ahojte.
Žijeme v nájme v Bratislave (bez prechodného pobytu) a obaja máme trvalý pobyt na východnom Slovensku. Vraj sa má dieťatko evidovať na trvalý pobyt do 3 dní... 😖 Nemožné to vybaviť, stihnúť... Čo teraz?.... Sú nejaké alternatívy - napr. odklad nahlásenia? dííík
Čo ja viem, tak dieťa dostane automaticky trvalý pobyt tam, kde ho má matka.
ahoj...citujem " Miestom trvalého pobytu dieťaťa v čase jeho narodenia je miesto trvalého pobytu jeho matky. Ak nemožno zistiť miesto trvalého pobytu matky, rozumie sa miestom trvalého pobytu dieťaťa v čase jeho narodenia obec, na ktorej území sa dieťa narodilo." a kto nahlasuje..."Za občana, ktorý pre svoj zdravotný stav nie je schopný hlásiť trvalý pobyt bez mimoriadnych ťažkostí, môže túto povinnosť splniť ním splnomocnený zástupca."...
...ak mas cas, tak mrkni sem-ustredny portal verejnej spravy SR...
http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?Cat...
...mozno ti daju odpovede na vsetky tvoje otazky....🙂
Vsak si predsa zavolaj na miestny urad v mieste tvojho trvaleho bydliska. Vsetko ti tam povedia. Za mna to nahlasovala moja mama, mne povedali, ze to treba nahlasit osobne, alebo cez rodinneho prislusnika....
na matrike v ti vsetko vysvetlia ked nevies... 😉
Ahoj, teda co si ja spominam tak trvaly pobyt dietatka nenahlasujes ty, ale automaticky ho nahlasia z porodnice. Ide to podla trvaleho pobytu matky, takze tam bude mat trvaly pobyt aj dieta. Ja som este 2 tyzdne pred porodom vybavovala trvaly pobyt, aby s tym neboli problemy.