Kde máme kúpiť psíka?

lalia333
24. júl 2017

Dobrý deň chceka by som od vas radu ze kde mam kupit psika rozhodujeme s manželom si kupit civavu len nevieme od koho mame kupit kto ma atym skusenosti od mnozitela alebo od chovat.stanice vopred ďakujem za odpoveď

dominika6
24. júl 2017

@lalia333 však na bazaroch je toho plno

admet
24. júl 2017

napriklad tu najdes zoznam chovatelskych stanic:

http://www.azet.sk/katalog/civava/slovensko/

nad mnozitelom ani neuvazuj!!!

lalia333
autor
24. júl 2017

@dominika6 tam su mnozitelia

dominika6
24. júl 2017

@lalia333 a? nieje to jedno od koho kúpiš?

lalia333
autor
24. júl 2017

@dominika6 len aby mi presne take plemeno predaju možno povedia ze to bude mini civava a ked nas oklamu a predaju inej veľkosti

sissy27
24. júl 2017

@dominika6 nie, nie je to jedno... pri množiteľoch sú katastrofálne podmienky, množia to hala-bala, psíky majú často vrodené vady, ochorenia, častokrát nejde ani o čistokrvných psov (čo by nemusel byť problém, ak je s tým zákazník vopred oboznámený a zaplatí aj adekvátnu cenu)... nehovoriac o tom, že je to nechutný biznis, ktorý v podstate len plní útulky ☹ takže ja osobne by som to nepodporila...
@lalia333 nájdi si chovateľa... alebo možno nejakého útulkáča, prípadne na fb stále niekto zdieľa nájdené šteniatka, ktoré potrebujú pomoc...

novana
24. júl 2017

@dominika6, nie je to jedno, pretože množitelia chovajú psíkov v neľudských podmienkach, v špine, často v pivnici a tme... Nikdy by som takýto biznis nepodporila!

dominika6
24. júl 2017

@lalia333 ja len zato že sa pýtaš či od množitela alebo chovu..tak potom sa nepýtaj a hladaj chov. stanice

dominika6
24. júl 2017

@novana
@sissy27 ona sa pýta v téme od koho...ak jej to nieje jedno tak nech sa nepýta

wolfin
24. júl 2017

v prvom rade mini civava neexistuje, je to degeneracia - potom sa im do hlavky nezmestia oci ci mozog. civava a aj york maju jednu velkost. kup si od riadneho chovatela, ktoreho chov zastresuje klub chovatelov. klikni si na stranky klubu a hladaj chovku. vela psickov je na predaj aj lacnejsie, lebo su neni vhodni do chovu - ziadny zdravotny problem, len nieco kozmeticke, co tebe nemusi vobec vadit. ale budes vediet, ze rodicia su ozaj civavy a maju zdravotne vysetrenia... mnozitelia ti predaju degenerovane stenulko ako nejaky "specialny" druh a pritom je to chore steniatko... prosim, ak chcete skutocne partacika, pozeraj po riadnych chovatelskych staniciach.

korpiklaanka
24. júl 2017

Od množiteľa? To hádam nikto nad tým reálne neuvažuje, dúfam že si sa zle vyjadrila a myslela si psa bez PP napríklad cez inzerát. Asi som naivná, ale verím, že ak niekto kúpil od množiteľa tak nie cielene, ale bol oklamaný.

Aj ja mám psa bez PP, to je pravda, ale dopredu som chcela vedieť v akých podmienkach vyrástla. K nám prišla trojmesačná, naučená chodiť na vodítku a keďže to nebola malá chlpatá guľa, bola hneď samostatná.

predtým som mala pouličnú zmesku.

A po druhé. Čivava nie je pudlík ani bradáč, že má viac veľkostí.

lvancova
24. júl 2017

@lalia333 utulky su plne takychto psikov

minttu
24. júl 2017

@dominika6 Ty si naozaj tak jednoducha, alebo len trolujes?

admet
24. júl 2017

ked hladas psa, musis sa skontaktovat s chovnymi stanicami, pytat sa, prist na navstevu, obzriet si chov.
Este doplnim k mnozitelom. Predavaju sice psov za lacny peniaz, ale potom sa nedoplatis za liecbu u veterinarov. Takze radsej dat o nieco viac za psa s PP z kvalitnej chovky a mat pokoj, ako potom vyplakavat nad drahymi sluzbami zverolekarov.

1mina
25. júl 2017

@sissy27 presne hlavne nie od mnozitela, ludia z utulku maju plne ruky toho aby im zabranili v tychto rozmnozovacich chovoch kde febky trpia v hroznych podmienkach a len rodia stenata kym vladzu.... my mame psika tiez z utulku ak si nepotrpime ze musite mat vyslovene cistokrvnu civavku v utulkoch je stale na vyber velka kopa opustenych psikov a steniatok 🙂 ja nelutujem vyber ani jedneho psika odtial, kludne vam aj poradia pri vybere ktory psik bude co asi vyzadovat ;)