Dobrý večer, žienky. Napadlo mi, že sa obrátim na vás s otázkou ... upratovala som pivnicu a našla som veľa kaziet VHS, kedysi boli moje. Sú na nich Disney rozprávky, Harry Potter aj nejaké akčné filmy. Sú ako nové, je mi ľúto ich vyhodiť. Neviete či by som ich vedela podarovať niekam napríklad do detského domova, alebo podobného zariadenia? Týkalo by sa to nitrianskeho kraju. 🙂
@klarissa25 Nie, nemyslím si to a ani som to nepísala s tým zámerom, že narážam, že je niekto za opicami. Napísala som práve detský domov pre to, lebo je tam veľa rozprávok. Nemyslím si, že som týmto príspevkom niekoho urazila, len som sa spýtala. A pozri, keď k tomu nemáš čo povedať, tak na čo sa zbytočne rozčuľuješ. Možno sa nájde niekto, kto to chcieť bude a keď nie, tak nie. 🙂
Sú ľudia,ktorí ešte maju funkčné videoprehrávače,ponukni na bazoši.To môžu byť ľudia cca v mojom veku a už maju vnúčatá.
Možno záleží ci máš originály, v originálnom obale, alebo len také, čo si doma nahrávala z telky. Originály možno vezme zberateľ, napokon jedného dňa môžu mať hodnotu... ako dnes platne🤷♀️ ale v žiadnom domove podľa mňa nie je videoprehravac 🙁 to je dnes skor rarita ak niekto ma. Hod to na bazos
Sú starší ľudia, ktorí by sa im určite potešili, alebo zberatelia, napíš inzeráty na darovanie, napr. na FB sú regionálne, aj celoslovenské darovacie skupiny, ale určite aj inde 🙂
A existuje služba,ktorá staré VHS kazety nahrá na usb kluc
harry potter na videokazetach? ved ked sa posnazis si stiahnes kvalitne filmy online, vhs bude take rozmazane, ze to rovno do kosa. DNes su kadejake archivy s kvalitnymi nahravkami, nemyslim ze niekto vezme VHS. A pozor su to piratske kopie tie VHS, to nemoze len tak dat nejakej organizacii, jedine originaly
ja som niekolkokrat dala na fb, ze darujem VHSky - original, ako nove a nikto nic. Skusala aom aj detsku nemocnicu na Kramaroch a ze nikto uz nema prehravac. Tak sli na zberny dvor 🤷♀️
@ana_s tak na pozeranie uz asi nie, ale nejaki fajnsmekri by to mozno kupili. Inac niektore disney rozpravky mali sk dabing iba na vhs, tusim Ladu a Trump. Ak mas nieco take, tak boli taki co take zhanali. Inac vhs maju svoju zivotnost, takze tazko povedat v akom stave to je, ci by to rovno prehravac nepotrhal, ako sa zachova paska, ktora bola roky nepretacana ... a vhs prehravac je tiez uz rarita. Ja som moj daroval uz davno ... vlastne davno som daroval aj dvd ...
Do zberneho dvora
Ako vážne si myslíš ze v detských domovoch sú 100 rokov za opicami ? Véd už pomaly ani DVD nie sú...akože je to pekne ze chceš darovať ale toto nie..