Kde nahlásiť trvalý pobyt, keď ho rodičia majú o 500 km mimo?

bellugia
7. jan 2011

ahojte.
Žijeme v nájme v Bratislave (bez prechodného pobytu) a obaja máme trvalý pobyt na východnom Slovensku. Vraj sa má dieťatko evidovať na trvalý pobyt do 3 dní... 😖 Nemožné to vybaviť, stihnúť... Čo teraz?.... Sú nejaké alternatívy - napr. odklad nahlásenia? dííík

janula17
7. jan 2011

Ahoj, teda co si ja spominam tak trvaly pobyt dietatka nenahlasujes ty, ale automaticky ho nahlasia z porodnice. Ide to podla trvaleho pobytu matky, takze tam bude mat trvaly pobyt aj dieta. Ja som este 2 tyzdne pred porodom vybavovala trvaly pobyt, aby s tym neboli problemy.

jarra
7. jan 2011

Čo ja viem, tak dieťa dostane automaticky trvalý pobyt tam, kde ho má matka.

ivett1
7. jan 2011

ahoj...citujem " Miestom trvalého pobytu dieťaťa v čase jeho narodenia je miesto trvalého pobytu jeho matky. Ak nemožno zistiť miesto trvalého pobytu matky, rozumie sa miestom trvalého pobytu dieťaťa v čase jeho narodenia obec, na ktorej území sa dieťa narodilo." a kto nahlasuje..."Za občana, ktorý pre svoj zdravotný stav nie je schopný hlásiť trvalý pobyt bez mimoriadnych ťažkostí, môže túto povinnosť splniť ním splnomocnený zástupca."...
...ak mas cas, tak mrkni sem-ustredny portal verejnej spravy SR...
http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?Cat...
...mozno ti daju odpovede na vsetky tvoje otazky....🙂

krasnulka
10. jan 2011

@bellugia ja som nenahlasovala trvaly pobyt. V porodnici som nahlasila adresu a to automaticky nahlasili oni-asi matrika.Ale ani pri jednom som trvaly pobyt nenahlasila, ked som prisla z porodnice, uz trvaly pobyt mali tam,kde ja 🙂

njonja
10. jan 2011

Vsak si predsa zavolaj na miestny urad v mieste tvojho trvaleho bydliska. Vsetko ti tam povedia. Za mna to nahlasovala moja mama, mne povedali, ze to treba nahlasit osobne, alebo cez rodinneho prislusnika....

lucka1987
11. jan 2011

na matrike v ti vsetko vysvetlia ked nevies... 😉