Ahojte,
vedeli by ste mi poradiť, kde v Dca sa organizujú cvičenia pre tehulky, teho joga a pod?
A tiež by som chcela vedieť, či a kde sa v Dca robia prípravné kurzy pre rodičky.
Díky!
a si priamo z DCA?? 🙂
ahojte kocky, poslite aj mne ciselko. Ja sice zijem v BA, ale ked budem na MD, chcem byt u nasich a rada by som si isla pocvicit a podychat do DCA. Ako casto sa tieto cvicenia organizuju? A kolko zien naraz chodieva?
ahoj inneska,
hej, bývam v Dca, už skoro 3 roky... inak som od Trnavy, tam mám stále aj doktora aj tam plánujem rodiť...
Inak dnes som ťa našla na azetku a rozmýšľala som, odkiaľ mi je tvoja foto známa, hehehe... 🙂))
Mohla by si mi o tom kurze dať nejaké bližšie info? od ktorého tt sa tam asi chodí? Môžem tam chodiť aj s manželíkom, keďže chceme aby bol v deň D pri nás?
To číselko by bolo samozrejme supiš... 😀
ineska
mozes poslat cislo aj mne? a chodia tam len zeny, alebo aj oteckovia su tam vitani?
jasne, pošlem vám číselko do IP 😉
no a k tomu kurzu...najlepšie je ho absolvovať v poslednom trimestri, aby si človek čo to zapamätal do pôrodu 😅 ale teraz tam máme aj jednu v 16tt...takže je na vás, či chcete skôr alebo neskôr 🙂 juli a bobi, ste teraz tak akurát na kurz 😉
býva to raz za týždeň, v utorky o 16h a trvá to asi tak 6 týždňov...oteckovia tam nechodia, ale myslím, že by nebol problém, keby tam je...zväčša potom na poslednú hodinu sa spraví sedenie aj s oteckami 🙂
a počet žien je vždy podla počtu záujemkýň, raz nás je 6-7, posledne nás bolo 9 tehuliek 🙂 (nie vždy každej vyjde ísť na každú hodinu)..platí sa to po každej hodine, takže ked neprídete, nič sa nedeje 🙂
idem vám to číselko poslať 🙂
Na otecka sa pýtam kvôli tomu, že kamarátka čo rodila v marci hovorila, že potrebovala to teho knižky potvrdenie že jej manžel túto prípravu absolvoval s ňou, inak by ho nepustili k pôrodu.
cheri ... si sa sem vydala?? 😉 hej, mám toto foto aj na pokeci, ale tam už skoro vôbec nechodím, len raz za čas sa prihlásim, kuknem poštu, odpíšem a odhlasujem sa...tam som spoznala manžela, a ked sme už teraz spolu, tak tam nemám prečo chodiť 😀
zapisuje sa to aj do knižky 🙂 ja som to tiež potrebovala, bo idem rodiť na antolskú do BA a tam to tiež potrebovali, ale vraj to už netreba, ale neni problém, ona by to tam potom dopísala, že otecko si tú svoju hodinku absolvoval 😉
díky díky díky za číselko, si poklad! 🙂
veru tak, môj manželík je rodený dubničan, takže som "za nevestu"...
možno sa opýtam ako úplné teliatko, ale vrámci tej prípravy sa cvičí len tak všeobecne, alebo sa nacvičuje dýchanie na pôrod, prípadne sa aj pozerá nejaké pôrodné video, ako v amerických filmoch?
(...fakt sorry, viem že tá otázka znie strašne hlúpo, ale ešte som nič podobné neabsolvovala...)
kludne sa pýtaj, ja som si to tiež prvý krát vôbec nevedela predstaviť 🙂 cvičia sa cviky na to, aby ťa neboleli klby, chrbát, na posilnenie panvového dna...dýchanie, predýchame si pár kontrakcií, potom si predýchame ked už na teba prídu tlaky, a doktor ti povie že ešte netlačte, tak ako to predýchať ... a videá sa nepozerajú...neni kde, je to taká menšia telocvičňa, ale je tam fajn, mne sa tam páči 🙂
a kde v dca bývate?? 🙂
díky moc, už sa aj s mužíčkom tešíme 🙂
My bývame hore na "účku", a ty?
ahojte, ja uz som jedno dychove cvicenie absolvovala. Kedze sme v BA, chodim na Kramare v ramci psychoprofylaktickej pripravy na porod. Aj tu sa ucast zapisuje do knizky. Ale aj keby sa nezapisovala, isli by sme, nastastie mame obaja zaujem. Od jula som na MD a planujem viac casu stravit aj u nasich, je tam predsa len zdravsie prostredie. Takze vtedy by som si isla zacvicit aj ja.
Inneska napis mi este kolko to stoji, ci si treba doniest podlozku a pod. Pripadne, ci je mozne prestat cvicit v pripade bolesti (ja cakam dvojky a uz ma dost bolieva panva).
cheri..jáj, to ste presne na opačnom konci mesta ako ja 😀 ja bývam dole za kolajnicami 🙂
bobi...stojí to 3€ na hodinku, platí sa po každej hodine, teda to nie je také strašné 🙂 a netreba si nosiť nič, len ak by si sa chcela prezliecť, ale zväčša sa nikto neprezlieka, bo to sú neni také cviky, že by si sa pri nich zapotila 😉 ...podložky tam sú, aj fitlopty... a jasne, že ked ťa bude niečo bolieť, príp. sa nebudeš na ten cvik cítiť, tak necvičíš..ona sa aj pri cvičení priebežne pýta, či je všetko ok...aby sa niektorej niečo nestalo 🙂
a to je krásne, že budete mať dvojičky...a maťka a kubka 😵 😵 gratulujem, hlavne nech to dotiahnete do šťastného konca 😉
cheraude
a odkial si? ja mam tiez manzela Dubnicana a pochadzam z oravy, cize este stale si na Dubnicu zvykam 😉
inneska
si poklad, dakujem za cislo, aj info, takze da sa povedat ze ja som uz mala mesiac poctivo cvicit, a ja sa tu pred telkou napchavam 🙂
juli..nemáš za čo 😉 ja som začala až od 34tt cvičiť a napchávam sa aj tak...tam ide o to, aby si si pomohla od bolestí chrbta, krížov, klbov...
a ty si tu v dubnici už kolko?? cheri je tu už 3 roky..ja som rodená dubničanka 🙂 a na oravu chodíme na chatu, do námestova..
Ahoj Inneska,
mohla by si aj mne prosím poslať číselko na predpôrodný kurz v Saluse? Mám síce ešte čas ale som rada, že také niečo máme aj v Dubnici. Díky mooc... 🙂
marcy....IP 😉 a nemáš za čo 🙂
dakujem inneska, dufam, ze aj tvoje babo bude v poriadku. Zasluzis si to 😉
bobi...dakujem 😉
inneska
v Dubnici som kratko, pristahovala som sa tu v oktobri 2008, cize nazvy ako Salus, Maj, ABC, Filagor,....mi hovoria malo, manzela mam zajtra prec, a kedze by som na ten kurz urcite netrafila, tak na cvicenie sa budem hlasit buduci tyzden 😉
No do Namestova som chodila do skoly, ja pochadzam z Liesku, je to blizko Trstenej
ozaj baby a rodit sa chystate v Ilave?
juli...neboj, naučíš sa ..dubnica nieje zase až taká velká 😉 ja v ilave rodiť nebudem, chystám sa na Antolskú do Bratislavy 🙂
a budem rada, keby som niektoré z vás aj osobne stretla, poprípade potom neskôr aj spolu pokočíkovali 😵 😵 😵
inneska
a co sa ti v Ilave nepaci?
No Dubnica nie je velka, ale ja som tu stratena.....tebe sa ten porod uz blizi, ja si po tebe pockam este mesiac, aspon dufam 😉
Joj aj ja budem rada, ak si tu nejake kamaratky najdem 😅
juli...a ty tu kde bývaš?? ja som celkovo s IL bola spokojná, ale volila som Ba preto, čo sa nám stalo s prvým synčekom 😢 chceme tam v ba absolvovať hned všetky možné vyšetrenia čo sa budú dať...predsa je tam lepšie vybavenie, prístroje, skúsenejší lekári...tak preto....
myslím, že nebude problém sa stretnúť, pokecať, potom pokočíkovať 🙂
ineeska....citala som tvoj pribeh a poplakala som si,muselo to byt pre vas hrozne a chapem, ze teraz chcete urobit vsetko preto aby bolo vsetko ok.....dufam a verim tomu ze bude vsetko v poriadku
ja mam zatial v plane IL(uz som ju aj okuknut bola) druha moznost kam by som sla rodit je Trstena(rodny moj kraj 😵 )
a byvam ako to opisat 😀 , ze vraj sa to vola za kolajnicami
no a dufam ze na tom cviceni sa uvidime(aspon dufam ze sa tam dostanem) ak nie aj skor 😉
juli...bolo to velmi ťažké a vlastne aj je..toto je bolesť na celý život 😔 šak aj ja bývam za kolajnicami 😉 gagarinova ulica( to je druhá ulica od kolajníc)...no nakoniec budeme pomaly susedy 😀 ale zatial som tu žiadnu tehulku nazaregistrovala, tak sme sa ešte asi nestretli..teda aspoň ja teba 😅
ahojte 🙂 som rada, ze ste zalozili tuto temicku, prave tiez pokukujem po nejakych cviceniach 😉
inneska - mozem tiez poprosit o kontakt na tu pani? Dakujem
jasne zahara, posielam ti IP 😉
ahoj cheraude...ja chodím na predpôrodný kurz k p. Zápotočnej, mávame to v Saluse na kolonkách...najskôr si tak pol hodky pocvičíme a potom podýchame a nakoniec debatíme 🙂
chodila som tam v prvom tehu, chodím aj teraz a vrelo to odporúčam 🙂 ak by si chcela, tak ti posuniem číselko a mohla by si sa s ňou dohodnúť..je to sestrička od môjho gynekologa, velmi milá 🙂