Kde na dovolenku do Talianska?

laskavocka
8. júl 2014

Prosim poradte neaku super destinaciu,prijemnu a utulnu plaz v Talianku.Chystame sa tam toto leto.Ocenim aj skusenosti ci referencie od kazdeho ,kto tam uz bol.Ja tam totiz idem prvy krat v zivote.Este ma zaujma ako sa taliani a personal spravaju k turistom?

trish31
8. júl 2014

@laskavocka ja Ti napisem kam nechod-juh Talianska-Neapol,Campania,Vezuv-spina,spinave more,bordel.Sorrento je naopak krasne ale to je tak na dva-tri dni potom sa tam clovek nudi.

laskavocka
autor
8. júl 2014

My mame smer Florencia,len ci je to tam dobre,neviem.

budesvadba20
8. júl 2014

My sme boli s nasimi vo Follonice na ten smer, a nam sa tam velmi pacilo, uz len preto ze tam vtedy nebol ani jeden slovak, a celkovo neznama destinacia pre slovakov, cechov, madarov... boli tam najma taliani🙂 more krasne ciste, len bolo to pred cca 10 rokmi, teraz neviem, ale minimum mas tip🙂 isto by som nesla do caorle, bibione to su take destinacie kde bude sami slovak, plnka a more sama musla, dost spinave. Takisto Rimini je strasne preludnene.

ichbinich
9. júl 2014

@budesvadba20:
V Bibione musle nie su skoro ziadne, lebo tam plaz cistia kazde rano... Uz vyse 10 rokov ma Bibione kazdy rok modru vlajku EU, a naozaj, za poslednych skoro 5 rokov, co sme tam pravidelne chodili, bolo more spinavsie asi 3 krat. Zato kusok od Caorle a v Lignano sme nasli musli za plny kybel 😉 a plaz tiez nebola tka pekna ako v Bibione.

V Taliansku je krasne skoro vsade. Sokovana som bola akurat z Palerma, ale tam sa zakladatelka nevybera 😉

Rimini je plne, to je pravda. Aj na severe v tych typickych letoviskach je uprostred leta plno. Ale nemala som negativne skusenosti. Ano, pocut aj slovencinu, cestinu, rustinu, ale vascina ludi sa sprava "normalne" 😉 😀

Taliani si ako hostitelia super, velmi mili, aj ku detom. Snazia sa pochopit, aj ked niekto nevie po taliansky, nie ako spanieli alebo francuzi. Menu byvaju v typickych turistickych destinaciach viacjazycne (a skoro vzdy na pobavenie pre mna 😉)

Utulnu plaz poradit neviem, iba velku 😉 Vo vacsich letoviskach je vyhoda, ze vedia taliani aj napriklad po nemecky alebo anglicky, a obchody a restauracie nedodrzuju siestu. Cim dalej na juh, tym prisnejsie dodrzuju siestu, ze ma clovek napriklad o 14 smolu, ked je hladny. My sme kolkokrat hladali aspon supermarket, aby sme sa mohli najest... To na severe nie je. V nejakom zapadakove moze byt samozrejme plaz krasna aclovek sam pomedzi talianmi, ale aj s nevyhodami: vsetko iba v taliancine, siesta a pod. Ak je ale clovek na to pripraveny, tak to je v pohode. V jednej restauracii nam prisla casnicka iba s papierikom porozpravat, ze co dnes maju uvarene 😉 Rukami-nohami sme objednali a bolo super. Manzel uz medzicasom po taliansky vie, tak je to jednoduchsie. Ale v takych zapadakovoch a bez viacjazycneho menu sme sa vzdy dobre najedli 😉 😀

bubchen86
9. júl 2014

Ked Taliansko tak jednoznačne sem 🙂 ,,Le Marche,, tam bolo neskutočne krásne....minimum turistov,voľné pláže, nedotknutá príroda 🙂 Na rok sa chceme určite vrátiť 🙂

bublinkajasminka
9. júl 2014

citam tu na caorle vyssie ze nie ale moja skusenost je uzasna 🙂 my sme boli ubytovani v hoteli kde neboli ziadni slovaci - boli sme dva roky po sebe v caorle tak sa nam pacilo a vzdy v inom hoteli ale ani v jednom neboli slovaci.jednych sme stretli v detskom parku a s nimi sme sa dali do reci inak slovakov som tam nepocula zato cechov viac a potom samozrejme ostatne krajiny - nemci, taliani... 🙂 taliani su uzasni hostitelia, velmi mili, ustretovi - oproti chorvatom z ktorych som mala vzdy pocit ze len nemcov preferuju 🙂 tento rok ideme do lignana, najradsej by som caorle ale dufam ze lignano nesklame - ideme uz coskoro tak snad bude oki 🙂 🙂

ivet1371
9. júl 2014

@bublinkajasminka my sme boli v Lignane a bolo super.išla by som kludne aj každy rok.kamoška chodi už každy rok 5 rokov.a čo boli s nami tak hovorili že lepšie je v Lignane ako v Bibione.

sorciera24
9. júl 2014

ja milujem Taliansko....bola som tam 8krat....v Lignane 3krat...tam sa nam asi najviac pacilo.....destinacia je to skvela s pravym tal. zivotom, ale utulna palz...to neporadim.....to potom asi nejaky tal. ostrov.....

laskavocka
autor
9. júl 2014

Utulnou plazou myslim to kde sa dovolenkari citia dobre,nie je to preludnene a hlavne sa da prijemne a lahko vo vode plavat,no hlavne bezpecne.

sorciera24
9. júl 2014

@laskavocka tak v Lignane (alebo celkovo sever, ci pbreze Jadranu) sa citis na plazi dobre i bezpecne, plytky vstup do mora, piesok....ale tieto destinacie su plne ludi, take zakutia bez ludi nenajdes....preto som myslela, ze to mozno na tal. ostrovoch...len je to o dost dalej......neviem ake mate kriteria....

zuzula1975
27. feb 2018

@bubchen86
Prosim ta viem ze je to od veci, a par rokov po tejto konverzacii....ale mas tu krasne fotky z
le marche, mozem sa opytat kde presne ste boli? pripadne aj tip na ubytovanie. Rozmyslame nad dovolenkou v Taliansku.... VDAKA

bubchen86
28. feb 2018

@sorciera24 ahoj v pohode 😋 my sme boli ubytovaní v Campingu ,v mobilhome,ale to sme boli ešte bezdetní 😁 s autom sme pobehali okolie a navstivili každý deň inú pláž ,a tie pláže boli fakt krásne , určite neoľutujete ked pojdete 😊

bubchen86
28. feb 2018

Spiaggia Delle Due Sorelle v Ancone jedna z naj

zuzula1975
28. feb 2018

Dakujem krasne😉

marca12
30. jún 2019

@bublinkajasminka prosim ta,v ktorej oblasti caorle ste boli? Znami boli pred par rokmi,chvalili. Ideme tento rok. Natresk ludi nam nevadi. Ja mam rada tu atmosferu. Daju sa tam nazbierat aj musle? Bez nich sa domov nemozeme vratit 😀

loginexistuje
30. jún 2019

@marca12 da sa ist do lignano sabiadoro urobte si vylet a robia tam s lodou vylety na muslovy ostrov neobyvany ostrov s tonami musli len vezmite repelent

marca12
30. jún 2019

@loginexistuje v caorle nie su musle? My to len pre deti chceme ako zabavu,zeby sme sa rano presli po plazi a nazbierali musle.

loginexistuje
30. jún 2019

@marca12 ale trochu sa skoro rano alebo vecer najde ale ak chces musle naberat kyblikmi tak sa chodi na tento vylet https://lignanosabbiadoro.it/de/aktivitaten/176...

marca12
30. jún 2019

@loginexistuje dakujem. No to nie za kybel 😀 len par pre radost a pamiatku