Kde nakupujete ovocie a zeleninu pre drobcov?

norikk
19. mar 2011

Nakupujete len na tržnici, alebo sa nájdu aj mamičky, čo nakupujú v hypermarketoch??

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
akdarka
19. mar 2011

ja kupujem bio z jednej www stranky,donesu mi to domov zadarmo.neskor budem kupovat od nejakych pestovatelov z okolitych dediniek alebo na trznici.

traktor
19. mar 2011

trosku nerozumiem tejto otazke 😅 ..ako je nieco zle na tom, ked kupim ovocie a zeleninu v hypermarkete?...no nakupujem aj v hypermarkete / a je to castejsie..kedze trznicu mame daleko/..ovocie a zeleninu mame aj v zahrade, takze je to super 😉 ..ale nieco treba aj dokupit, tak ten hypermarket..ak sme priamo v meste / byvam na dedine/, tak obcas skocime aj na trznicu..

katren
19. mar 2011

prosim ta, naco zakladas taketo hlupe otazky???? jasne, ze nakupujem aj v hypermarkete, nechapem, co by malo byt na tom zle..... 😖

janulka182
19. mar 2011

v obchode 😀

tatiana1985
19. mar 2011

pokial si chcela vediet ci nakupujem nejake bio potraviny... tak nie... malej nakupujem v hypermarketoch 🙂 🙂

usiko
19. mar 2011

no, kedze sme akurat zacali prikrmovat, tak som nechcela riskovat zeleninu bez chuti z hypermarketu a zatial som dala domacu mrkvu a domace zemiaky.....ale do leta budem nakupovat bio zeleninu a ovocie...pokym sa nenauci tieto veci papat s prehladom....potom prejdem na obycajne ovo zele z hypermarketu...dovod je jednoduchy: nie som nobl ale kedze zaciname papat tuhu stravu, chcem aby to jedlo nejaku chut malo a aby mi ho nezacala odmietat.....nemam nic proti hypermarketom, ale na uvod som si vybrala radsej bio.....kamoskine deti odmietali zeleninu z hypermarketov presne preto, ze bola bez chuti...je rozdiel mrkva bio a mrkva z HM...

zuzka1008
20. mar 2011

ja kupujem v bio obchode mrkvu, inač mame zo zahrady 🙂

kvetinqa
20. mar 2011

@katren otazka hlupa nie je, len bola asi zle pochopena. Myslim si, ze sa jedna o prve prikrmy a o to, aku zeleninu a ovocie ostatne mamicky pouzivaju... ci bio alebo zavadzate prikrmy zo zeleniny kupovanej v hypermarketoch... fakt nevidim na tej otazke nic hlupe, kedze aj mna toto zaujima. Vsade sa rozprava o zelenine z hypermarketov, ktora je vraj plna dusicnanov... nie kazdy ma vlastnu zahradku, preto napriklad aj mna zaujima, ci je lepsie kupovat bio alebo uz nikde nie je zaruka naozaj bio zeleniny...

@norikk, my sme zacali s prikrmami len vcera a zatial pouzivam mrazenu zeleninu

atrami
20. mar 2011

@katren, je to úplen normálne otázka, tak by mala nasledovať aj normálna odpoveď.

@norikk My buď vlastnú, alebo v obchode, ale pre prvé príkrmy, sa skor odporúča mrazená. Dopestovaná v zime je taká bez chuti 😒
Je super, že sa zaujmaš o to čo dáš malinkému papať.

luly13
20. mar 2011

my doteraz len BIO. nieco som mala namrazene z rodicovskej zahradky a napr jablka mame z domaceho pestovania doteraz. z hypermarketov som zatial nekupila ani neplanujem. radsej volim mrazenu zeleninu. a co nevidiet opat otvoria trh, takze zeleninu a ovocie budeme kupovat odtial. a tiez mame uz nakupene semienka na domacu vysadbu 🙂
a vobec si nemyslim, ze otazka je hlupa. tiez som riesila, aku zeleninu zvolit, kedze s prikrmami sme zacali na jesen.
a btw ani my velmi nejeme cez zimu ovocie a zeleninu, lebo nam absolutne nechuti. a zas nie sme tak bohati, aby sme aj pre seba kupovali bio 😝 😀

viescojes
18. sep 2012

My sme zástancom toho, čo potvrdili aj výsledky kontrol z ministerstva pôdohospodárstva, že najlepšie je kupovať zeleninu a ovocie u prvovýrobcov, teda u tých, ktorí to pestujú. V prípade poslednej kontroly, ktorá bola vykonaná v júli tohoto roku, sa u pestovateľov nenašiel jediný kvalitatívny nedostatok. Nakupovať zeleninu a ovocie priamo od farmárov bude čím ďalej tým populárnejšie, lebo napríklad paradajky z Holandska, pestované na polystyréne a hnojené, otrhané zelené, dozreté v sklade a v kamióne pod moridlami a UV lampami, nemajú ani pätinu vitamínov, minerálov a prvkov, ako tie, ktoré sú dopestované a odtrhnuté takpovediac na koreni. A to už nehovoríme o chuti, ktorú tie holandské jednoducho nemajú. Prečítajte si na našej stránke napríklad článok Prečo chýba rajčinám zdravá farba? Možno budete mať trošku jasnejšie.