Kde môžem podporiť výsadbu stromov?

8. jan 2023

poznate nejaku stranku,alebo organizaciu, kde mozem podporit vysadbu stromov. viem ze existovala stranka pureslovakia.sk kde za jednu zakupenu vec vysadili jeden strom, ale chcela by som nieco kde priamo mozem podporit tieto veci.

zuzudrnda
8. jan 2023

Veľmi milá otazka💚Možno bude stačiť podporiť organizácie,ktoré svojou činnosťou bojujú za zachovanie existujúcich lesných spoločenstiev. To je ešte hodnotnejšie ako vysadeny strom, z prvej ma napadlo napr. https://www.wolf.sk/sk/kup-si-svoj-strom/kup-si...

ivka225
9. jan 2023

Podporovat sadenie stromov je urcite lepsie ako podporovat ich vyrub, ale je dobre uvedomit si aj to, ze v nasom klimatickom pasme to vobec nie je potrtebne, stromy vyrastu aj bez nasej podpory - staci si vsimnut ako vyzera mesto Pripjat pri cernobylskej elektrarni po jeho opusteni. Stromy su vsade. Co je skutocne dolezite, je podpora biodiverzity, teda druhovej roznorodosti. Tam je podpora skutocne dolezita, pretoze nie pocet stromov, ale prave diverzita sa kriticky znizuje. Ak pozistujes, urcite najdes aj vo svojom okoli organizaciu, ktora sa podpore diverzity venuje a mozes jej pomoct bud financne, alebo este lepsie osobnou ucastou na jej aktivitach.

malacibulka
9. jan 2023

Vlk, jednoznacne. Takisto vies nakupit sadenice stromov a sadit - pozor vsak na akom pozemku a ake druhy. Taktiez sa mozes kazdu jesen prejst po lese s lopatkou a pomoct popadanym semienkam do zeme.

autor
9. jan 2023

dakujem vam za prinosne iformacie, budem sa snazit dohladat viac info a podporovat dane projekty. a ano, aj ja sama mozem sadit , ale momentalne popi malickych detoch nemam kapacitu, ale aj na to sa chystam casom, zatial sme vysadili na zahrade