dobry den vsetkym
chcem sa aj s rodinou prestahovat do domu hocikde medzi bratislavou a trnavou, sme z trencina takze v tejto lokalite nikoho nepozname a nema nam kto poradit,
nemame ziadnu oblubenu obec a chceme sa rozhodnut objektivne
precital som mnozstvo diskusii na podobnu temu ale stale sa neviem rozhodnut
nechcem menovat konkretne obce no z diskusii vyplyva, ze kazda ma nejake plus a nejake minus
mam dieta, ktore potrebuje skolu a druhe, ktore pojde do skolky
dochadzanie autom do bratislavy mi nevadi ale ak by bol mozny vlak bolo by lepsie
samozrejme s detmi by sme neradi dochadzali takze skola, skolka a lekar by mali byt priamo v obci
ide mi najma o zivotne podmienky, cital som, ze v tejto lokalite su problemy ci uz s podou, pitnou vodou, vetrom, kriminalitou...
vedeli by ste mi poradit ktore obce by ste preferovali?
viem, ze cim blizsie pri BA tym vyssie ceny, ale na tom az tak nezalezi... ide mi viac o kvalitu ako o peniaze...
dakujem eliska, senec je isto pekny, nevylucujem...
avsak zaujimaju ma skor dediny blizsie k TT ako k BA dochadzanie mam vyriesene
konkretne budmerice... ? o tejto dedine som zatial nepocul zle slovo kdezto vsetky ostatne maju vzdy aspon jeden aj ked skryty hacik ale maju...
ziadne dalsie napady? navrhy? rady?
@marek017 urcite vyberajte z obci, kde chodi vlak - na nezaplatenie. ja osobne by som brala pezinok ;)
Cifer je dobra dedina. Z TT je to kusok a vedie tam nova siroka cesta (pre mna soferku zenu je to dolezite 🙂 ). Maju tam skolku,skolu, veterinu, zubara, lekaren. Cize dobra vybavenost. Ide tam i vlak, autobus. Stavaju sa stale nove domy/stvrte.
Ja byvam v mestskej casti TT v Modranke, kt.ma charakter dediny. Chodi sem MHD, mame tu 2 skolky, skolu, potraviny, zahradnictvo, stavebniny, restiky. A je tu velmi dobra dostupnost na dialnicu. Nehnutelnosti nie su najlacnejsie, ale byva sa tu dobre. V meste si autom za 10min, pesi/bicyklom sa da tiez prejst popri potoku kde nejazdia auta za chvilu
Mozno by som este pozrela dediny ako Zavar, Krizovany nad Dudvahom, Zeleneč, Hrnčiarovce nad Parnou
@marek017 tak ono je všade nejaké za a proti, mínusy a plusy, nič nie je ideálne a vždy sa čosi časom nájde, čo Ti môže vadiť. Ak si z mesta, môže Ti na dedine prekážať chovanie hydiny, kikiríkanie kohútov ráno, chov ošípaných, pílenie, rezanie, kde ľudia až tak nepozerajú, či je sobota alebo nedeľa alebo nočný čas. Takže ja by som skôr volila bývanie v meste - okrajové časti, kde sa stavajú domy, aj keď to bude drahšie, takže by som volila priamo Trnavu.
ale ved prave o to mi ide o tie kohuty a kravy a prasata ja sam by som chcel chovat minimalne sliepky a snad aj prasiatko tak preto volim dedinu...
prave naopak vobec nechcem supermoderny dom v supermodernej developerskej stvrti kde mam okolo domu 2,5m travnik a betonovy plot k susedom to je presne to co ma vobec nelaka - ja tieto kralikarne nazyvam "samostatne stojacimi bytmi" ba v byte je to omnoho lepsie lebo ak hude suswd grilovat rak budem vediet aj to kde kupil rebierka a to ma nelaka
zatial u mna vyhravaju senkvice, modra, budmerice, voderady a mozno aj ta modranka ale ak tam nemozem mat kvikajuce prasiatko tak asi nie...
@marek017 OK, ja len, že si písal, že si z Trenčína, tak som reagovala na to. K tým králikárňam ako píšeš - nie je dom ako dom, nepísala som o radovkách, ale o samostatne stojacom dome. Aj na dedine vznikajú takéto satelity, novopostavené domy v roliach, ak chceš to, čo píšeš, tak jedine starý dom v starej štvrti a zasa máš mínusy starého domu a nikdy nevieš ako je postavený a čo Ťa ešte bude stáť, taká skrytá mačka vo vreci. A k tomu kohútovi, ktorý začne kikiríkať o štvrtej ráno - uvidíme, čo povieš, po takom roku, asi si to teraz nevieš dobre predstaviť, ale tak, kto chce kam....nech sa Ti darí, všetko dobré.
@marek017 myslim, ze najlepsie by bolo skocit do auta a urobit si okruznu jazdu po tychto dedinach a hned budes vediet, kde sa ti paci a kde nie ;) A ak chces dom v starej zastavbe, tak ti drzim palce na stastnu ruku a nekupili ste nejaku "mokrinu" - dom s plesnami a podobne (samozrejme, pri predaji ich vidno nebude). Ale ked chces prasiatko, tak vol radsej dom niekde na okraji obce alebo tam, kde su na pach a kvikanie zvyknuti, inak asi nebudu velmi nadseni, dnes sa uz tych prasiatok na dedinach az tak velmi nechova, tak nech mate dobre vztahy 🙂
V modranke sa podla mna stale chova. I ked uz v malom. Ja som vsak uprednostnila novu stvrt s okrasnou zahradou a vysokym plotom 😁 ale ved proti gustu ziaden disputat
mne sa paci Senec, ale teda to je uz mesto neviem ci preferujes dedinku ci mesto.Ale ceny budu asi vyssie vzhladom k blizkosti Ba, ale je to super mesto slnecne jazera,krasne namestie skoly, skolky raz, ked pojdu deti na strednu skolu budu to mat blizko ci autom s Vami ci busom.
Ak dedinku, kde je moznost ist vlakom do Ba tak Kvetoslavov, Hviezdoslavov....ale tam zase neviem ake su skolky a zakl.skola to su male dediny
vobec by som nepozerala Rovinku a Dun.Luznu strasne kolony rano.