Kde kupujete živý stromček?

21. okt 2023

Ahojte prvýkrát sa chystám na kupu živého stromčeka a preto sa chcem poradiť od tých ktorí kupujú pravidelne a majú teda skúsenosti, kde sa to najviac oplatí?
Keďže predávať ich budú doslova všade a ponuka je veľká ..či na internete alebo trebárs pri supermarketoch 😊 nehľadám nič extra, chcem určite vyšší a taký širší ..
Odpoved ze v Poľsku bude pre mna nepodstatná, tam sa kvôli stromčeku nechystám
Ďakujem

marca12
21. okt 2023

Ja kupujem v Polsku v lesnej skolke. Ale taku odpoved nechces. Pozri v okoli,ci nemate lesne skolky u nas ma jeden chalan skolku a oplati sa tam viac ako v supermarkete. Mozes pozriet aj v zahradnictvach. Ale vsade su viacmenej rovnake ceny

yoxinka
21. okt 2023

Tak by možno pomohlo napísať aspoň odkiaľ si a kde si ochotná kvôli stromu ísť 🤷‍♀️. My kupujeme v IKEA.

gurags
21. okt 2023

Kupujeme v Obi, tam majú vždy za fajn cenu. Určite lacnejšie ako pri iných nákupných centrách. Majú ich tam podľa veľkosť rozdelené a naskladnuju už koncom novembra. My ho vtedy aj kupujeme, sú čerstvo odrezané a dáme ho doma v záhrade do vedra s vodou. Vždy je krásny.

autor
21. okt 2023

@yoxinka tak nemyslela som to že presne mi napíšete lokalizáciu ale skôr že tie ktoré ich kupujete či máte nejak odsledovane žeby sa viacej vyplatili na nete alebo napr pri supermarketoch 😊 ikea mi nenapadla budem brat ako možnosť 😊

autor
21. okt 2023

@gurags ďakujem nevedela som že v obi majú. Pozriem nemáme to ani veľmi ďaleko. To je taký ten čo sa potom zasadi alebo po Vianociach sa vyhodí ?

yoxinka
21. okt 2023

Zase, neviem odkiaľ si, ale v BA sa roky stromčeky nevyhadzujú, mesto ich zbiera, minulý rok z vyzbieraných stromčekov robili dosky a z nich regály na knihy.

katulienocka999
21. okt 2023

V hornbachu už 5 rokov a vždy spokojnosť 🙂 boli sme sa pozrieť aj v obi,lebo tam majú o menší kúsok lacnejšie ale ako strasiaci boli tie stromy, zatiaľ vždy vyhral ten hornbach 🙂 pozerali sme aj v stánkoch co zvyknú byť pri nákupných centrách ale tam mali predražené podľa mňa 😁

nikha2809
21. okt 2023

Mestské lesy, minulý rok u nich 7€ smrek, 23€ jedlička na veľkosti nezáležalo

iv007
21. okt 2023

Mountfield uz druhy rok, maju pekne a relativne dlho vydrzia. Predtym v Obi boli onicom a opadali po par dnoch..

mimirka32
21. okt 2023

My kupujeme v OBI, su tam asi najlacnejsie a nam vydrzi celkom dlho

viestta
21. okt 2023

Autorka, o taky c osa potom vysadi sa treba vediet postarat aby nakoniec neskoncil v komposte. Kup rezany, pestuju ich na plantazach, presne kvoli tomuto jednemu ucelu. Co som vlani pozerala, tak ceny boli +/- rovnake co OBI, Mautfield, Hornbach alebo Kaufland. Cim skor kupis, tym vacsiu sancu ma, ze prezije, lebo ho vies dat do vody. Vsetky, aj tie co sa predavaju na Stedry den su vytate zhruba v rovnakom case

tana85
21. okt 2023

uz sme mali aj z ikea, ak hornbach aj obi, vsetky rovnako vydrzali, a to naozaj stara,e, davame hnojibo, odrezeme spodok, ma vodu a aj tak uz ani do 6.1.nevydrzal, davame dnu zvycajne okolo 18-19.12. takze zalezi aky mas rozpocet. ikea strom donesies suchy po sviatkoch a vratia ti 20€ na nakupnu poukazku, takze mas strom defacto zadarmo

onedaynick
21. okt 2023

@tana85 hm, my aj z Ikea, aj z obi, aj kurime kozubom a vydrzali.. Denne ale vypije liter vody.

andreatytler
22. okt 2023

Ikea ti za stromcek da poukazku na nakup v plnej sume, takze je zadarmo.

karolinakr
22. okt 2023

Hornbach, ale to len kvôli cene, opada už začiatkom decembra

onedaynick
22. okt 2023

@karolinakr a mate ho vo vode?

karolinakr
22. okt 2023

@onedaynick nie 😾

yoxinka
22. okt 2023

@karolinakr
Strom sa dáva do vody. My zdobíme vyše týždňa pred Vianocami, máme ho do 6. januára a je v pohode. Ale je vo vode.

autor
22. okt 2023

Ja by som chcela ho mat tak od Mikuláša a predpokladám že cca do polovice až konca januára ale to uz asi teda podľa toho v akom stave by bol 😃 mam radšej stromček dlhšie pred vianocami ako potom po nich

karolinakr
22. okt 2023

@yoxinka a aj ten stojan je s vodou?

maryetta
22. okt 2023

Naposledy v obi. Cena bola cca 17€ ak nie menej. A naozaj krásny.

karolinakr
22. okt 2023

@maryetta jeho krásnučký.to bol tvoj?

autor
22. okt 2023

@maryetta krasny to vážne? Ja som myslela že živý stromček vyjde tak stovku 😃

yoxinka
22. okt 2023

@karolinakr
Sú špeciálne stojany, kde postavíš stromček a naleješ tam vodu a strom je vo vode. Napríklad takýto:
https://www.madmat.sk/kriner-stojan-na-vianocny...
Dúfam, že som mohla dať sem link, teraz som si nie istá.

maryetta
22. okt 2023

@karolinakr ano. Tento sme mali posledne vianoce.

maryetta
22. okt 2023

Tak istotne su aj drahsie. Uz neviem ci to boli kaukazske-nomadske ci ake. Ale u ineho predajcu tak tam veru 80-100€.

onedaynick
23. okt 2023

@yoxinka ano, denne vypije aj liter vody. A vydrzi dobre 3 tyzdne.. aj ked kurime kozubom a je teplo vnutri.