Hladam napady a rady, ako skladovat doma topanky, ktore nie su prave 'v obehu'. Ako 5 clenna rodina ich mame dost, roznych velkosti, byt neovplyva priestorom, rozmyslam, kam ich ulozit a ako, aby zabrali co najmenej miesta a zaroven sa neposkodili. Klasicke botniky na cca 12 parov topanok su nam malo, resp. sa v nich stracaju tie mini topanocky. Verim, ze tu dostanem nejake tipy, ako ste to vyriesili vy, pripadne mozte aj foto. Dakujem🙂
@pele Bývame v dome, takže moje riešenie ti asi nepomôže, máme na sezónne veci jednu miestnosť. Ale napadol mi balkón - ak máte, na jednu stranu vysoká skriňa, prípadne využiť celý priestor v byte smerom do výšky - vysoké vstavané skrine po plafón. A možno aj posúvať hneď, ako z toho deti rastú, skladovať naozaj len to, čo sa používa. Ikea má celkom dosť úložných riešení - košíky, predeľovače, vrecká, ktoré sa dajú zavesiť na dvere - prípadne na tie malé topánočky.
@pele existuju take plastove odkladace, do ktoreho zasunies jednu topanku nad druhu. Teda v polici nestoji par vedla seba, ale nad sebou. Nie su ale potom v krabici, mozes ich vsak dat do vrecusok.
Skusim pohladat link.
Ja osobne ich mam po sezone v pivnici, ale vyhadzujem male krabice a nechavam si len velke, kde vojdu najmenej dva pary spolu. Takze v lete vylozim zimne cizmy a do tej istej krabice pohodlne ulozim 4 pary balerinok alebo lodiciek s nizkym opatkom. Alebo 6 parov sandalov a slapiek. A kedze mam 4 pary ciziem, polovica letnej obuvy je hned spratana v 4 vacsich krabiciach.
Takto mame topankami zapratane 2 vacsie police. Viac ani netreba.
Deti maju max po dva pary na leto a zimu, lebo rastu, takze hned po sezone mozem topanky vyradit. Buduci rok im uz budu isto male.
A po sezone vacsinou pretriedim topanky, co su malo nosene a dobre zachovane a uz ich nechceme, vycistim ich a darujem dalej.
Tak usetrim miesto.
@moonlight1210 tak isto aj ja,sezonne veci vycistene odkladam do krabic...
@pele naor. plastovy organizer na topanky superobchod.sk (ten je aj vyskovo nastavitelny).
@pele vo vysokej vstavanej skrini na najvyššich policiach kde sa často nechodi a povykladam to tam ked skonči sezona. Vždy topanky očistim (operiem ak sa da), vypcham papierom (čižmy hlavne) naukladam do krabic a na krabice nalepim listočky s opisom topanok aby som potom vedela kde hľadat ked niektore potrebujem.
@pele to co nosíme je v klasických policiach a suflikoch pri vchode, tie sezónne v krabici. Botnik je taka nefunkčná okrasa, tam sa nič moc nezmesti aj keď je v tom prehľad. Mame malý dom bez skladových priestorov a to nas naučilo minimalizmu. Takze lodičky z roku pána 1550, tenisky každej farby, šľapky, žabky, infantilne papuče a iné raz ročne obuté modne blbiny šli do koša a nechybaju
@pele skús popozerať sem, je tam zopár dobrých nápadov... https://www.google.com/search?q=shoe+organizer&...
Dakujem vam vsetkym, za rady a tipy, mam kopec podnetov na inspiraciu.
My sme si davali robit na mieru zostavu do chodby a mame vysoku skrinu rozdelenu na 2 casti, v jednej ma muz udice, v druhej su policd a tam topanky, deti maju vlastnu mensiu komodu na topánky. Sezonne, ktore sa nepouzivaju, su v pivnici