chcem postupne vymenit svoj satnik za elegantny, nakolko som uz mama (zatial len na materskej), ale aj tak,uz sa patri aj vyzerat tak slusnejsie... chcem uz posobit elegantne planujem nakupit elegantne topy bluzky svetriky kardigany sukne lodicky... len neviem kde kupit take saty na bezne nosenie na vonka, aj do prace?? potrebujem aj na letne obdobie aj na zimne kludne pletene kde kupujete vy?
a este mozete poradit aj elegantne doplnky co nosievat ku tomu.
Chcem uz vyzerat predsa len ako dáma, a nie ako pubertiacka v teniskach od vedla.... (mam 24)
dakujem za kazdu radu 😊
Mohito, reserved, chantal, Orsay, peek and clopenberg, HM, Tommy, je toho veľa... v podstate vo väčšine obchodov v obchodaku nájdeš elegantné oblečenie
Najčastejšie Orsay. Ale treba poobzerať materiál, niektoré kúsky u nich prešli do horšej kvality. Väčšina je však stále okej a oblečenie mi drží tvar aj farbu aj po niekoľkých rokoch 🙂
"Tá dáma nosí tak starý kabát, že je to už v móde!" :D
Ja mam aj letne aj zimne saty z bonprixu
Toto som mala v plane aj ja, obliekat sa zenskejsie, len ma to rychlo preslo, lebo ked som zhanala saty, tak ani za nic nieco, co by splnalo kriteria 😅 bud boli moc "trendy", komplikovane, volanikove, prilis elegantne, alebo sa mi nepacil material... 😀 tak ostavam v "teen mode" tmavych rifli a basic tricka 😅
F&F, orsay, mohito, h&m
Skus ZARA
Bonprix
Ahoj, zmena štýlu sa neudeje zo dňa na deň, treba tomu čas. Ja by som najprv začala základnými kúskami ako sú kabáty, bundy, košele, kabelky, topánky. Ja preferujem farby ako béžová, hnedá, biela, čierna. Ak budeš mať aký-taký základ, môžeš na ňom stavať a postupne dopĺňať ďalšími elegantnými. Svoje terajšie veci nemusíš vyhodiť, ale len ich správne pokombinovať so svojím základom a bude to vyzerať fajn. Tuším aj Kateřina Bartková o tom urobila super video na YT. A značky preferujem Mohito, Orsay, Reserved, F&F, AboutYou a pod. Skoro v každom obchode sa dá natrafiť na pekné elegantné kúsky🙂
Aj takko, bonprix
Ja mam rada zaru a mohito, cisty styl, jednoduche strihy, zemite farby mam najradsej. HM sa posledne roky dost pokazilo co sa tyka kvality materialu
ja nakupujem najcastejsie na Answear alebo potom Reserved, Orsay, Next, Mango a do Mohito chodim rada na sukne
Zara, Mohito, freshlions😍, H&M...
24 rocna baba vobec nemusi chodit len elegantne oblecena 😂 ja mam 25, tiez som mama a nosievam bezne dzinsy s teniskami a mikinou, to, ze si mama neznamena, ze nemozes chodit sportovo oblecena 🤷🏼♀️
Ale ked uz, jednoznacne Zara, Mango, Medicine, Reserved a pod.
Reserved, Zara
Pokial sa ti pacia jednoduche kvalitne veci, vacsinou jednofarebne, moja srdcovka je brnenska Reparada (mam od nich sukne, saty, tricka, body, leginy a dokonca aj nohavicky 😀 ) Pacia sa mi ich krasne syte farby, pekne strihy a velmi prijemne materialy, usili mi na mieru aj jednu krasnu kruhovu modro-bielu pruhovanu suknu. Zopar peknych veci mam aj z anglickeho M&Co.
Ja by som povedala, ze prave "mama" ma mat sportovejsie oblecenie a tenisky. Urcite nepodlahni tomu, ze vsetko vyhodis a nakupis nove, o ktorom po 3-4 razoch obleceniach zistis, ze je zle alebo nesedi alebo neprakticke (bez vrecak a tak)... alebo ked pojdes do prace, tak v tych opatkoch a sukniach nebudes vladat vyzdvihnut deti zo skolky alebo obehat obchody kvoli nakupu potravin... aj ked i ja som mala obdobia (a stale mam), kedy sa obliekam elegantne a kedy naopak sportovo, napr. na opatky som si nezvykla nikdy :D preferujem skor sportovu eleganciu - obcas k bazic tricku a dzinam staci dat sako, kabelku, cizmy a hned je to lepsie 🙂
Inak preferujem lidl, pripadne F&F, ale to skor preto, ze z dostupnych znaciek obchodov v obchodnych centrach, kde som predtym nakupovala, som vyrastla (mam velkost 46 a naozaj neplanujem nosit stany, lebo nic ine v tej velkosti tam nenajdem)
@tyrkysova_kobyla Neviem presne, ake mas kriteria alebo vkus, ale tiez som mala so satami problem ako pises, ze prilis trendy, komplikovane, volanikove alebo neviem ake, pripadne mali nejaku podivnu potlac alebo stras alebo pierka alebo ine blbosti, ktore nemam rada, mozno by sa ti pacila prave Reparada, ktoru spominam vyssie, mna chytila za srdce pre tu jednoduchost a fakt prijemny material. Cenovo to nie je uplna hitparada, ale povedala som si, ze radsej budem mat par dobrych veci ako kopec handier 🙂
@lenkakravcova ja by som sa mrkla, ale neviem precitat na tej fotke nazov. Posles mi prosim? Dakujem 🙂
@mimca77 Dakanur.sk ☺️
(veľkosti viem doobjednať rôzne podľa potreby, rovnako aj iné farby alebo strihy - ale len z dlhých, 3/4-dlhý rukávov)
Ja mam na kupu siat rada Lindex, Tchibo, Bonprix a Orsay.
A skus pozrieť na instagrame babu vola sa tam thanyaw, oblieka sa podľa mňa veľmi pekne a je to také zároveň aj elegantné aj pohodlné ☺️
Ja kupujem v Takko, F&F, House... Nenosím k nim lodičky, neviem v tom chodiť, v lete volím sandále alebo pekné šľapky (nie adidas alebo nike 😀), v zime čižmy na rovnej podrážke alebo také "kopýtkové". Ale v obchodoch majú značky poväčšine zo všetkého sortimentu - od športového po elegantné, záleží na tebe, akú značku preferuješ.
V Burde byvaju strihy na pekne saty, skus sa tam pozriet, nakup si latky a hor sa do sitia 🙂
mám dcéru v tvojom veku, ale trochu ma zaráža, na aký štýl sa chceš prehodiť, ja milujem H&M, a šaty z Orsay sú tiež ok - lodičky na RD ani omylom . ja iba do divadla a na akciu - inak tenisky, v lete sandále, preferujem ležérny štýl, ale s prvkami elegancie, jednoduchosť, pohodlnosť, ale jednoznačne ženskosť. Mám skúsenosť, že elegantné "tetuškovské" kostýmy môžu aj zbytočne pridávať vek, čo asi nechceš..
Ja kupujem teraz hlavne Esprit, s.Oliver, Tom Tailor. A cez
https://invite.bestsecret.com/VDW-UAU-LKH?c=sk&... . Je to outlet a ceny majú super, vacsinou kupujem tam. Občas nieco Chantall, Sharon, výnimočne Orsay, Mohito ( Orsay a Mohito sa snažím obmedziť keďže je to fast fashion a kvalita ide dole).
Ja osobne nakupujem v Mohito,za mňa skvelé oblečenie,páči sa mi štýl ,materiál a aj ceny sú super