Dobrý deň prajem.
Prosím Vás, kde nájdem nejaké oficiálne informácie o novinkách pošty, ktoré sú teraz v procese a už aj platia? Nikde nemôžem nič nájsť, z každej strany počúvam iné neoverené informácie a celkom komické, že sa mi tomu ani nechce veriť.
Ďakujem pekne.
Prosim? Ake nove podmienky? Vsetky aktualne informacie a cennik najdes na posta.sk
Akokolvek je slovenska posta na hovno, aspon tu stranku ma celkom solidnu a uzivatelsky prijemnu https://www.posta.sk/m#pricelist
Zatiaľ nie sú žiadne zmeny, všetko platí tak ako je v cenníku a a na stránke pošty. Aj keď pracovníčky za okienkom sa snažia tvrdiť niečo iné
..."z každej strany počúvam iné neoverené informácie a celkom komické, že sa mi tomu ani nechce veriť"....ZAUJIMALO BY MA AKE NAPRIKLAD INFO😂.Vzdy platí to co je na STRÁNKE POŠTY. Ak sa to dozvedas od tetušiek, ktoré su za priehradkami nieco ako typu: 10centov to bude navyse, lebo toto neprejde cez nasu sablonu ako list😀, alebo nemozem Vam to vziat, lebo tam neni uvedeny odosielatel😀 a podobne drizdy, tak tomu ozaj never..Presne ako pise @elanor alebo @patka06
Vraj sa už nebudú dať posielať veci (napríklad oblečenie) ako listové zásielky, ale ako balíky to už bude všetko pošta brať. ( A teda sa už bude viac platiť). Stalo sa to aj mojej kamarátke, posielala šaty a pani na pošte sa s ňou hádala, že nemôže už poslať zásielku ako list, že dostali pokyny... zaujímalo by ma teda, ako to chcú kategorizovať, čo je list a čo už nie je list... videla som potom diskusiu, kde ženy písali, že aj keď nich to už platí.... ale ucelené informácie sa rozchádzajú...niekde na pošte tvrdia, že treba na splnenie "listu" posielať v bublinkovej obálke, dakde zas uvádzajú, že sa budú merať strany balíčkov a na základe toho posudzovať...to mi prišlo ako komické, tá predstava, že tam pani čaká s metrom a bude mi merať každý balíček zo všetkých strán 😃
Každopádne, snáď sa to nejako vysvetlí, lebo vzniká riadny chaos.
Mne to vcera vravela pani na poste ze vedenie od nich chce aby ako listy brali naozaj len listy a nie aj baliky ale ze to si musia najprv poriesit ti zhora ked chcu aby to vymahali realne aj oni od ludi. Tak ze uvidia ci to bude platit od noveho roka ze sami zatial nevedia. A ano ked mas balik posielany ako list a nezda sa im do 90 cm tak si ho pani za okienkom metrom premeria.
Zastupujem veducu posty a ziadne take pokyny som necitala ze oblečenie nemôžem brat ako list 😒 mna ako pracovnicku nema co zaujíma co sa nachadza v zásielke ak rozmery a balenie zodpoveda v vahe a hlavne rozmerom nevidim problém ale v e-mailoch co dostavame nic take nebolo pisane ;) asi pracovníčke sa niečo nechcelo robit podla mna 😇 ale skusim dnes si vytelefonovat ;) ale podla mna blbosť
u nás mi minulý týždeň nezobrala veci ako list, musela som platiť ako balík. Včera som posielala na tej istej pošte, v podstate to isté a už mi to zobrala ako list. Tak ja neviem.
@btus zalezi aka veľkosť podla mna😇
@zuzkaa1991 no, obidva boli A4
U nás na pošte ešte také nič nespomínali - zatiaľ, občas premerajú väčšiu obálku/prevážia, či sa zmestí ešte ako list, tak uvidíme, čo bude. Ale ak to urobia, tak ešte viac ľudí začne posielať balíčky cez packetu.
To máš rovnako ako by ti pokladníčka pri kase povedela že ty ak máš dieťa nemôžeš zobrať balenie 10 vajec, ale musíš zobrať plát 30 vajec lebo zmenili podmienky a 10 vajec je len pre bezdetných. Hoci v regáli, cenníku a na webe stále ponúkajú balenie 10 vajec bez obmedzenia.
Nauč sa podávať zásielku cez https://eposta.posta.sk/epodaci-harok/ alebo https://eposta.posta.sk/mobilna-aplikacia/ budeš mať lacnejšie poštovné.
Poštové podmienky pre list nájdeš tu
https://www.posta.sk/sluzby/listova-zasielka
https://www.posta.sk/subory/36955/postove-podmi...
https://www.posta.sk/subory/31181/vypocet-rozme...
Ja len pridam skusenost s tetusou z posty, oni niekedy su samostatny svet mam pocit. Ja som sla poslat balicek ( nejake oblecko) a pomylila som sa v poradovom listocku namiesto zaslat list som dala poslat balik ( kedze som mala v rukach balicek a z prace vela chodim zasielat klientom male balicky ako balik na postu). U nas mame extra okienko kde sa chodia podavat baliky, ale obsluzia tam aj list, aj doporucene listy atd. Ona mi normalne nechcela prevziat zasielku, lebo mam poradovy listok na balik a ja cjcem poslat ako list. Normalne ma poslala naspat si zobrat novy listok. Aj ked posta bola takmer prazdna, boli sme tam len 2 ludia zakaznici. A co cert nechcel, hodila ma to k jej okienku. Bola cervena ako paradajka 🙈
A stihla tiez poznamenat ze taketo balicky sa uz po novom budu dat zasielat uz lem ako balik.
Zistovala som dnes v praci a ano bohužiaľ vedenie postupne chce naucit zakaznikov aby listy sa podavali len v listovej podobe ostatné veci by mali ist ako baliky.
Plus vysvetlene viac rozdielov pre a proti ;)
Ale ako autor sa pyta na tie dané nové podmienky nie su evidované v predpisoch takze ziadne nové predpisy alebo podmienky pri podaji "balickov" (nie len oblečením ale všeobecne taky tvar)
Nie su povinne pre zakaznikov ZATIAL ;)
@zuzkaa1991 malo by vedenie dostat spatnu vazbu, ze ucit zakaznikov comukolvek podvodom je nezakonne.
Mne tiež pani na pošte povedala, že bude nový cenník aj podmienky posielania listov a balíkov. Tak čakám, čo z toho bude.
Našťastie je tu ešte zasielkovňa.
@zuzkaa1991 ten list v cenníku do 2 kg je aký? Posiela ešte niekto list vytesaný na kamennej tabuľke?
Nech znížia maximálnu hmotnosť listovej zásielky, aj jej rozmery a potom je to čistá práca ako takto vodiť ľudí za nos, že síce máme, ale nepredáme.
A autorka ked si tu chcela dávať diskusiu z fb mala si si dať námahy aspon tie mena zakryť. Veľa ľudom sa to nemusí páčiť
Hmm, v Česku su na zasielky typu list a pod. presne podmienky, maximalne rozmery a hrubky, tam by uz neslo poslat saty alebo topanky ako list. Tak asi nas to od noveho roku caka. Ale ked to neni oficialne, nema pravo ti to klasifikovat na balik. Treba volat nadriadenu a riesit to na mieste
Ano bude to tak tiež mi to vraveli už to aj praktizujú. Pretože prerábajú, vďaka V… 😃
Mne stačí že u nás na pošte už nemôžme vyzdvihnúť "oznámené listové zásielky" všetky presunuli na hlavnú poštu. Čiže keď poštárka hodí žltý lístok čo hodí aj keď je človek doma nemôžme si ísť na najbližšiu poštu ako doteraz (čo je 20 minút peši) pre ne ale na hlavnú poštu čo je 40 minút peši alebo autobusmi... Keby sa aspoň dalo vyhnúť službám pošty 😕
@kris_tin257 žlté lístky zruš https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/ budeš vedieť kedy striehnuť na poštárku
faktúry od dodávateľov si daj posielať na email
listy od úradov do schránky slovensko.sk
a ušetríš čas zbytočným chodením na poštu
@kris_tin257 U nás stačilo poštárku upozorniť, aby zazvonila, inak sa budem sťažovať vedúcej pošty.
Odvtedy vždy zazvonila, dokonca priniesla aj väčšie zásielky, ktoré sa nezmestia do schránky.
@maranco striehnuť na poštárku neviem, bývam na 11tom poschodí nemám šancu ju vychytať
Listy od úradov je vždy problém, musím si vybaviť nový občiansky aby som vedela riešiť slovensko.sk (mala som tam účet ale nešlo mi don prihlásiť kvôli občianskemu - nebol aktivovaný v čase kedy mal - musela som ho zdĺhavo rušiť notársky overenú žiadosťou), čiže mám v pláne vybaviť nový občiansky keď budem vybavovať aj deťom
Ale napríklad teraz som objednávala z aliexpressu jednu vec, už som ju dvakrát objednávala raz išla cez DPD raz cez SPS a teraz mi ju poslali cez poštu... Išla som na poštu k nám a tam som zistila že mám ísť na hlavnú poštu, tak som žltý lístok rovno vyhodila a objednala to doma znovu s tým že snáď to pošlú teraz inou spoločnosťou 😕
co plati aktualne najdes na stranke posty.
Nech uz pocuvas cokolvek, plati to co je zverejnene.
Ak niekto tvrdi nieco ine, nech ti to ukaze pismne, kde to je. Ak ti nic take ukazat nevie, nemoze, nechce, tak keca.