Kde študovať, keď chcem učiť matematiku a fyziku?

adusa666
1. nov 2015

Ahojte,

mám vyštudovanú Žilinskú univerzitu, Strojnícku fakultu, Katedru obrábania a výrobnej techniky + DPŠ. Viem že môžem učiť na stredných strojníckych školách odborné predmety..

Ale ja by som veľmi rada učila na ZŠ matematiku a fyziku.. Kde si mám čo dorobiť aby som to mohla vyučovať??

Ďakujem

sardinka335
1. nov 2015

@adusa666 kde čo ,,dorobiť,,??? 🙂 Dorábáť mozeš 5 rokov...niektore fakulty maju aj externe študium tzv. učitelstvo akademických predmetov - matematika v kombinácii (aku si zvolíš) ....je tam aj fyzika.
S tvojou aprobáciou mozeš učiť na stojníckej priemyslovke dajme tomu ale na ZŠ nemozeš učiť nič. Cize zaver - znova vyštudovat prislušný odbor.

adusa666
autor
1. nov 2015

@sardinka335 och tak to sa mi veru nechce.. ja ze ci nieje nieco na dostudovanie daneho predmetu, ale nie 5 rokov :D :D

pumpkincake
1. nov 2015

Jedine 5 rokov ist na pg mat/fyz. Inak budes vzdy nekvalifikovana

sardinka335
1. nov 2015

Tak dalo by sa to ,,dorobiť,, ze si urobíš len Bc. 3 roky ...to si tiež kvazi kvalifikvana a niektore školy ktore potrebuju učitelov mozu zobrať aj Bc.

adusa666
autor
21. mar 2021

Našla som moju starú diskusiu. Chcela som ju vymazať. Keď to neviem, aspoň doplním informácie. Dá sa dorobiť danú štátnicu a byť kvalifikovaný na ďalší predmet. Volá sa to rozširujúce štúdium. Netreba študovať od začiatku bc.. Titul pri tomto štúdiu nie je.

didi2102
21. mar 2021

@adusa666 to môžu len učitelia a ty niesi učiteľka alebo??

adusa666
autor
21. mar 2021

@didi2102 všetko záleží od okolností. Uprednostnia učiteľov, čo už učia. Ale ak zostane miesto môžu prijať aj takého, čo ešte neučí napr je na RD a po skončení môže začať. Alebo keď niekto robí asistenta. Je toho viac.

malva123
21. mar 2021

@adusa666 samozrejme..len za aky plat budes pracovat..a vzdy prva ak bude nadstav ucitelov.