľa chuti cukor (najlepšie ovocný alebo hroznový)
Jablká nastrúhame, podusíme, pridáme pol litra vody, cukor a Zlatý klas, uvaríme kašu. Do okrúhlej tortovej formy poukladáme na dno piškóty, na ne dáme vrstvu kaše, na kašu piškóty, opäť vrstvu kaše. Vrstiev môžeme prestriedať aj viac, končíme kašou. Povrch pekne zarovnáme. Necháme 1 deň v chladničke tuhnúť. Potom môžeme tortovú formu „otvoriť“ – ostane len dno. Torta je po tomto čase úplne kompaktná, môžeme ju podávať.
Výzdoba sa dá samozrejme urobiť aj lepšie 😝

modra1
24. aug 2010

Piškóty sú z múky a vajec, takže recept od alca85 nie je vhodný pre alergikov. Nepíšeš na akú múku má dieťa alergiu, okrem klasickej pšeničnej múky sa dá zaobstarať veľa iných druhov múky: ryžová, ovsená, amarantová, špaldová, ...... Pri alergii by som určite skúsila niečo upiecť doma a nespoliehala by som sa na cudzích.

luciask
25. aug 2010

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22868
neviem kolko ma dcerka rokov, a ci ma alergiu aj na orechy, ale tato torta je bez muky, iba z orechov, cukru a vajec, plnka je cukor, smotana, orechy. Velmi jednoducha a velmi chutna. Robila som ju nedavno dcere k 5-im narodkam a vsetci sme si pochutnali.

zlatat
5. sep 2010

Presne tak, recept, ktorý pridala alca85 nie je vhodný, nakoľko piškóty obsahujú pšeničnú múku - jedine, že by sa použili bezlepkové piškóty.

Modra1, nie je také jednoduché upiecť chutnú bezlepkovú tortu, ktorá by aj držal tvar, nerozpadávala, prípadne nemrvila by sa ti ... viem o čom hovorím, nakoľko ja pečiem prevažne takéto torty... chce to istú dávku skúseností.
Ale súhlasím s tým, že na cukrárne by som sa nespoliehala - oni obyčajne nemajú ani páru o diétach. 😠