Kde sa dá vybaviť potravinársky preukaz okrem obvodného/nej?

nikac_
27. apr 2022

Ahojte/Dobrý deň.
Viete mi prosím niekto poradiť, či mi môže potravinársky preukaz vydať aj niekto iný, než moja všeobecná lekárka? Pýta si za to 50€ a osobne sa mi to zdá veľa v porovnaní s inými lekármi, o ktorých som počula. Vopred ďakujem za info a skúsenosti 🙂

elanor
27. apr 2022

tak asi jedine si zistit cennik inych lekarov, a potom sa opytat toho konkretneho co si vyberies, ci je ochotny ti urobit vsetky vysetrenia k tomu, a vystavit ti ho, aj ked nieje si jeho pacientka.

elanor
27. apr 2022

pripadne nema firma, ku ktorej ho potrebujes firemneho lekara? Niekeky tak firmy maju a posielaju ludi firemnemu lekarovi.

petamich
27. apr 2022

ak pojdes k lekarovi, ktory nie je tvoj a tym padom su ukon nebude moct dat preplatit poistovni, tak si za vsetky odbery, ktore su potrebne, aby ti preukaz vystavil zaplatis ako samoplatca + za samotny preukaz - tak by som si to skusila prepocitat 🤷‍♀️ v opacnom pripade ti ho spravi ten obvodny

melanta
27. apr 2022

Môžeš, ale u iného lekára si vyšetrenie zaplatíš ako samoplatca. Plus teda tiež zaplatíš za potvrdenie. A to bude určite o dosť drahšie.

dskjhfdlkdjhl
27. apr 2022

@nikac_ Ak nie si so svojim lekarom spokojna, tak ho vymen-za lacnejsieho.

hipuska
27. apr 2022

Mne vystavil preukaz dr bez akýchkoľvek vyšetrení. Teda, popocuval, pozrel do hrdla. Zobral 20€

yomiko
27. apr 2022

@melanta Koľko asi stojí také vyšetrenie? Moja obvodná ma ani nechce vyšetriť.

milenke
27. apr 2022

@nikac_ pred 10 rokmi som zaň dala 5€ a tie mi boli Tescom peeplatene...to čo je dneska 🤦🤦 🙄

angelous1991
27. apr 2022

No mne moja vzala asi 10 eur ale to riadne opindala keď som prišla lebo pôvodný som stratila keď mi robili ako študentke ( kadernicka) a naveľa naveľa už mi ho urobila ale si pri vyšetreniach zgustla ešte som jej aj vzorku stolice musela priniesť 😄😂

mirkasmile
27. apr 2022

50€????? Tak to ja som rada,že som stihla za 10€ už taký na dobu neurčitú,či ako to tam mám písané.
Lebo sa muselo každé 2 roky nanovo, ale už to mám tak,že nemusím. No ale fakt 50€ je hrozne veľa.
Za potvrdenie do práce, aj skrz nočné a pod.som platila 15€ 🤷

domigondas
13. jún 2022

@hipuska prosím ta kde máš lekára?
Aj ja by som potrebovala dakujem