Kde sa naučiť parkovať zadom a pozdĺžne? Môžem ísť znova do autoškoly čisto kvôli trenovaniu parkovania?
Najlepsie s niekym, kto ti to dobre vysvetli. Mne robilo po autoskole problem parkovat pozdlzne, a stacilo mi raz vysvetlit po lopate, co sledovat v ktorom spataku a kedy tocit volantom a ako, odvtedy som tak uz zaparkovala vsade. No a trening
Pozri si videá na YouTube, je to tam podrobne vysvetlené. A potom skúšaj na nejakom prázdnom parkovisku.
Samozrejme, že si môžeš zaplatiť aj kondičné jazdy s inštruktorom autoškoly, s tým, že mu povieš, že potrebuješ cvičiť len to parkovanie.
Ja potrebujem vždy vela miesta, ale na moju obranu mam dlhe auto😅🤣 Našťastie moje auto vie parkovat same😅🤣🤣
Načo do autoškoly šak trénuj bez nej ....čím dlhšie vodicky tým viac budeš získavať sebavedomie a naučíš sa po čase všetko.... tak zatiaľ tak neparkuj alebo len výnimočne...alebo nech ťa učí muž,brat ,otec,dedko ak už to tak hneď súrne chces vedieť.
Naučíš sa to iba tréningom. Takže parkovať, parkovať, parkovať.
Najlepšie sa naučíš sama v aute. Ja som tak jazdila sama, ideálne podvečer, keď je slabá premávka a vtedy si nájsť parkovisko a skúšať. Aj miliónkrát, postupne to pôjde ako nič.
Len trenovat a trenovat zzit sa.s autom ziskat ten odhad..mne sa.odjakziva lepsie.parkuje zadkom ako predkom a.pozdlzne som sa naucila casom.prve razy som sa vykrucala aj na 20x a videla som ze sa chlapci z dialky usmievaju.teraz sa pichmem hocikam na prvy sup a minule som sa veru aj ja usmievala ked sa panko 12ty krat vykrucal..
Trénovať na veľkom prázdnom parkovisku kde sú čiary, najprv z niekým potom samostatne.
Ja som trenovala sama najprv na malom aute. Teraz mám 6 metrové a najradšej parkujem pozdĺžne práve kôli dĺžke a šírke... Alebo do kolmeho státia radšej cuvam, kôli prehľadu...
Pôjde to len to musíš nacvičiť. Videá na YouTube sú fajn, ale každé auto je inak dlhé má iný ride, takže tie všeobecné rady si musíš kúsok prispôsobiť...
Áno, môžeš si zaplatiť kondičné jazdy v autoškole čisto len na parkovanie. 1 hod. cca 20-25 €. Už vyššie spomínané videá na YouTube sú super, ja som si tiež veľa pozerala. Našla som aj také, kde je presne názorne vysvetlené, čo znamená ktorá kuželka z cvičiska premietnuté na riadne zaparkované autá. Predpokladám, že vodičák máš a cvičisko si robila na skúškach 🙂.
Na prazdnom parkovisku sa uci "horsie" ako zaparkovat vedla auta. Normalne trenuj medzi auta. Niekde kde nebudes zavadzat a mozes si hocikedy vyjst z auta pozriet ako to vyzera. Hlavne sa nauc cuvanim (spatne zrkadla!), to je zvycajne aj ovela jednoduchsie. Pozdlzne inac ani nezaparkujes a priecne je to naozaj vacsinou ovela lahsie.
@aalt no ja nechcem riskovať že svojou hlúposťou poškodim iné autá.
V pohode si zaplat v autoskole kondicne jazdy a instruktorovi povedz, ze ti ide hlavne o parkovanie.
Pozri na youtube nejaké videa tam je to super popísané a potom už len trening na prázdnom parkovisku, kľudne si chýbajúce auto na prázdnom mieste nakresli kriedou, či postav plastové fľaše tam kde by malo kolesa.
Zvykni si na spätné zrkadla aj pri bežnom cúvaní, veľmi to pomôže potom aj pri parkovaní. Cúvaj aj na veľkých parkoviskách pred supermarketmi, nieje to pozdĺžne ale je to vynikajúci nacvik používania zrkadiel
No a potom je to hlavne o zvyku. Ja som ostrieľaný šofér, jazdím od 18 tich a predsa ked sme bývali v dome v meste kde sa parkovalo len pozdĺžne, navyše veľmi rušňá jednosmerka kde na teba auta začali hneď trúbit ked si moc dlho šaškovala s parkovaním mala som riadny stres z toho.
Ale naučila som sa to rýchlo, potom som zas mala problem s normálnym parkovaním, proste sila zvyku 🤷🏼♀️
Človek sa učí celý život, ked sme pred pár rokmi kúpili dodávku a chceli ju prepísať musela som ju zaparkovať na preplnenom parkovisku pred políciou. Ešte tam stal nervózny policajt a frflal ze naco mi je dodávka ked neviem jazdiť 😂🤦♀️, no vystrašená som bola riadne. Dostať tu kravu veľkú doma cez úzku bránu v úzkej ulici bola tiez celkom sranda. Dnes už pohoda, dokonca sa mi lepšie parkuje než s malým autom lebo tie spaťáky sú luxusne, veľké
Môžeš si v autoškole zaplatiť kondičné jazdy s tým, že sa budeš učiť parkovať.
Alebo niekde na veľkom prázdnom parkovisku, kde sú čiary, si môžeš trénovať aj sama.