Dobrý deň, chcela by som poradiť. Našla som pri starom dome v stodole staré listy a pohľadnice po pôvodných majiteloch. Bolo mi ľúto ich tam nechať "napospas osudu". Viem ich darovať muzeu alebo niekde do archivu? Mal niekto skúsenosť? Ďakujem
Z akeho obdobia ? A ako vyzeraju ?
Ja by som mala zaujem za rozumnu dohodu, alebo moj kamarat. Archiv by možno mal zaujem, ale tiez potrebuju foto. Zalezi aj od autorov a majiteľov
Viacmenej su to súkromné listy, pohľadnice nie je toho veľa a rok cca 1955
A pôvodní majitelia ( dediči) by nemali záujem o minulosť svojej rodiny?
@aniele neviem kto su a hľadať ich po dedinach nemám v úmysle.
@vanesnicol písala som správu 😊
@vanesnicol dobrý večer.ja poznám jedného veľkého zberateľa.velmi by sa potešil.zbiera to uz 40rokov
ďakujem všetkým za záujem ale skôr by som to chcela venovať múzeu ak by o to mali záujem a však ak by som sa rozmyslela ozvem sa 🙂
1955 nie je veľmi vzácne do zbierky institucie, ale skús okresne múzeum.
To skor zberatelia by sa potesili, je to záľuba a potešenie
@vanesnicol do muzea by ti zobrali iba ak by to patrilo historickej osobnosti alebo by to popisovalo nejaku historicku udalosť v nadväznosti na historickú osobnosť,ale skús.ak by sa ti to nepodarilo teoreticky dat do muzea,velmi rada ich zoberiem, pekný večer
zavisi trochu aj od toho, co sa v listoch riesi. Napriklad podla toho, akej profesie je autor, ci tam spomina nejake zaujimave veci z tejto profesie alebo spomina na nejake historicke udalosti alebo je to ucelena seria listov z nejakeho odbobia a reflektuju nejake spolocenske zmeny a tak. Alebo su to listy, ktore sa vyslovene venuju len rodinnym temam? Aj o tie mozu mat muzea zaujem, ale mali by vytvarat nejaky celok, obraz alebo aspon ucelene obdobie ci rok(y) alebo poskytovat aspon nejaku zaujimavu informaciu. Niektore mozu byt zase zaujimave svojim stylom pisania. Na slovensku je vela tematickych muzei, skus popozerat a ponuknut.
@vanesnicol ja by som skúsila osloviť niekoho z rodiny, ved keď je tam niekoho adresa a meno tak viete teraz cez sociálne siete osloviť. Možno by vám boli veľmi povďačni.
Co sa týka známok ak tam sú sú takzvané papezske misijné diela ti organizujú burzy a zo zisku financujú misie v zahraničí. Ja som kvantum pohľadníc a obálok niesla do ich kanclu....
@hradnapani ďakujem veľmi pekne za typ 🙂
@jajka71 nemajú známku skor su to ako keby priložené v list tak to veľa nepomôžem...
@vanesnicol možno tak dat výzvu na soc. Sieť ci sa nájdu potomkovia sk viete meno nemusel by byť problém 🙂
@vanesnicol jacsom zberateľ. Napíšte mi ss
Skúste napísať nejakému antikvariátu 🙂