Ahojte,
mám vyštudovanú Žilinskú univerzitu, Strojnícku fakultu, Katedru obrábania a výrobnej techniky + DPŠ. Viem že môžem učiť na stredných strojníckych školách odborné predmety..
Ale ja by som veľmi rada učila na ZŠ matematiku a fyziku.. Kde si mám čo dorobiť aby som to mohla vyučovať??
Ďakujem
@sardinka335 och tak to sa mi veru nechce.. ja ze ci nieje nieco na dostudovanie daneho predmetu, ale nie 5 rokov :D :D
Jedine 5 rokov ist na pg mat/fyz. Inak budes vzdy nekvalifikovana
Tak dalo by sa to ,,dorobiť,, ze si urobíš len Bc. 3 roky ...to si tiež kvazi kvalifikvana a niektore školy ktore potrebuju učitelov mozu zobrať aj Bc.
Našla som moju starú diskusiu. Chcela som ju vymazať. Keď to neviem, aspoň doplním informácie. Dá sa dorobiť danú štátnicu a byť kvalifikovaný na ďalší predmet. Volá sa to rozširujúce štúdium. Netreba študovať od začiatku bc.. Titul pri tomto štúdiu nie je.
@adusa666 kde čo ,,dorobiť,,??? 🙂 Dorábáť mozeš 5 rokov...niektore fakulty maju aj externe študium tzv. učitelstvo akademických predmetov - matematika v kombinácii (aku si zvolíš) ....je tam aj fyzika.
S tvojou aprobáciou mozeš učiť na stojníckej priemyslovke dajme tomu ale na ZŠ nemozeš učiť nič. Cize zaver - znova vyštudovat prislušný odbor.