Dobrý deň chceka by som od vas radu ze kde mam kupit psika rozhodujeme s manželom si kupit civavu len nevieme od koho mame kupit kto ma atym skusenosti od mnozitela alebo od chovat.stanice vopred ďakujem za odpoveď
napriklad tu najdes zoznam chovatelskych stanic:
http://www.azet.sk/katalog/civava/slovensko/
nad mnozitelom ani neuvazuj!!!
@dominika6 nie, nie je to jedno... pri množiteľoch sú katastrofálne podmienky, množia to hala-bala, psíky majú často vrodené vady, ochorenia, častokrát nejde ani o čistokrvných psov (čo by nemusel byť problém, ak je s tým zákazník vopred oboznámený a zaplatí aj adekvátnu cenu)... nehovoriac o tom, že je to nechutný biznis, ktorý v podstate len plní útulky ☹ takže ja osobne by som to nepodporila...
@lalia333 nájdi si chovateľa... alebo možno nejakého útulkáča, prípadne na fb stále niekto zdieľa nájdené šteniatka, ktoré potrebujú pomoc...
v prvom rade mini civava neexistuje, je to degeneracia - potom sa im do hlavky nezmestia oci ci mozog. civava a aj york maju jednu velkost. kup si od riadneho chovatela, ktoreho chov zastresuje klub chovatelov. klikni si na stranky klubu a hladaj chovku. vela psickov je na predaj aj lacnejsie, lebo su neni vhodni do chovu - ziadny zdravotny problem, len nieco kozmeticke, co tebe nemusi vobec vadit. ale budes vediet, ze rodicia su ozaj civavy a maju zdravotne vysetrenia... mnozitelia ti predaju degenerovane stenulko ako nejaky "specialny" druh a pritom je to chore steniatko... prosim, ak chcete skutocne partacika, pozeraj po riadnych chovatelskych staniciach.
Od množiteľa? To hádam nikto nad tým reálne neuvažuje, dúfam že si sa zle vyjadrila a myslela si psa bez PP napríklad cez inzerát. Asi som naivná, ale verím, že ak niekto kúpil od množiteľa tak nie cielene, ale bol oklamaný.
Aj ja mám psa bez PP, to je pravda, ale dopredu som chcela vedieť v akých podmienkach vyrástla. K nám prišla trojmesačná, naučená chodiť na vodítku a keďže to nebola malá chlpatá guľa, bola hneď samostatná.
predtým som mala pouličnú zmesku.
A po druhé. Čivava nie je pudlík ani bradáč, že má viac veľkostí.
ked hladas psa, musis sa skontaktovat s chovnymi stanicami, pytat sa, prist na navstevu, obzriet si chov.
Este doplnim k mnozitelom. Predavaju sice psov za lacny peniaz, ale potom sa nedoplatis za liecbu u veterinarov. Takze radsej dat o nieco viac za psa s PP z kvalitnej chovky a mat pokoj, ako potom vyplakavat nad drahymi sluzbami zverolekarov.
@sissy27 presne hlavne nie od mnozitela, ludia z utulku maju plne ruky toho aby im zabranili v tychto rozmnozovacich chovoch kde febky trpia v hroznych podmienkach a len rodia stenata kym vladzu.... my mame psika tiez z utulku ak si nepotrpime ze musite mat vyslovene cistokrvnu civavku v utulkoch je stale na vyber velka kopa opustenych psikov a steniatok 🙂 ja nelutujem vyber ani jedneho psika odtial, kludne vam aj poradia pri vybere ktory psik bude co asi vyzadovat ;)
@lalia333 však na bazaroch je toho plno